Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. június 3.
Tökéletes olvasmányok, hogy ráhangolódj a nyárra!

Tökéletes olvasmányok, hogy ráhangolódj a nyárra!

Könyvajánló

Bár az időjárás nem mindig ezt mutatja, elérkezett a legmelegebb évszak: a fagylalt, a napozás és persze a strandon olvasás időszaka! A járványhelyzet miatt otthon töltött elmúlt hónapok azonban könnyen összezavarhatták az időérzékünket, és úgy érezhetjük, még nincs is nyár, hiszen „kimaradt” a tavasz…

Hogy ezen segítsünk, és igazán a napsütéses évszakra hangolhasd magadat, összegyűjtöttünk neked néhány könyvet, amitől garantáltan elkap majd a nyár egyedülálló hangulata!

Libby Page: Strand

Elég csak ránézni Libby Page debütáló regényének borítójára, és az embernek máris kedve támad fürdőruhába bújni, és elindulni a kedvenc strandjára! A kötet egy valószínűtlen barátság történetét meséli el a 26 éves, depresszióval küzdő Kate és a 86 éves özvegy, Rosemary között. Látszólag semmi közös nincs bennük, mégis összeköti őket a londoni Brixton nyitott strandja iránt érzett szeretetük.


A Strand érzékeny humorú, bájos és szívmelengető történet barátságról, szerelemről és a közösség erejéről. Igazi jelenkori, nagyvárosi mese, amely felszabadít, és erőt ad a nagy csatákhoz és a hétköznapokhoz.

Strand

Strand

Libby Page
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A londoni Brixton nyitott strandja különleges hely. Menedék a nagyváros forgatagában, felfrissülés a nyári forróságban, öröm a szomorú napokon, megkönnyebbülés nehézségek idején, társaság a magányban, egyedüllét a tömegben, emlékezés, gyógyulás - mindenkinek kicsit más.

Leiner Laura: Bábel

Ha nyár, akkor fesztivál! Sajnos az idei évre ez nem igaz, hiszen a kormány rendelete miatt augusztus 15-ig nem szabad 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani, így a klasszikus fesztiválszezon is elmarad. A fesztiválhangulatnak azonban nem kell kimaradnia! Leiner Laura egyik legkorábbi könyve, a Bábel az egyhetes Bábelfesztre repíti az olvasót, így a főszereplőkkel együtt élhetjük át a folyamatos bulizás, a sátorozás, a koncertek és az elképesztő közös élmények varázsát.

Bábel
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Bábel

Leiner Laura
L&L Kiadó, 2016.
Zsófi tizenhét éves és RHCP rajongói blogot ír, ezért nem is kérdés, hogy az idei Bábelfesztre egész hetes bérletet vesz, hiszen az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers. Zsófinak ez lesz élete első fesztiválja, amelyen barátaival együtt vesznek részt.

Carole Matthews: A Csokiimádók esküvője

A másik klasszikusan nyári rendezvénytípus az esküvő – a lagzikról szerencsére nem kell lemondanunk a járványhelyzet miatt, és ezekből sosem elég! Carole Matthews könyvében A Csokiimádók Klubja hölgyei készülnek az év esküvőjére, és semmi sem állíthatja meg őket! Az édes, fordulatos történet gondokon, bajokon és kalandokon keresztül mutatja meg: bizony nincs olyan probléma, amit ne lehetne megoldani barátsággal és néhány kocka csokoládéval!

A Csokiimádók esküvője

A Csokiimádók esküvője

Carole Matthews
Cartaphilus Könyvkiadó
A Csokiimádók Klubja hölgyeinek javában készülniük kellene az év esküvőjére, ám az élet különféle akadályokat állít az útjukba. Lucy komolyan aggódik az anyagi helyzete miatt, és a gondok elvonják a figyelmét a nagy napról. Vajon bölcs dolog, ha olyasvalakitől fogad el segítséget, akinek nem feltétlenül tiszták a szándékai?

Rosamunde Pilcher: Nyáridő

Festői táj, csillogó kék tenger… Rosamunde Pilcher egyedülálló stílusban írja le a gyönyörű, megnyugtató tájat, ahol könyvének eseményei zajlanak. A történet ugyanakkor szövevényes: egy elmúlt kapcsolat nyomasztó árnyéka, egy rosszindulatú levél, és egy család eddig ismeretlen múltja gondoskodik róla, hogy az első laptól az utolsóig maradandó olvasmányélményben legyen részünk.

Nyáridő

Nyáridő

Rosamunde Pilcher
Cartaphilus Könyvkiadó, 2017.12.06.
Alec felesége javában tervezgeti skóciai nyaralást, amikor kiderül, hogy Laura nem tarthat férjével. Kárpótlásul később elutazik a festői Cornwallba, ahol Alec rokonainál száll meg. Laurát elbűvöli a gyönyörű, régi ház, a kedves kis falu, az idilli környék. Megismeri és megszereti a helyieket, s a csillogó kék tenger látványa többé-kevésbé elfeledteti vele gondjait.

Dan Simmons: Dermesztő nyár

Ha nyáron is a borzongató olvasásélményeket keresed, Dan Simmons könyvét ajánljuk számodra! Különleges nagyregény a felnőtté válásról, egy fülledt kisváros harcáról a gonosz ellen. A karakterek egytől egyig jól kidolgozottak, a könyv lebilincselő atmoszférájával és hátborzongató eseményeivel kiváló választás az horrorműfaj kedvelőinek.

Dermesztő nyár

Dermesztő nyár

Dan Simmons
Alexandra Kiadó (A), 2018.
1960 nyarán az illinois-i Elm Haven kisvárosában öt tizenkét éves fiú olyan szoros köteléket kovácsol, melyet az élet semmilyen fordulata nem képes szétszakítani. Bringázás a napnyugtában, titkos búvóhelyek az erdőben, egy idilli gyermekkor ártatlan titkai - másból sem áll az életük.