Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. május 19.
Mit tennél, ha 24 évesen szembesülnél azzal, hogy az igazi apád a világ legnagyobb drogbárója?

Mit tennél, ha 24 évesen szembesülnél azzal, hogy az igazi apád a világ legnagyobb drogbárója?

Könyvajánló

Phillip Witcomb élete hamis valóságra épült, és fiatal felnőttként olyan titokkal kellett szembenéznie, amelyet még a legvadabb álmaiban sem gondolt volna: igazi apja nem más volt, mint a világ leghírhedtebb drogbárója, Pablo Escobar.

Hatalom, pénz és drog a titkosszolgálat ellen – olyan küzdelem, amely 1965-ben véres tűzharchoz vezetett... De miért is került az akkor még csecsemőkorú Roberto Patrick Phillip Witcomb brit titkosügynök gyámsága alá?

1965 októberében az MI6 egyik ügynöke által vezetett brit kommandósok titkos küldetése Pablo Escobar Bogotá melletti menedékházának – harci helikopterekkel történő – behálózása volt, annak reményében, hogy a titkosszolgálat a közismert drogcsempészbandát felszámolja, és az ellopott készpénzkészletet visszaszerzi. A misszió csúnya tűzharcba torkollott – Pablo Escobar néhány emberével együtt elmenekült, az akcióinak pedig csupán egyetlen túlélője maradt: Roberto, a drogcsempész elsőszülött, csecsemőkorú gyermeke. Így indult tehát Roberto Sendoya Escobar élete, aki csaknem negyed évszázaddal később szerzett tudomást valódi kilétéről. Vérszerinti apja, a hírhedt drogbáró a globális kokain-kereskedelem mintegy 80%-a felett rendelkezett, és az általa elkövetett bűncselekmények során emberi életek tucatjait vette el, bénította meg, és tette tönkre. Az Escobar fia: Az elsőszülött című könyvből az is kiderül, hogyan próbálta meg újra és újra visszarabolni elsőszülött fiát, illetve, hogy mi célból játszik össze a brit titkosszolgálat Roberto nevelőapja révén Escobar kartelljével.

A különleges könyv feltárja Pablo Escobar életének eddig felszín alatt lapuló részleteit, és teljesen új megvilágításba helyezi azokat. Hol lehetnek a drogvilág urának mai napig hiányzó milliárdjai? És vajon mi célt szolgálhat az a bizonyos kódolt üzenetet tartalmazó papírdarab, amelyet Patrick Phillip Witcomb brit titkosügynök a halálos ágyán nyújtott át Robertonak?

egf68avumaeq8jd.jpg
A szerző, Phillip Witcomb – születési nevén Roberto Sendoya Escobar

Roberto Sendoya Escobar 24 éves kora óta küzd élete valaha volt legsúlyosabb titkának terhével, melyet a mai napig nem tudott teljesen feldolgozni; talán nem is lehetséges… Az Escobar fia: Az elsőszülött című önéletrajzi könyv egyfajta személyes vallomás, lelkivilágának kivetülése – pontosan ezért olyan különleges és magával ragadó olvasmány.

Escobar fia: az elsőszülött
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Escobar fia: az elsőszülött

Phillip Witcomb
Alexandra Kiadó (A), 2021.06.10.
Az Escobar fia: az elsőszülött emellett egy megkínzott lélek vallomása, aki több évtizeden keresztül próbálta feldolgozni az egész életét megváltoztató titkot: igazi apja emberek ezreinek életét vette el, és további százezrekét tette tönkre.