Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. szeptember 18.
Nemes Péter Amerigo című könyve is esélyes az idei Margó-díjra

Nemes Péter Amerigo című könyve is esélyes az idei Margó-díjra

34 nevezés érkezett az idei Margó Irodalmi Díj pályázatára, és Nemes Péter Amerigo című könyve is az esélyesek között van.

nemespeter_kredit_szalaiterez_1.jpg
Nemes Péter
Fotó: Szalai Teréz

A Margó-díj egy a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsítő, magas presztízzsel bíró elismerés, melynek célja, hogy a pályakezdő szerzők minél nagyobb reflektorfénybe kerüljenek. A nyertes így a díjjal járó 500 ezer forintos pénzjutalom mellett nagy médiafigyelemre, próbafordításra és egy mentorra is számíthat.

Az elismerést idén már ötödik alkalommal ítélik oda, a nyertest az október 10-én kezdődő Margó Irodalmi Fesztiválon hirdetik ki

Amerigo
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Amerigo

Egy szobrász, aki meghódította Rómát

Nemes Péter
Európa Könyvkiadó, 2019.04.18.
Amerigo, a huszadik század besorolhatatlan és zabolázhatatlan kalandora gyalog érkezett Németországból Itáliába. Magyarként lett az olasz képzőművészeti nagydíj nyertese, az albán kormány megbízott szobrásza, az amerikai galériások kedvence. Az ő domborműve köszönti a Rómába érkezőket, róla írt titokzatosan Szerb Antal az Utas és holdvilág-ban.
szollosi_matyas_foto_honfi_anna.jpg
Szöllősi Mátyás
Fotó: Honfi Anna

A díjat 2015-ben Totth Benedek Holtverseny című regényével, 2016-ban Szűz Mária jegyese című könyvével Milbacher Róbert, 2017-ben Szöllősi Mátyás Váltóáram című novelláskötetével, 2018-ban pedig Mécs Anna Gyerekzár című elbeszéléskötetével nyerte el.

Váltóáram

Váltóáram

Szöllősi Mátyás
Európa Könyvkiadó, 2016.
A kötet kilenc novellájában egyszerre formálódik meg egy sejtés - egy már-már apokaliptikus vízió -, és elevenednek meg abszurd, de nagyon is hús-vér figurák, akiket ismerhetnénk akár a mindennapjainkból is. Szöllősi Mátyás első prózakötetének ereje többek közt a pontos lélekábrázolásban és a látomásos, költői nyelvben rejlik.