Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. október 21.
Megérkezett a Sárkányok háza első előzetese

Megérkezett a Sárkányok háza első előzetese

Megfilmesítés

Már nem sokáig maradnak néznivaló nélkül a Trónok harca rajongói… Az HBO Max kínálatába jövőre érkezik a Sárkányok háza spin-off sorozat, amely a Targaryen-ház történetét meséli el. A munkálatokban társalkotóként George R. R. Martin is részt vesz.

A még 2019-ben bejelentett sorozat George R. R. Martin Tűz & Vér című históriáskönyvén alapul. A kötet a Trónok harca cselekménye előtt 300 évvel játszódik, és a sárkányos címeréről ismert Targaryen-ház történetére koncentrál.

Olyan nagy csatákat ölel fel, mint a Sárkányok Tánca (a targaryeni polgárháború) és a Valyria végzetének következményei. Megismerhetjük Hódító Aegont, a Vastrón készítőjét, és azt, hogyan próbálták a Targaryenek minden áron megtartani a trónt.

Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül.

A sorozatról érdekes tartalmakat láthattunk eddig is, például hivatalos forgatási képeket vagy olvasópróbát. Az eddig elszórt információmorzsák alapján hasonló politikai cselszövésekre és hatalmi harcokra számíthatunk, mint a Trónok harcában. És ki tudja: a spin-off talán visszanyerheti a rajongók bizalmát a Trónok harca utolsó, 8. évada által okozott csalódás után.

A rövid kedvcsinálóban megjelennek a főbb szereplők (közülük néhányat most jelentettek be) és helyszínek, valamint a cselekmény lehetséges fordulópontjai.

Sárkányok sajnos nem szerepelnek benne, de ez ne riasszon el bennünket a megnézésétől! Biztosak vagyunk benne, hogy a sorozatban lesznek bőven…

A tűz és jég dala-sorozat

Királyok csatája

Királyok csatája

George R. R. Martin
Varjak lakomája

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin

Rajongóknak ajánljuk:

Trónok harca Rizikó társasjáték

Trónok harca Rizikó társasjáték

A Stratégia és Hóditás Játéka - Delux kiadás

Hasbro
Magyar nyelvű stratégiai társasjáték!
A király halott, a nemesi Házak pedig nem várnak tovább, az elmúlt évek ármánykodása után nyílt háborút viselnek egymás ellen. A Trónok Harca Rizikó Deluxe kiadásában minden híres családot a játékosok irányítanak. A tét a többi Ház legyőzése, az eszközökben pedig senki sem válogat.
Trónok harca Monopoly társasjáték

Trónok harca Monopoly társasjáték

Gyűjtői kiadás

Hasbro
A Trónok Harca Monopoly a klasszikus Monopoly társasjáték új hangulatú, magyar nyelvű kiadása, mely a George R. R. Martin regénye (Game of Thrones), valamint az abból készült népszerű HBO filmsorozat által bemutatott világba vezet el bennünket. Igényes kivitelezésű társasjáték, egyedi külsejű figurákkal, birtoklevelekkel, eseménykártyákkal, táblával és játékpénzekkel.
Trónok harca Cluedo társasjáték

Trónok harca Cluedo társasjáték

A klasszikus rejtélyek játéka

Hasbro
A Trónok Harca Cluedo-ban két kinyomozható rejtély van, a hozzájuk tartozó szereplőkkel, fegyverekkel és helyszínekkel.
A tábla egyik oldalán a Vörös Erődöt, a másik oldalán Meereen városát láthatjátok.