Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. április 3.
Megvan, mikor debütál a Sárkányok háza, az HBO új Trónok harca spin-off-sorozata!

Megvan, mikor debütál a Sárkányok háza, az HBO új Trónok harca spin-off-sorozata!

Megfilmesítés

„Nem az álmok tettek királlyá bennünket… Hanem a sárkányok” – hallható a Sárkányok háza első kedvcsináló előzetesében, amelyet még 2021 októberében osztott meg a rajongókkal az HBO.

Bár a szóban forgó, másfél perces teaserben még nem láthattuk a Targaryen-ház címerállataként szolgáló sárkányokat, már a címből is sejteni lehet: a fenséges, szárnyas fenevadak látványában nem lesz hiány. Míg a nyolc évadot megélt, George R. R. Martin A tűz és vér dala könyvsorozatán alapuló Trónok harca HBO-sorozat „mindössze” hármat sorakoztatott fel a különleges lényekből, az idén érkező spin-off mintegy 300 évvel korábban játszódik, amikor nemzedékeken át a szinte fehér hajukról és tüzes habitusukról ismert Targaryenek uralták Westerost, sárkányaikkal rettegésben tartva a népet, riválisaikat – és sok esetben egymást.

A 10 részes fantáziasorozat George R. R. Martin Tűz & Vér című históriáskönyvén alapul, amelyben olyan kérdésekre találhatnak választ az olvasók, mint például: mi történt valójában a „Sárkányok táncának” nevezett polgárháború alatt? Miért vált Valyria oly halálos hellyé? És honnan származik Daenerys három sárkánytojása? A Tűz & Vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel a Targaryen-dinasztia történetének fonalát, a sorozat azonban elsősorban a polgárháború kialakulására és eseményeire helyezi majd a hangsúlyt.

Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül.

A szerző, George R. R. Martin – aki egyébként közreműködött a forgatókönyv megírásában – már látta az első részt, és Not a Blog című oldalán meg is osztotta gondolatait:

„Láttam az első részt nyers vágásban, és imádtam. Sötét, erőteljes és zsigeri – pont, ahogy szeretem a fantasytörténeteimet” – írta. „Ryan J. Condal és Miguel Sapochnik (a forgatókönyvírók – a szerk.) nagyszerű munkát végeztek. A Targaryenek nagyon jó kezekben vannak. Érdemes várni rá – szerintem nem fogtok csalódni.”

És hogy egészen pontosan meddig is kell várni a rajongóknak? Most végre kiderült: az HBO hivatalos Facebook-oldalán nemrég közzétette a premier dátumát, ami nem más, mint amerikai idő szerint 2022. augusztus 21., vagyis a magyar rajongóknak 2022. augusztus 22.

Ráadásul ez nem minden, ugyanis a nagy bejelentést követően újabb hivatalos fotókat is megosztottak a főbb szereplőkről: Paddy Considine Viserys Targaryen király bőrébe bújik, Matt Smith Daemon Targaryen herceg szerepében látható, Olivia Cooke Alicent Hightowert alakítja, Emma D’Arcy pedig Rhaenyra Targaryen hercegnőt. Mellettük még fontos karaktereket alakít majd Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel és Rhys Ifans is.

Az augusztusi premierig szeretnél visszarázódni Westeros lenyűgöző világába? Szerencsére könyvkínálatunkban számos kötet lehet a segítségedre! A sorozat alapjaként szolgáló Tűz & Vér mellett új kiadásban elérhető az eredeti, A tűz és jég dala-saga is; ráadásul a kifejezetten filmrajongóknak is tudunk ajánlani egy kötetet: a Valar Morghulis a Trónok harca-sorozat kulisszái mögé kíséri az olvasót. Megmutatja, hogyan lett a megfilmesíthetetlennek gondolt könyvekből a világ legnagyobb tévésorozata, milyen buktatókkal és logisztikai rémálmokkal kellett megküzdeniük a készítőknek, és hogyan emelte új szintre a Trónok harca a tévésorozatok műfaját.

Valar Morghulis
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Valar Morghulis

James Hibberd
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.23.
Több százmillióan látták a Trónok harca leghíresebb és leghírhedtebb jeleneteit, ám James Hibberd, az Entertainment Weekly újságírója mindezeket a forgatás kulisszái mögül szemlélte. A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis majdnem annyira fordulatos olvasmány, mint George R.

A tűz és jég dala-sorozat

Királyok csatája

Királyok csatája

George R. R. Martin
Varjak lakomája

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin