Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
április 15.
Történetek a szivárvány összes színében! Az április hónap színe: a narancssárga

Történetek a szivárvány összes színében! Az április hónap színe: a narancssárga

Könyvajánló

Könyvkiadónk számára különleges év a 2024, hiszen útjára indítjuk legújabb cikksorozatunkat, melyben előtérbe helyezzük a színek kavalkádját, és ennek megfelelően állítunk össze minden hónapban egy könyvlistát. A kiadványainkat szín szerint válogatjuk, melyben igyekszünk figyelmet fordítani a színek jótékony hatásaira, hogy az olvasás élménye jobban átjárja az ember szívét és lelkét.

A színek energiáját régóta használják a gyógyászatban, ugyanis különböző hatással rendelkeznek az emberi egészségre és lélekre. A színterápia változatos módszerei közé tartozik például a természet színeinek tanulmányozása vagy az elemek árnyalatainak megfigyelése. Idézzük fel magunkban, hogy milyen erőteljesen hatnak ránk a felkelő nap vörösen izzó sugaraiban rejlő ígéretek, vagy a márciusi cseresznyefa-virágzás szirmai között megbúvó érzelmek, a kagylóhéj gyöngyházszerűségének varázslata vagy az égbolt kékjének végtelensége.

Az áprilisi hónapra egy igazán dinamikus és életvidám színt választottunk, mégpedig a narancssárgát. 
A színek minden szinten jótékony hatással vannak a szerveztünk működésére; ételek, italok színeként belsőleg hatnak, és akkor is erőteljesen érzékelhetjük a ránk gyakorolt hatásukat, ha külsőleg vesszük körbe velük magunkat. Ez esetben a narancssárgával, amely a piros és a citromsárga tökéletes elegyéből születik meg. Színterápiában egyaránt felszabadító hatással van az egyén testére és lelkére. Igen hatásos depresszív és melankolikus időszakokban, elősegíti a kreativitás, a művészi energiák kibontakozását, sőt belsőleg fogyasztva erős serkentő hatást gyakorol az immunrendszer harmonikus működésére.

A márciushoz hasonlóan ebben a hónapban is hat kiadványt gyűjtöttünk össze, melyek a narancssárga ragyogó árnyalataiban pompáznak, és a kíváncsi olvasókra várnak. Válogatásunkban igyekeztünk komoly és kevésbé komoly témákat feszegető köteteket is felsorakoztatni, de találtok köztük romantikus regényeket, irodalmi Nobel-díjas szerző művét, olyan kiadványt, amelynek számos filmes és színházi adaptációja világszerte látható, sőt a kisebbek klasszikusai közül is választottunk egyet.

Sheila O’ Flanagan: Ház a narancsligetek között

Juno Ryan úgy érzi, végre révbe ért az élete. Elismert radiográfus, és a dolgok nem is alakulhatnának jobban szerelmével, Braddel. Ám amikor a férfi egy szörnyű katasztrófa áldozata lesz, Juno világa összeomlik. Szerelme elvesztése már önmagában óriási tragédia, ráadásul a fiatal nőnek a hírekből kell megtudnia, hogy Brad egész végig hazudott neki. A megrendült, munkájában egyre többet hibázó Juno Spanyolországba menekül, ahol az elbűvölő Villa Naranjában próbálja összeszedni magát. Azonban épp akkor, amikor már késznek érzi magát élete folytatására, újabb sokkoló esemény történik. Képes lesz valaha is maga mögött hagyni a múltat, és újra bízni önmagában?

„Ha te magad is menekülőre fognád egy kis időre, ez a napsütéses, hangulatos történet tökéletes kiút a hétköznapokból.”


S Magazine

Ház a narancsligetek között

Ház a narancsligetek között

Kék ég, gyümölccsel teli narancsfák és a tenger - mi más gyógyír kellene a szívnek?

Sheila O'Flanagan
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.08.
Juno Ryan úgy érzi, végre révbe ért az élete. Elismert radiográfus, és a dolgok nem is alakulhatnának jobban szerelmével, Braddel. Ám amikor a férfi egy szörnyű katasztrófa áldozata lesz, Juno világa összeomlik. Szerelme elvesztése már önmagában óriási tragédia, ráadásul a fiatal nőnek a hírekből kell megtudnia, hogy Brad egész végig hazudott neki.

David Mitchell: Csontórák

Miután csúnyán összeveszik az anyjával, a tizenöt éves Holly Sykes dacosan otthagyja az otthonát. Nem szökni akar, csupán bebizonyítani, hogy ő már nem gyerek, ám a távolléte alatt súlyos tragédia éri a családját, amely hatással lesz Holly egész életére, a szeretteire… és azokra, akiket még nem is ismer.

Ahogy telik az idő, fény derül egy misztikus csoport létezésére, és egy egész élet látomásai és véletlenei értelmet nyernek egy szürreális, láthatatlan háborúban, amely a világunk peremén zajlik.

Csontórák

Csontórák

David Mitchell
Európa Könyvkiadó, 2019.04.15.
Miután csúnyán összeveszik az anyjával, a tizenöt éves Holly Sykes dacosan otthagyja az otthonát. Nem szökni akar, csupán bebizonyítani, hogy ő már nem gyerek, ám a távolléte alatt súlyos tragédia éri a családját, ami hatással lesz Holly egész életére, a szeretteire… …és azokra, akiket még nem is ismer.

Victoria Vinuesa: Amikor szerelembe estünk

Mia, ahogy ő maga fogalmaz, rövid lejárati idővel született. A három szívrendellenességgel küzdő fiatal lány bakancslistáján azonban van egy dolog, amire még az ideje lejárta előtt szeretne sort keríteni: felkutatni édesanyját, aki két nappal a születése után lépett le, és azóta sem látta. A sors azonban úgy hozza, hogy megismeri Kyle-t, akit bénító bűntudat emészt egy általa okozott balesetben elhunyt barátja miatt. A festői szépségű tájon mind a ketten válaszokra és vigaszra lelnek, de vajon jut nekik kellő idő arra, hogy a halállal szembenézve új életre találjanak?

Amikor szerelembe estünk

Amikor szerelembe estünk

Victoria Vinuesa
Alexandra Kiadó (A), 2024.02.28.
Mia, ahogy ő maga fogalmaz, rövid lejárati idővel született. A három szívrendellenességgel küzdő fiatal lány bakancslistáján azonban van egy dolog, amire még az ideje lejárta előtt szeretne sort keríteni: felkutatni édesanyját, aki két nappal a születése után lépett le, és azóta sem látta.

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

A tudomány határait, a tudósok erkölcsi felelősségét boncolgató Virágot Algernonnak hat évtizeddel első megjelenése után aktuálisabb, mint valaha. A legendás író-pszichológus, Daniel Keyes regénye azonban több is ennél: egy elképesztő végleteket átélő, rokonszenves lélek magával ragadó története, amely elolvasása után hosszú ideig velünk marad, olvasók újabb és újabb nemzedékeit meghódítva.

Virágot Algernonnak

Virágot Algernonnak

Daniel Keyes
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.25.
A kicsit lassú, de aranyszívű Charlie Gordont senki sem nevezné éles elméjűnek, sőt: a fiatal férfit még a különleges agyműtéten átesett laboratóriumi fehér egér, Algernon is lekörözi. A szellemileg visszamaradott felnőttek iskolájába járó Charlie az első, aki alávetheti magát az Algernonon alkalmazott kísérleti beavatkozásnak, amely hatására intelligenciája elképesztő növekedésnek indul.

100 Andersen-mese

Ki ne ismerné A rendíthetetlen ólomkatona, Pöttöm Panna vagy A kis gyufaárus leányka meséjét gyerekkorából? Hans Christian Andersen, a világhírű dán meseíró szívszorító és tanulságos történetei generációk számára nyújtottak bepillantást a szerző olykor szomorkás, olykor felemelő mesevilágába.

100 Andersen-mese

100 Andersen-mese

A kis gyufaárus leányka és más elbűvölő történetek a meseirodalom királyától

Alexandra Kiadó (A), 2023.07.21.
100 mese
A 100 Andersen-mese gyűjteményben a jól ismert történeteket ezúttal Szendrey Júlia és Hevesi Sándor míves, ám a közérthetőség kedvéért modernizált fordításában adjuk közre, hogy a legkisebbek is élvezhessék a kortalan mesék varázslatos hangulatát.

Wole Soyinka: Krónikák a föld legboldogabb népének országából

A nagyon is valósnak tűnő, ám mégis képzeletbeli Nigériában a nemzet politikai és vallási elitjének magas pozícióban lévő tagjaiból álló titkos társaság emberi testrészekkel kereskedik. A vallási rituálékban való felhasználás céljából, megrendelésre szállító emberhúspiac-hálózatot felfedező sebész, dr. Kighare Menka riasztja barátját, a tekintélyes család mérnök sarját, Duyole Pitan-Payne-t, aki éppen az ENSZ-ben készül betölteni egy fontos állást. Titokzatos erők azonban mind a „humánerőforrás-menedzsment” leleplezését, mind a pozíció elfoglalását meg akarják akadályozni – és az emberi test törékenységénél, nos, csak a kiszolgáltatottsága nagyobb.

 

Soyinka a hatalmi manipuláció, az államilag gyakorolt és támogatott korrupció fékevesztett tombolását tárja elénk szatírájában, s ugyan egy 21. századi afrikai ország példáján bemutatva, de akárcsak a története, úgy ennek társadalmi konzekvenciája is kontinenseken átívelő. Soyinka regényét 1986-ban irodalmi Nobel-díjjal jutalmazták.

„Soyinka legnagyszerűbb regénye, a 21. század egyik afrikai nemzetének legmegrázóbb krónikája.”

The Guardian

Krónikák a föld legboldogabb népének országából

Krónikák a föld legboldogabb népének országából

Wole Soyinka
Európa Könyvkiadó, 2023.10.08.
Az egész éven át tartó fesztiválok hazájában, a nagyon is valósnak tűnő, ám mégis képzeletbeli Nigériában a nemzet politikai és vallási elitjének magas pozícióban lévő tagjaiból álló titkos társaság emberi testrészekkel kereskedik. A vallási rituálékban való felhasználás céljából, megrendelésre szállító emberhúspiac-hálózatot felfedező sebész, dr.