Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. november 13.
Minden történetnek megvannak a maga titkai. Minden rejtélynek megvannak a maga okai.

Minden történetnek megvannak a maga titkai. Minden rejtélynek megvannak a maga okai.

Előrendelhető újdonság

London, 1926. A sorházak és teniszmeccsek, az előkelőségek és vadászkirándulások világában Miss Nan O’Dea a gazdag üzletember, Archie Christie szeretője lett, elcsábítva őt odaadó felesége, a közismert krimiíró, Agatha Christie mellől. Nan és Archie a tervek szerint egy vidéki szállodában találkoztak volna, miután a férfi bejelenti válási szándékát feleségének, ám a házastársak közti vitát követően a sikeres szerzőnő váratlanul eltűnik, az eset pedig bejárja az országos médiát. Mindeközben a Nan menedékéül szolgáló szállóban is rejtélyes haláleset történik, a kirendelt nyomozó szemében pedig minden vendég gyanús lesz.

De vajon milyen titkokat rejt Nan O’Dea élete, és mindez hogy kapcsolódik olyan szorosan ahhoz a tizenegy rejtélyes naphoz, amelynek során Agatha Christie eltűnt? És mi történt az egyre népszerűbb íróval ezalatt az idő alatt? Miért tenné valaki tönkre egy másik nő házasságát és miért szövögetné évekig a terveket? Meddig vagyunk hajlandóak elmenni a szerelem nevében? Mi késztet bárkit is a gyilkosságra? Milyen bűn az, amit nem tud valaki soha megbocsátani?

Az Agatha Christie-affér zseniális, több idősíkon játszódó, fordulatos és felejthetetlen regény tragikus szerelmesekről, szívfájdalomról, bosszúról és gyilkosságról. Emellett pedig lenyűgözően képzeli el újra a huszadik század egyik legtöbbet vitatott megoldatlan rejtélyét.

Nina de Gramont az Észak-Karolinai Egyetem kreatívírás-oktatója, a The Last September, a Meet Me at the River és számos más young adult regény szerzője. Új könyvének fordítói jogait számos nyelvre eladták röviddel a megjelenés után, és már a regényen alapuló tévésorozaton is dolgoznak. Az Agatha Christie-affér elnyerte az Amazon Best Book-díjat, a Goodreads olvasói pedig 2022 legjobban várt könyvei közé választották.

„A regény újragondolja Agatha Christie híres eltűnését, és egy olyan gyilkossági üggyel fűszerezi, amely méltó lenne magához a krimi királynőjéhez is.” – Kirkus

Agatha Christie-affér
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Agatha Christie-affér

Nina de Gramont
Európa Könyvkiadó, 2022.11.30.
London, 1926. A sorházak és teniszmeccsek, az előkelőségek és vadászkirándulások világában Miss Nan O’Dea a gazdag üzletember, Archie Christie szeretője lett, elcsábítva őt odaadó felesége, a közismert krimiíró, Agatha Christie mellől.