Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. május 25.
Újabb előzetes érkezett a Sárkányok házához…

Újabb előzetes érkezett a Sárkányok házához…

Megfilmesítés

Augusztus 22-én érkezik az HBO Maxra a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza, amely George R. R. Martin Tűz & vér című históriáskötetét dolgozza fel. Már a sorozatcímből is sejthető, hogy a Targaryen-ház történetét láthatjuk nemsokára a képernyőn. A spin-off 10 részesre tervezett első évada Westeros olyan korszakát fogja megmutatni a nézőknek, amikor még a Targaryenek uralkodtak – vagyis több száz évvel a már ismert Trónok harca eseményei előtt játszódik.

Az HBO már áprilisban megörvendeztette a rajongókat egy előzetessel, ez azonban inkább a hangulatteremtésre helyezte a hangsúlyt, ráadásul a nézők nagy szomorúságára sárkányokat sem mutatott.

A már jóval mozgalmasabb új előzetes ezzel szemben igen izgalmasra sikeredett!

Számos olyan helyet láthatunk benne, amelyek már ismerősek lehetnek: ilyen például a második jelenet helyszíne, Sárkánykő, vagy az első sárkány megjelenése, amint Királyvár felett repül el. Igen, végre láthatunk egy-két sárkányt is az előzetesben, amikből állítólag nem lesz hiány a sorozatban. Emellett pár másodpercre láthatjuk azt a térképtermet is, ahol Daenerys Westeros elfoglalását tervezte. Vajon itt melyik csata van készülőben?

Akik nemcsak a sorozatban, de a könyvekben is jártasak, azoknak a nevek is fel fognak tűnni. Jó pár karaktert említ az előzetes, akikkel a későbbiekben találkozni fogunk… De a házak nevei hallattán valószínűleg mindannyian felfigyeltünk: a Targaryenek mellett a Starkok és a Baratheonok neve is elhangzik, amint hűséget esküdnek a Vastrónt nemrégiben elfoglalt Viserys királynak.

Már nem kell sokat várni, hogy újra elmerülhessünk ebben az izgalmas világban és annak mindenféle konfliktusában. Bár a sorozat nem mindenben fogja pontosan követni a könyv történéseit, azért érdemes lehet hozzá elolvasni a Tűz & vér című regényt, hogy még több ismerettel felvértezve ülhessünk le a Sárkányok háza elé augusztusban. Addig még az írótól megszokott elképesztő terjedelemmel is meg lehet barátkozni.

Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül.

Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház – a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család – Sárkánykőt tette meg székhelyéül. A Tűz & vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel a történet fonalát, és a legendás trón megtartásáért küzdő Targaryenek nemzedékein át egészen a dinasztiát majdnem végleg széttépő polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit.

Mi történt valójában a Sárkányok tánca alatt? Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? Ezekre és még rengeteg más fontos kérdésre ad választ a Fellegvár egy tanult mestere által írt kihagyhatatlan krónika, melyet a neves rajzoló, Doug Wheatley több mint nyolcvan fekete-fehér illusztrációja gazdagít. Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet pár részletébe olyan kötetek révén, mint például a Tűz és jég világa, ám most először tárul fel teljes egészében a Targaryenek históriája.