Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
augusztus 7.
Némi rivalizálás van a készülőben lévő A Gyűrűk Ura-előzménytörténet és a Sárkányok háza között

Némi rivalizálás van a készülőben lévő A Gyűrűk Ura-előzménytörténet és a Sárkányok háza között

Megfilmesítés

Augusztus 22-én érkezik az új Trónok harca-előzménysorozat, a Sárkányok háza; A hatalom gyűrűi, azaz A Gyűrűk Ura előzménysorozata pedig szeptember 2-án debütál az Amazon Prime Video-n. A rajongók mindkét esetben türtőztethetetlen izgalommal várják a megjelenést, főleg, hogy a kedvcsináló előzetesek sorban korbácsolják egyre magasabbra és magasabbra a várakozást körülvevő feszültséget.

Úgy tűnik azonban, hogy nem csak a nézők várakoznak izgatottan: George R. R. Martin, Westeros megálmodója szerint kifejezetten érezhető némi rivalizálás a két sorozat között.

„Remélem, mindkét sorozat sikeres lesz. Én elég kompetitív vagyok, szóval remélem, hogy a mienk még sikeresebb. Ha ők hat Emmy-díjat nyernek – és remélem, hogy így lesz –, akkor azt is remélem, hogy mi hetet nyerünk” – nyilatkozta az író a Santa Fe-i Irodalmi Fesztiválon.

Arról, hogy vajon melyik sorozat ér majd el áttörőbb sikereket, egyelőre csak találgatni lehet. Azt hinnénk, hogy lesz időnk elmerülni az egyik sorozatban, majd nyitottan állni a másik újdonsághoz, azonban a két sorozat megjelenési dátumai között igen kevés idő telik majd el. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg egyik fantasyvilágból ugorhatunk a másikba – ami az igazi kalandoroknak természetesen nem okozhat gondot.

Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
"Szurokfekete szárnyán Balerion alábukott az éjszakában, és amint Harrenhal óriási tornyai feltűntek alatta, a sárkány kiokádta dühét, és fekete, vörössel átszőtt tűzben fürdette meg a várat. A kő nem ég, hencegett Harren, de a vára nem csak kőből állt. Fa, gyapjú, kender, szalma, sózott hús és gabona: minden tüzet fogott.
A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.