Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
június 16.
Októberben érkezik a Lupin harmadik évada!

Októberben érkezik a Lupin harmadik évada!

Megfilmesítés

A Lupin az elmúlt évek egyik legsikeresebb Netflix-sorozata, mi több, egyértelműen a valaha volt legjobb francia Netflix-sorozat, mely a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. A sorozat premierje 2021 januárjában, a második évad pedig néhány hónappal később, 2021 nyarán jelent meg. Nem sokkal ezután a Netflix megerősítette, hogy érkezik a harmadik évad is... A rajongók azóta várják a Párizsban játszódó rablássorozat részleteit, melyek most végre felszínre kerültek: a Netflix közzétette, hogy a Lupin harmadik évada 2023. október 5-én jelenik meg.

A Gaumont által gyártott kortárs adaptációt George Kay készítette François Uzan közreműködésével, Maurice Leblanc francia író ikonikus regényei alapján, aki 1905-ben alkotta meg Lupin karakterét. Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit érdemes tudni az egyre közelgő harmadik évadról.

Dermesztő gyilkosságok, megdöbbentő bűncselekmények, meglepő szerelmi szálak… Egy biztos, Arsène Lupin detektívtörténeteiben nincsenek unalmas pillanatok, a karakter ugyanis minden alkalommal a lehető legbizarrabb bűnügyi kalandokba keveredik. És amikor úgy tűnik, ezúttal már tényleg nincs kiút, a hidegvérét mindig megőrző mesterbűnöző briliánsan oldja meg a rejtélyeket. Arsène Lupin akár a bűnözők Sherlock Holmesa is lehetne.

2021-ben, a Lupin-sorozat első részét 28 nap alatt több mint 70 millió háztartás nézte meg: az első két évad hamar világsikert aratott. Kétségtelen tehát, hogy a Lupin harmadik évada az egyik legjobb Netflix-sorozat, ami 2023-ban érkezik! További hírekért figyeljétek a Magazinunkat – addig is elhoztuk nektek a Maurice Leblanc által megteremtett mesterbűnözők leghírhedtebb eseteit bemutató történeteket, melyek a Netflix-sorozat alapjául szolgálnak:

Arsene Lupin a nők lovagja
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Arsene Lupin a nők lovagja

Maurice Leblanc
Arsene Lupin bizalmas vallomásai
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Arsene Lupin bizalmas vallomásai

Maurice Leblanc
Arsene Lupin utolsó szerelme
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Arsene Lupin utolsó szerelme

Maurice Leblanc

Bár a rajongók a Netflix 2022-es TUDUM rendezvényén már betekintést nyerhettek a harmadik évad rejtelmeibe, az előzetes csak később került nyilvánosságra. A videóból kiderül, mi minden vár Assane Diopra, továbbá a karaktert megformáló Omar Sy azt is elárulta, hogyan tér vissza a harmadik évadba:

„Megbosszultam apámat. Meg kellett védenem a családomat. A sötétben akartam maradni, de vissza kellett jönnöm a fényre. Most pedig nézzétek, ahogyan eltűnök.”

Assane Diop tehát továbbra is az egyik legkeresettebb ember Franciaországban, és a legmegosztóbb személyiség is: egyrészt ő a történet hőse, aki lebuktatott egy korrupt rendőrfőnököt és milliárdost, másrészről viszont egy számos bűncselekményben részt vevő gazember. A második évad végére a nyomozók Assane segítségével elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy végre letartóztathassák Pellegrinit és Dumont-t bűntetteikért; többek között azért, hogy Babakart vádolták a nyaklánc ellopásával. Vagyis Assane végül teljesítette küldetését: tisztázta apja nevét. Mindeközben azonban olyan helyzetet teremtett, amit minden eddiginél nehezebb lehet kezelni. Franciaországban ugyanis hajtóvadászat folyik Assane ellen, valamint körözik bűnei miatt. Valószínűleg nem sok kapcsolata lehet fiával, Raoullal, illetve annak édesanyjával, Claire-rel. És bár az előzetes alapján úgy tűnik, a főszereplő most egy időre meghúzza magát, a rajongók is tudják, ez nem maradhat így sokáig…

George Kay filmproducer a Metrónak tett nyilatkozatában elmondta, Babakar (Assane néhai édesapja) karaktere már kevésbé meghatározó, emléke azonban továbbra is érzelmi mankóként lesz jelen Assane számára. Hozzátette, sok minden más lesz majd az első két évadhoz képest, többek között, hogy ezúttal nem Pellegrini története áll a középpontban. Mivel a filmsorozat egyértelműen sok ihletet merít Maurice Leblanc könyvsorozatából és az Arsène Lupinről szóló történetekből, előfordulhat, hogy az Omar Sy által alakított Assane Diop az eredeti történetekben szereplő Lupin-trükköket fogja használni, hogy kihúzza magát a bajból. Ami a szereplőket illeti, George Kay úgy nyilatkozott, hogy bár számíthatunk új karakterekre, a főszereplők a régiek maradnak.