Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. szeptember 19.
Megjelent Szántó Dániel első két könyve is az Alexandra Kiadó gondozásában!

Megjelent Szántó Dániel első két könyve is az Alexandra Kiadó gondozásában!

Friss megjelenés

Szántó Dániel kétségkívül hazánk egyik legsikeresebb feltörekvő írója, egy áttörő, friss hang a magyar krimi műfajában. Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Egy pap vallomása és A hatszög című regényei izgalmas nyomozástörténetük mellett komoly morális dilemmákat és összetett emberi karaktereket tárnak az olvasó elé – nem csoda hát, hogy megjelenésük óta töretlen népszerűségnek örvendenek.

„Felkavaró,izgalmas, megdöbbentő és szomorú. Hogy miért? Először is, az alaptéma a faji indíttatású sorozatgyilkosság. Tehát az elkövető színes bőrű fiatal nőket gyilkol Magyarországon. A könyvben tehát jelen van a Black Lives Matter mozgalom, ami az utóbbi időkben nagy port kavart az egész világon. Valamint mivel nőkre irányul, ezt is fontos kiemelni. Ezt nagyon szeretem az író könyveiben, hogy mindig beleszövi az aktuális témákat, és nem fél megfogalmazni a nézeteket, akár legyen pozitív vagy negatív” – írta egy olvasó A hatszögről.

Egy pap vallomása
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Egy pap vallomása

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2020.10.22.
"- Honnan értesült az emberrablásokról? - kérdezte kásás hangon. Mihály atya felnevetett: - Onnan, hogy én tüntettem el őket. - Maga? - Viktor nem bírta megállni, hogy ne mosolyodjon el. - Én bizony. Elraboltam őket, koporsóba fektettem a testüket a föld alá valahol messze innen, és otthagytam őket.
A hatszög
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A hatszög

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2021.05.12.
"- Tőlem akarod hallani, hogy egy sorozatgyilkos fekete nőkre vadászik az országban? Ez baromság! Ha sorozatgyilkos lenne az elkövető, aki azt akarta volna, hogy megtaláljuk a holttestet, akkor hátra-hagyott volna egy üzenetet vagy egy jelet az áldozatok körül, hogy kérkedjen vele. Érted? Kellene lennie valaminek, ami összeköti a helyszíneket.

Most pedig azoknak sem kell többé várni, akik egységes kiadásban szeretnék a könyvespolcukon tudni Szántó Dániel életművét: új kiadásban megjelent ugyanis a szerző első két könyve, a Revans és Az üldözött is. Ez utóbbi ráadásul közel 50 oldalnyi, korábban sosem olvasott cselekménnyel bővült.

Alig pár év telt el Magyarország történetének legbrutálisabb gyilkosságsorozata óta, most mégis újabb borzalmas üggyel néz szembe az Országos Rendőr-főkapitányság. Egy fiatal nőt különös kegyetlenséggel gyilkoltak meg saját otthonában, majd a holttest jobb lábát levágták.

A külföldről hazatérő, deviáns viselkedéséről elhíresült Várnay Benett csatlakozik a nyomozócsoporthoz, és hamar szövevényes bűncselekmény-sorozat útvesztőjében találja magát. Nincs gyanúsított, sem indíték, és öt nappal az első után újabb gyilkosság történik, amely kísértetiesen hasonlít az előzőhöz, ám a tettes most az áldozat bal lábát vágta le. Eközben az alvilág ura, akit a drogosok csak Sakálnak hívnak, egyre magabiztosabban veszi birtokába Budapestet, s már a rendőrség sem tud gátat szabni a nagy hatalmú kartell terjeszkedésének.

A nyomozók versenyt futnak az idővel, ám Benettet megbénítja a felismerés: nem a véletlen műve, hogy aznap követték el az első gyilkosságot, amikor hazatért. És a régi sebek újra felszakadnak…

Várnay Benett története időben az Egy pap vallomása és A hatszög előtt játszódik, Szántó Dániel azonban nem titkolja terveit: hamarosan összeérnek a szálak… Szerezd be a teljes életművet a Moobius oldalán!

Revans
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Revans

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.10.
Alig pár év telt el Magyarország történetének legbrutálisabb gyilkosságsorozata óta, most mégis újabb borzalmas üggyel néz szembe az Országos Rendőr-főkapitányság. Egy fiatal nőt különös kegyetlen-séggel gyilkoltak meg saját otthonában, majd a holttest jobb lábát levágták.
Az üldözött
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az üldözött

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.10.
Várnay Benett, a nyomozózseni tizenöt éves börtönbüntetését tölti Magyarország legszigorúbban őrzött fegyházában.