Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
április 18.
Megjelent Hao Csing-fang Hazatérés című regénye

Megjelent Hao Csing-fang Hazatérés című regénye

Friss megjelenés

Hao Csing-fang világa egyedülálló. A Mars izzó vörös sivatagában minden fekete-fehér álmod színessé válik, és ezek a legcsodálatosabb színek, amiket sci-fi csak leírhat.”


Cixin Liu, a Háromtest-trilógia szerzője

Földi időszámítás szerint 2190-et, marsi szerint 40-et írunk. Negyven éve ért véget a harminc évig tartó háború a húszmilliárd lakosú Föld és a húszmilliós Mars között. Az utóbbiak győzelmével, akik elszakítva a köldökzsinórt, kikiáltották a független Marsi Köztársaságot, és üvegkupolák védelme alatt létrehozták a tudás szabad megosztásán alapuló, technológiai vívmányok garmadájával büszkélő városállamukat. A két bolygó közti egyetlen kapocs évtizedekig csupán egy oda-vissza ingázó űrhajó, fáradhatatlan diplomáciai küldetéssel.

 

Ezen a hajón érkezik haza a Marsra egy csapat tizennyolc éves fiatal – köztük a marsi konzul unokája, a táncos Luojing –, akik a kettészakadt, más-más fejlődési utat bejáró emberi társadalmak közti enyhülési folyamat részeként öt évet töltöttek az ellenséges Földön, tapasztalatszerzés céljából. Visszatérve azonban egész más szemmel néznek már marsi kolóniájukra, nem találják a helyüket, két világ között rekedve érzik magukat, és többen közülük készek kirobbantani egy forradalmat. Semmit nem sejtve arról, hogy küszöbön áll egy újabb bolygóközi háború!

 

 

„A Mars egy álom kikristályosodása”

Hao Csing-fang lenyűgözően szárnyaló fantáziájú, nagyszabású utópiája nemcsak a közeljövő marsi kristályvárosába kalauzol el bennünket, de a jelen társadalmi feszültségeiről sem feledkezik meg szólni, mind az egyén választási lehetőségei, mind az egész emberiség történelmi távlatai szempontjából.

Hazatérés

Hazatérés

Hao Csing-fang
Európa Könyvkiadó, 2024.03.31.
Fordította: Benkő Ferenc