Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. február 1.
Már biztos: Érkezik A császárné 2. évada!

Már biztos: Érkezik A császárné 2. évada!

Megfilmesítés

Egy 1853-ban játszódó történet, amely meghódította az egész világ olvasó- és nézőközönségét, s folytatásának alakulását nagy figyelemmel és várakozással követik.

Úgy tűnik, nemhiába várták, ugyanis hivatalosan is bejelentették: A császárnénak valóban lesz második évada, amely a Netflixen is elérhető lesz.

További jó hír, hogy a két főszereplő mellett visszatérnek ugyanazok a mellékszereplők is, köztük Melika Foroutan, Johannes Nussbaum, Almila Bagriacik, valamint az értesülések szerint a sorozat készítője továbbra is Katharina Eyssen lesz. Garantált tehát, hogy a megalkotott világ stílusa, esztétikája és felépítése hasonló lesz a korábbiakhoz.

„Pompás… Ebben a történetben semmi sem okoz csalódást.” (Publishers Weekly)

a_csaszarne_the_empress_113301_1_original_760x425_cover.webp

De vajon mi az, ami ennyire megfogta a történet követőit az első könyv és évad után, hogy ennyire várják a továbbiakat?

Gigi Griffis életre keltette Európa talán egyik legszenvedélyesebb szerelmi történetét, amely áttörte az írott szabályokat, s képes volt ellentmondani a társadalmi elvárásoknak. A középpontban egy fiatal hölgy áll, aki ifjú kora ellenére teljes mértékben biztos abban, hogy nem akar az udvari kötelességeknek megfelelni, már ami a szerelmet illeti. Az igaz szerelmet keresi, amiről mindenki úgy vágyakozik, s nem szeretné úgy végezni, mint nővére, Heléna, aki hamarosan hozzá fog menni Franzhoz, Ausztria császárához.

Azonban minden felborulni látszik, amikor Franz és Sisi váratlanul egymásba botlik, és onnantól fogva mindketten érzik a letagadhatatlant. Hiába próbálják érzelmeiket eltitkolni, válaszút elé kerülnek, és felmerül a mindig visszatérő kérdés: vajon „ember vagy polgár legyek”?

„Egyszerűen elbűvölő. Gigi Griffis a THE EMPRESS-ben két olyan bátor és szokatlan testvérpárt adott nekünk, hogy legszívesebben belemásznánk a lapok közé, hogy csatlakozzunk hozzájuk; és a palota intrikája elég ahhoz, hogy késő éjszakába nyúlóan lapozgassunk.” (Meg Waite Clayton, A párizsi postamesternő nemzetközi bestseller szerzője)

Aki valamennyire ismeri az írónő munkásságát, annak egyáltalán nem meglepő a témaválasztása, ugyanis Gigi Griffis imádja a kevésbé ismert történelmi eseményeket, valamint az erőteljes női karaktereket, akik bátran merték a hangjukat hallatni, és a változásért tenni. A császárné mellett a The Wicked Unseen szerzője is, amely egyébként majd 2023 nyarán lesz látható a képernyőkön. Jelenleg Portugáliában él Luna nevű kutyájával – azelőtt, közel tíz éven át (be)járta a világot.

„Erzsébet élete a szerelem erejéről szólt, ugyanakkor bátorságról, hogy merjünk különbözőek lenni, emellett a jobb jövő iránti reményről, amelyre most nagy szükségünk van. Ezért aztán nagyon boldogok vagyunk, hogy folytathatjuk ezt az izgalmas történetet.” (Katharina Eyssen, a sorozat készítője)

A  császárné
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A császárné

Gigi Griffis
Európa Könyvkiadó, 2022.10.26.
A Császárné lebilincselő, színes és modern mese a szerelemről és önmagunk megtalálásáról – akár még Európa egyik legnagyobb udvarában is, amely tele van szabályokkal és megannyi kötöttséggel. 1853-ban járunk, amikor a kérők által ostromlott bajorországi Erzsébet (Sisi) megfogadja, hogy megvárja azt az elsöprő szerelmet, amiről a költők írnak.

A császárné tökéletes olvasmány azoknak, akik romantikára vágynak, kedvelik a 19. századi „kosztümös hangulatot” megidéző könyveket; esetleg kíváncsiak a kor történelmére és arra, hogyan találja meg egy nő az identitását egy cseppet sem ideális helyzetben.