Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. november 14.
Szerelmi háromszög, intrika és féltékenység, fényárban úszó Bécs – megérkezett A császárné!

Szerelmi háromszög, intrika és féltékenység, fényárban úszó Bécs – megérkezett A császárné!

Friss megjelenés

A császárné lebilincselő, színes és modern mese a szerelemről és önmagunk megtalálásáról – akár még Európa egyik legnagyobb udvarában is, amely tele van szabályokkal és megannyi kötöttséggel.

1853-ban járunk, amikor a kérők által ostromlott bajorországi Erzsébet (Sisi) megfogadja, hogy megvárja azt az elsöprő szerelmet, amiről a költők írnak. Nővérét, Ilonát a család és Zsófia főhercegné a császár menyasszonyának szánja, és úgy tűnik, a frigyet nem akadályozhatja meg semmi. Ferencnek, aki nemrég élt túl egy merényletet, már nincs ereje tiltakozni, ő is belátja, hogy szent kötelessége megházasodni. Talán így a zavargások által feldúlt birodalom is fellélegezhet és elkerülhet egy teljesen felesleges háborút. De senki sem számol a bolondos, mezítláb járó, verseket kedvelő hercegnővel, és a váratlanul feltámadó érzelmekkel. Sőt Maxival, a császár szoknyabolond öccsével sem, aki Ferenc vetélytársaként megpróbálja elhódítani a szenvedélyes és őszinte Sisit, aki nem is nagyon akar császárné lenni.

Szerelmi háromszög, intrika és féltékenység, fényárban úszó Bécs – és egy császárné felemelkedése. Az ismert történetet új megközelítésben meséli el az utazási blogjáról híres, kiapadhatatlan történelmi érdeklődésétől hajtott, jelenleg Portugáliában élő Gigi Griffis.

A regényt a Netflix azonos című sikersorozata ihlette.