Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. július 14.
Nagyszerű útitárs: kicsi, praktikus, mindenütt elfér – és még gyönyörű színes is!

Nagyszerű útitárs: kicsi, praktikus, mindenütt elfér – és még gyönyörű színes is!

Könyvajánló

A több mint 70 éves Európa Könyvkiadó gondozásában újabb Kapszula könyvek jelentek meg, így még változatosabbá téve a sorozat gyűjtői szivárványszínű könyvespolcát. De mégis mitől különlegesek ezek a szemet gyönyörködtető kis könyvek?

Ezek a kiadványok mind a tartalmukat, mind a külső megjelenésüket illetően igazán nagyszerűek, hiszen nemcsak nagyon mutatósak, de igazi klasszikusokat, sőt különleges köteteket is találhatunk a válogatásban. Igazi irodalmi kincsestárat gyűjthetünk össze a „kapszulákból”.
Kialakításuknál fontos szempont volt a praktikusság, hogy egy kisebb táskában is könnyen elférjenek, így akár utazás alkalmával is nagyszerű társként szolgálnak. Sőt, lekerekített élüknek köszönhetően attól sem kell tartani, hogy csúnyán összegyűrődik a könyv.

Használd ki az Európa Könyvkiadó 5+1 akcióját, amelyben öt kötet kiválasztása után a hatodikat minden alkalommal ajándékba adjuk, és még a kiszállítás költségét is mi álljuk!

Kezdd el a gyűjtést, és alkosd meg a saját Kapszula kollekciódat!

Az elmúlt hetekben több újdonság is megjelent, ilyen például William Golding könyve, A Legyek Ura, amelyben a tizenéves főszereplők repülőgép-szerencsétlenségének következményeit követhetjük nyomon.

A Legyek Ura

A Legyek Ura

William Golding
Európa Könyvkiadó, 2023.04.30.
Európa Kapszula Könyvtár
A regény tizenéves szereplői egy repülőgép-szerencsétlenség következtében egy lakatlan szigetre kerülnek, s megpróbálnak maguknak új társadalmat kialakítani. Sokáig kellemes, szinte idilli játéknak tetszik az egész: a jól nevelt angol fiúk ragyogóan megbirkóznak a nehézségekkel. Ám a játék elfajul.

A 20. századi amerikai irodalom egyik legjelentősebb írója, Jerome David Salinger Rozsban a fogó című regénye szintén tovább színesíti az irodalmi palettát, a Time magazin a 100 legjobb angol regény közé sorolta; kiemelkedő eladásokat produkált, ugyanis több mint 65 millió példány kelt el belőle világszerte.

Rozsban a fogó

Rozsban a fogó

Jerome David Salinger
Európa Könyvkiadó, 2023.04.30.
Európa Kapszula Könyvtár
A sokáig egyszerre tiltott és ajánlott nemzedéki kultkönyv a tizenhat éves, jómódú New York-i családból származó Holden Caulfield története, aki szabadszájúan meséli el újabb iskolai kicsapatását követő tétova, cél- és útkereső hányattatásait a metropolisz éjszakai életében.

Sylvia Plath kivételes tehetsége tökéletesen megmutatkozik Az üvegbura című könyvében, amely az írónő egyetlen nagyobb szabású prózai alkotása. A könyv megjelenésének évében Sylvia önkezével vetett véget életének. Az önéletrajzi mű sokkoló; bejárja a lélek legmélyebb rétegeiből való felkapaszkodás igyekezetének útját, amely végül ideiglenesnek bizonyult.

Az üvegbura

Az üvegbura

Sylvia Plath
Európa Könyvkiadó, 2023.04.30.
Európa Kapszula Könyvtár
A regény önéletrajzi mű: az újabb angol-amerikai líra talán legeredetibb tehetségének egyetlen nagyobb szabású prózai alkotása. Megjelenésének évében Sylvia Plath öngyilkos lett.

A kiemelkedő tehetséggel megáldott, Stephen King által mentorált, fantasy és horror kategóriában többszörösen díjnyertes író kötete is bekerült a Kapszula Könyvtár darabjai közé, hiszen Richard Chizmar újabb lebilincselő művet alkotott. Jelen kötetben visszatér a Gwendy és a varázsdoboz világába egy lélegzetelállító folytatásra. A Gwendy és a bűvös tollban Gwendyvel, a főszereplővel már felnőttként találkozhatunk, aki látszólag tökéletes életet él, egészen addig, amíg a titokzatos, fekete kalapos Richard Farris varázsdoboza váratlanul újra fel nem bukkan az irodájában.

Gwendy és a bűvös toll

Gwendy és a bűvös toll

Richard Chizmar
Európa Könyvkiadó, 2023.02.15.
Európa Kapszula Könyvtár
Richard Chizmar (1965) többszörös díjnyertes amerikai író, újságíró, szerkesztő, a Cemetery Dance magazin és kiadó alapítója. Műveivel két World Fantasy- és négy International Horror Guild-díjat nyert.

A Kapszula Kollekció további köteteiért kattints IDE!