Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2020. július 27.
Örökérvényű történet új kiadásban

Örökérvényű történet új kiadásban

Friss megjelenés

Sokan éveket vártak rá, hogy végre a kezükben tarthassák… A Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában végre megjelent Margaret Mazzantini hatalmas erejű, lenyűgöző Újjászületésének új kiadása. A nyomdai beszállítás szinte örömünnep volt a szerkesztőség számára is, hiszen mind tudjuk, miért is vált a mű igazi irodalmi szenzációvá.

Az Újjászületés a remény története. A háború utáni, vérben úszó Szarajevóban nincs se törvény, se igazságosság. Csak a végletekig kitartó remény és bátorság adhat esélyt a túlélésre. Ezzel a várossal forr össze egy fiatal római lány és egy fényképész fiú sorsa, akiknek szerelme, kapcsolata a város felemelkedésével és porba tiprásával párhuzamosan lángol fel, majd néz a gyermekért való küzdés kihívásaival szembe. Gyönyörű mese arról, hogyan születhet újjá a borzalomból és az embertelenségből mégis a szépség és a remény. Az Újjászületésből 2012-ben Penélope Cruz főszereplésével film is készült, amelyet a szerző férje, Sergio Castellitto rendezett, és aminek megalkotásában maga Margaret Mazzantini is aktívan közreműködött. A film magyarul Világra jőve címmel jelent meg.

Az Újjászületés kihagyhatatlan mindenkinek, aki nem fél kitárni a lelkét, és beengedni egy szívszorító, ám reményt adó, maradandó olvasmányélményt.

Újjászületés

Újjászületés

Margaret Mazzantini
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
"Csak egyszer kérdezte meg, hogyan született. Harmadik általánosba járt, egy házi feladathoz kellett. Papírragasztóval egy kartonlapra ragasztottuk az újszülöttkori fényképét. "Mit írjak oda, anyu?" Le kellett írnia a születése történetét, és természetesen engem faggatott. Felálltam, kinyitottam a hűtőt, kivettem egy szelet húst.