Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
november 19.
Most már biztos: 2024 nyarán érkezik a Sárkányok háza második évada!

Most már biztos: 2024 nyarán érkezik a Sárkányok háza második évada!

Megfilmesítés

2022-es indulásakor kiemelkedő nézettséget, valamint az HBO legsikeresebb sorozatpremierjét produkálta a Sárkányok háza első évada, így nem is volt kérdéses, hogy a streamingszolgáltató újabb részekkel rukkol majd elő. (Ráadásul a 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó történet második évadát nem hivatalos információk szerint majd egy harmadik is követi.) Az új évad forgatási munkálatai még áprilisban, az angliai Leavesden stúdióban kezdődtek, és október elején fejeződtek be. A várva várt előzetest november első hetében levetítették egy kizárólagosan újságíróknak tartott zárt körű médiabemutatón, azonban a felvételek tartalmával kapcsolatos részletekre még várnunk kell. Egy azonban biztos: a második évad premierje 2024 nyár elején várható az HBO felületén. Sőt, a New Yorkban tartott sajtóesemény után az HBO vezérigazgatója, Casey Bloys azt is elmondta: arra számít, hogy a Sárkányok háza nagy sikerének köszönhetően jövő tavasszal a Hét királyság lovagja című spinoff forgatása is kezdetét veheti majd.

A Sárkányok háza színészgárdájához többen is csatlakoztak az új évadban: Gayle Rankin Alys Riversként, Simon Russell Beale Ser Simon Strongként, Freddie Fox Ser Gwayne Hightowerként, és Abubakar Salim Hull Alyn szerepében lesz látható. Természetesen visszatérnek az első évadban a szívünkbe zárt főszereplők is: Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans, és még sokan mások.

A George R. R. Martin Tűz & Vér című históriáskönyve alapján készült fantasysorozat újabb és újabb kalandokra hív a sárkányokon lovagló Targaryenek lenyűgöző és sokszor brutális történetében. Az alapanyag hatalmas és szerteágazó, de vajon mégis hány részre lehet számítani? Az írót egy korábbi interjú kapcsán arról kérdezték, hány évadot tart reálisnak.

„Négy teljes, egyenként 10 epizódból álló évadra lesz szükség ahhoz, hogy az elejétől a végéig igazságot adjunk a Sárkányok táncának.” (Így nevezik a Targaryen-család két dinasztiája között zajló brutális polgárháborút – a szerk.)

Tűz és vér
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.
Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.23.
A tűz és jég dala
Közeleg a tél. A hideg szelek feltámadtak a sokat szenvedett Hét Királyságban, ahol az öt király háborúja után a túlélőknek most az éhínséggel kell szembenézniük.