Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2021. február 18.
Előrendelhető a nagy sikerű Netflix-sorozat alapjául szolgáló mű!

Előrendelhető a nagy sikerű Netflix-sorozat alapjául szolgáló mű!

Előrendelhető újdonság

Aki szívesen tölt időt a Netflix előtt – márpedig a járványhelyzet okozta korlátozások miatt biztosak vagyunk benne, hogy rengetegen járnak hasonló cipőben –, valószínűleg találkozott már a streamingszolgálató oldalán az idei év egyik sikersorozatának számító Lupinnel. A francia Netflix-gyártmány január elején debütált 190 országban, köztünk hazánkban is, és rögtön hatalmas népszerűségre tett szert a nézők körében.

A Lupin sikerét sokan a BBC Sherlock című bravúros sorozatához hasonlítják, nem is csoda, hiszen a két feldolgozás alapkoncepciója hasonló: a felgyorsult, modern világban is szükség van olyan zsenikre, mint Sherlock Holmes vagy Maurice Leblanc Arsène Lupinje.

A „francia Sherlockként” is emlegetett úri betörő alakja először 1905-ben jelent meg a Je sais tout magazinban, majd Maurice Leblanc összesen 17 regényében és 39 novellájában kapott szerepet. Érdekesség, hogy a francia szerző egyszer még Sherlock Holmesszal is összehozta főszereplőjét egy történetben, ám ennek végül pereskedés lett a vége, és Sir Arthur Conan Doyle kérésére változtatnia kellett az ismert detektív nevén a novellában.

A Lupin azonban nem a klasszikus karakter modern világba helyezése, vagy Maurice Lupin történeteinek filmfeldolgozása, sokkal inkább tisztelgés az eredeti művek előtt. A sorozat főszereplője, az Omar Sky alakította Assane Diop ugyanis nem maga a mesterbetörő, hanem „csupán” egy olvasó, aki próbál felérni példaképéhez. A Cartaphilus Könyvkiadó jóvoltából most pedig végre a magyar olvasók számára is elérhetővé válnak azok a történetek, amelyek a sorozat mesteri bűncselekményeit ihletik. Az Arsène Lupin kalandjai 30% kedvezménnyel előrendelhető!

Arsene Lupin kalandjai

Arsene Lupin kalandjai

Maurice Leblanc
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.
Arsene Lupin akár a bűnözők Sherlock Holmesa is lehetne: briliáns, rendíthetetlen és vakmerő. Emellett született úriember: elegáns, karizmatikus, nagyvonalú… és persze a nők odaadó híve.