Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
október 5.
Szeptemberi kedvenceitek!

Szeptemberi kedvenceitek!

Könyvajánló

Magazinsorozatunkban hónapról hónapra összeszedjük nektek, hogy mely 10 könyv volt az abszolút kedvencetek, amit a legszívesebben vásároltatok meg tőlünk. A listában több olyan cím is szerepel, ami még a nyomdában van, de ti már előrendelhetőként lecsaptatok rá. Ez két okból is nagyon jó döntés, hiszen 30% kedvezménnyel juthattok hozzá a kiszemelt kiadványhoz, illetve soron kívül, még a boltokba érkezés előtt kézhez kaphatjátok a saját példányotokat. Szeptemberben rengeteg újdonsággal, rég várt kiadványokkal jelentkeztünk!

Kezdetét vette az ősz, a bekuckózás időszaka, így nincs is jobb, mint egy jó könyv és egy pohár finom bor társaságában eltöltött kellemes este. Könyveink mellé most a Matias Borászat finom borait ajánljuk, ezzel még teljesebbé téve az ellazulás élményét.

Szeptemberi listánkban több olyan könyv is szerepel, amelyek egy sorozat részét képezik. Valérie Perrin, a népszerű francia írónő nemrég járt Magyarországon a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol a magyar olvasóközönségnek személyesen mutatta be új könyvét. A Triót hatalmas várakozás fogadta, így nem is csoda, hogy hetek óta szerepel a hazai toplisták élén. Többek között tovább folytatódik Shelby Mahurin sötét varázslatokkal, izgalmas fordulatokkal és ellentétes érzelmekkel átszőtt regénysorozata, Vér & Méz címmel. Szántó Dániel, a tehetséges fiatal író pontot tesz Budai Viktor, Sebők Szilveszter és Várnay Benett történetére, és kíméletlenül célkeresztbe veszi az influenszereket és az általuk képviselt világot is. Tracy Wolff negyedik kötetében újra elkalauzol minket a Katmere Akadémia falai közé, ahol egy mindent felforgató háború zajlik, de vajon lesz, aki megakadályozza? Ha kíváncsi vagy a történet végkimenetelére, akkor rendeld elő most 30% kedvezménnyel, és olvasd el az elsők között.

Olvass velünk, regisztrálj, és légy te is a Moobius Idővonal tagja, ahol megoszthatod másokkal a tapasztalataidat, értékelheted az általad olvasott könyveket, sőt még te magad is begyűjthetsz pluszinformációkat a kiszemelt kedvencekkel kapcsolatban.

1. Britney Spears: A bennem lévő nő

Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről. 2021 júniusában az egész világ a bíróság előtt beszélő Britney Spearsre figyelt. Történetének – igazságának – ereje tagadhatatlan volt, és beszéde nem csupán az ő életét változtatta meg, hanem számtalan más nőét is. A bennem lévő nőben Britney most először tárja elénk elképesztő életútját – és a popzene történetének egyik legnagyobb előadójában rejtőző belső erőt.

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.
Matias Pinky Pearl 2022

Matias Pinky Pearl 2022

Gyöngyözőbor

Matias Borászat, 2023.
Frissítően gyümölcsös, illatában és ízében epret, málnát idéző gyöngyözőbor, amely a buborékok finom eloszlásának köszönhetően válik igazán kirobbanóvá. Lendületes és emlékezetes - akár a legkedvesebb nyári esték. Tökéletes választás könnyű ételekhez, desszertekhez, vagy önmagában kortyolva egy jó beszélgetéshez.

2. Valérie Perrin: Trió

A népszerű francia írónő újabb regénnyel varázsolja el olvasóközönségét. Két érzelmes és megindító könyve után ezúttal a barátság összetartó erejéről, ifjúságról és a szerelemről ír. 1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak.

Trió

Trió

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.09.18.
Mulandó és örök, mint az ifjúság, a barátság, a szerelem.
1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak.
Matias Oak Barrel Rosé 2022

Matias Oak Barrel Rosé 2022

Hordós érlelésű száraz rozébor

Matias Borászat
Rózsaszínű, gyümölcsös ízvilágú, francia indíttatású bor 500 literes hordóban érlelve, amely még komplexebbé teszi az aromáit a stílusjegyek megtartásában.
Dunántúli oltalom alatt álló földrajzi jelzésű Kékfrankos száraz rozébor. Magyar termék. Szulfitokat tartalmaz. Nébih: KPST

3. Melissa Fu: A barackvirágok földjén

Melissa Fu önéletrajzi elemeket tartalmazó debütáló regénye nemzedékeken és kontinenseken átívelő, gyönyörűen megírt történet száműzetésről, veszteségről, és az otthon újbóli megtalálásáról.

A barackvirágok földjén

A barackvirágok földjén

Melissa Fu
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.10.
"Minden szerencsétlenségben ott az áldás, és minden áldás magában hordozza a szerencsétlenség magvát. Így megy ez, mióta csak világ a világ." Kína, 1938. Fiatal feleségként Mej-lin büszke a férjére, aki országukat védi a japán megszállókkal szemben. Ám ahogy az ellenséges csapatok egyre közelebb érnek lakhelyükhöz, Mej-lin földönfutóvá válik négyéves fiával, Zsen-suval.
Matias Ophelia 2022

Matias Ophelia 2022

Pécsi Fehér Házasítás

Matias Borászat, 2023.
A Pécsi borvidék kitűnő fehérboraiból készült házasítás, amely virágos, bodzát és barackot idéző illatával, tartalmas ízvilágával és hosszú utóízével éppoly szerethető és emlékezetes, akár a Shakespeare-dráma hősnője. Fiatalos és üde, azonban mindvégig elegáns - különleges felfrissülés a mindennapokra.

4. Shelby Mahurin: Vér & Méz

A Magyarországon is óriási sikert aratott Kígyó & Galamb folytatása sötét, fordulatokkal teli történet a szerelem és a gyűlölet mindent elsöprő erejéről.
Lou, Reid, Coco és Ansel megmenekültek ugyan a fénymágusok halálos csapdájából, ám most boszorkányok serege és az egész egyház vadászik rájuk, miközben sehol sem akad számukra menedék. Vérükre szomjazó üldözőikkel szemben szövetségesekre van szükségük – és olyan hatalomra, amelyet jobb lenne nem a világra szabadítani. 

Vér & Méz

Vér & Méz

Shelby Mahurin
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.26.
Kígyó & Galamb
A Magyarországon is óriási sikert aratott Kígyó & Galamb folytatása sötét, fordulatokkal teli történet a szerelem és a gyűlölet mindent elsöprő erejéről.
Matias Syrah 2020

Matias Syrah 2020

Száraz vörösbor

Matias Borászat
Testes, markáns, mélyvörös színű, magas minőségű bor a Villányi borvidékről, amely az első korty után az urak kedvence lesz. Illatában borsos, fekete erdei gyümölcsös jegyekkel kiegészítve. Ízében hosszú, bársonyos savakkal és utóízzel. Kifejezetten jól párosítható grillezett húsokkal és steakekkel, sült vadakkal, szarvassal és vaddisznóval.

5. Lucy Score: Amit sosem fedünk fel

Nash egy lövöldözésben szerezett sérülésből lábadozik, és állandó pánikrohamok kínozzák. Kerüli az embereket, és ez épp kapóra jön új, dögös szomszédjának, Linának, aki szintén nem vágyik mély beszélgetésekre vagy tartós emberi kapcsolatokra. Csakhogy találkozásuk első pillanatától kezdve mindketten tudják, hogy nagyon nehezen tudnak majd szimplán jó szomszédok maradni. Vajon Lina képes lesz ellenállni Knockemout bájának és Nash sármjának?

Lucy Score második Knockemout-regénye legalább annyira humoros, izgalmas és szexi, mint az Amin sosem leszünk túl.

Amit sosem fedünk fel

Amit sosem fedünk fel

A jófiúk mindig a jólányokat választják… Vagy mégsem?

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.09.22.
Knockemout
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.
Matias Kékfrankos Rozé 2022

Matias Kékfrankos Rozé 2022

Száraz rozébor

Matias Borászat, 2023.
Rózsaszínű, vibrálóan gyümölcsös, parfümös illatú bor, ha belekóstol, többé nem ereszti. Ropogós savaival és kirobbanóan citrusos ízeivel nem csak a hölgyeket kápráztatja el. Hűtse 10-12 °C-ra, készítsen hozzá egy ínycsiklandó salátát vagy grillezett húsfogást, és öntse ki a lelkét is mellé!
Oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz rozébor.

6. Szántó Dániel: A másoló

Budai Viktor, Sebők Szilveszter és Várnay Benett utolsó találkozása.
Egy ügy, ahol egyre kevésbé világos az indíték, és egyre kevésbé tudni, hogy ki a valódi célpont, miközben a holttesteknél is gyorsabban szaporodnak a követők, és fogynak a percek…
Szántó Dániel új regénye mélyre visz minket a közösségi média mocskába, miközben mesterien és felkavaró módon zárja le a Revans, Az üldözött, az Egy pap vallomása és A hatszög történetét.

A másoló

A másoló

Hamis személyiségek, másolt gyilkosságok, valódi halálok

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.19.
Budai Viktor, Sebők Szilveszter és Várnay Benett utolsó találkozása
"Ez még csak a kezdet, a gyomirtás első, jelképes pillanata. Ti jöttök, ti semmirekellő, mihaszna idióták! Magamutogatók! Az élet többről szól, és ti bemocskoljátok ezt a csodát. Hát most én mocskollak be titeket..." Egy leszerelt nyomozó, akinek csak a bosszú maradt.
Matias Zweigelt 2022

Matias Zweigelt 2022

Száraz vörösbor

Matias Borászat
Friss, könnyed, hosszú lecsengésű vörösbor a pécsi Murom dűlő lankáiról. Sötét színét és selymes tanninjait az egészen egyedülálló, több mint 40 éves tőkéknek köszönheti, amelyekről származik. Nagy élvezetet nyújtó tétel, amelynek egész évben helye van a borkedvelők poharában.
Pécsi oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

7. Tracy Wolff: Hadakozás

A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború. Az elmúlt évezredek legpusztítóbb, legvéresebb háborúja, amely a természetfeletti lények uralma alá hajtaná az emberiséget, és Cyrust az egész bolygó teljhatalmú urává tenné. Egy háború, amelyre nincsenek felkészülve, egy véres sakkjátszma, amelynek nem ismerik a szabályait. Mégis mit tehet egy tucat tinédzser, hogy mindezt megakadályozza?

Hadakozás

Hadakozás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.10.
Sóvárgás
"Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha viszont most megölöm, miközben tehetetlenül hever előttem a földön, az igenis az én hibám lesz. Ezzel a bűnnel pedig nem fogok tudni együtt élni."
A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború.
Matias Cabernet Franc 2022

Matias Cabernet Franc 2022

Száraz vörösbor

Matias Borászat
A Villányi borvidék emblematikus fajtája a mindennapokra hangolva. Ezt a mélyvörös színű, bársonyos, barátságosan gyümölcsös, hosszú lecsengésű és gazdag aromavilágú bort azoknak ajánljuk, akik nem félnek bevállalni a merész párosításokat. Kivételes minőség, különleges ételekhez.
Villányi védett eredetű classicus száraz vörösbor.

8. Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete

A világszerte óriási sikert aratott Az elveszett nevek füzete rávilágít a nemzedékek között öröklődő történetek erejére, és arra, hogy az élet még akkor is képes minket meglepni, amikor már semmit sem várnánk tőle. Doris hosszú, mozgalmas élete megörökítésre méltó – legyen szó akár tragédiával sújtott gyermekkoráról, egy híres festővel kötött különleges barátságáról, az 1930-as évek Párizsában befutott modellkarrierjéről, az őt egészen New Yorkig elvető második világháborúról és titokzatos szerelméről. Szeretettel, boldogsággal és szomorúsággal teli élettörténete pedig talán Jennyn is segíthet, akit traumákkal teli gyermekkora kísért.

Az elveszett nevek füzete

Az elveszett nevek füzete

Sofia Lundberg
Alexandra Kiadó (A)
Egy ember életébe annyi szeretet, boldogság és szomorúság fér… Ha időt szánunk rá, hogy meghallgassuk. Doris 1928 óta ugyanazt a címes füzetet használja. Ebben szerepelnek mindazok, akikkel élete során találkozott. A 96 éves nő most egyedül él Stockholmban. A füzetben szereplő legtöbb ember neve áthúzva, mellette ott áll: meghalt.
Matias Zöld Veltelini 2022

Matias Zöld Veltelini 2022

Száraz fehérbor

Matias Borászat, 2023.
Halványzöld árnyalatú, fehér borsra emlékeztető illatú, zamatos ízvilágú bor a Murom dűlő déli lankáinak kiváló adottságú szőlőültetvényeiről. Könnyű bor, könnyű ételekhez: könnyű döntés. Ha 11°C-ra hűti, nem hagy kétséget.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor. Magyar termék. Szulfitokat tartalmaz.

9. Natalia Sherba: Az Óraharc

Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a viszály, az Idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és -tárgyakkal, kastélyokkal, különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. Az Óramágusok Oroszországban a második legnépszerűbb fantasysorozat, csak a Harry Potter-könyvekből fogy több példány. Az Óraharc a sorozat hatodik, befejező kötete.

Az Óraharc

Az Óraharc

Óramágusok VI.

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2023.09.01.
Óramágusok
A serdülő óramáguslány, Vasilisa Ognev reménytelen helyzetben találja magát, miután tanítványául szegődik a hatalmas Szellemnek: Astragor Tűzkígyó Várában tanulótársai a halálának közelgő időpontjára kötnek fogadásokat.

10. Alex Suli – Alex felfedezi a törtek országát

A törtek ijesztőnek tűnhetnek… De Alex, az Alex Suli kíváncsi szurikátája bizony nem fél tőlük – és most gondoskodik arról, hogy többet neked se okozzanak fejtörést a matematikaórákon. Az Alex felfedezi a törtek országát a jelenlegi általános iskolai tantervvel párhuzamosan halad, tehát tökéletesen használható munkafüzetként az iskolákban vagy otthon.

Alex Suli -  Alex felfedezi a törtek országát

Alex Suli - Alex felfedezi a törtek országát

3-4. osztály matematika

Fehér Sarolta, Józsa Tímea
Alexandra Kiadó (A), 2023.08.10.
Alex Suli
A törtek ijesztőnek tűnhetnek… De Alex, az Alex Suli kíváncsi szurikátája bizony nem fél tőlük - és most gondoskodik arról, hogy többet neked se okozzanak fejtörést a matematikaórákon.