Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
szeptember 25.
Új kiadásban olvasható a többszörös díjnyertes brit-török regényíró könyve!

Új kiadásban olvasható a többszörös díjnyertes brit-török regényíró könyve!

Előrendelhető újdonság

Elif Shafak többszörös díjnyertes brit–török regényíró, a legolvasottabb török származású női szerző.

 

Mind ez idáig tizenkilenc könyve jelent meg, és több mint ötven nyelvre fordították le. Művei számos elismerésben részesültek, többek közt 10 perc 38 másodperc című regénye bekerült a Booker-díj rövidlistájára, Az eltűnt fák szigete című regényét Costa-díjra jelölték, A szerelem 40 szabálya a BBC szerint egyike annak a száz könyvnek, amelyik megváltoztatta a világot. Shafak a Brit Királyi Irodalmi Társaság alelnöke, irodalmi munkásságáért pedig Halldór Laxness-díjat kapott. Továbbá politikatudományokból doktorált, és számos neves nemzetközi egyetemen tanított politológiát Törökországban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

 

Lelkes harcos, aki a nők egyenjogúságáért, valamint az LMBTQ+ és a szabadságjogok betartatásáért küzd. 2017-ben a Politico beválasztotta azon tizenkét személy közé, akik jobb és élhetőbb hellyé tudnák változtatni a világot, továbbá szerepel a BBC leginspirálóbb és legbefolyásosabb nőket felsoroló százas összeállításában.

10 perc 38 másodperc

10 perc 38 másodperc

Elif Shafak
Európa Könyvkiadó, 2019.11.18.
Egy perccel a halála után Tequila Leila tudata elkezdett zsibbadni, olyan lassan és fokozatosan, ahogyan a visszahúzódó dagály hullámai csillapodnak. Mivel az agysejtjei nem jutottak vérhez, ekkorra már teljes oxigénhiányos állapot lépett fel. Az agyműködése mégsem állt le teljesen. Legalábbis nem azonnal.
A szerelem 40 szabálya
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A szerelem 40 szabálya

Elif Shafak
Európa Könyvkiadó
Ella negyvenéves, jómódú, a sorsával tökéletesen elégedett amerikai háziasszony, aki férje és három gyermeke kiszolgálásának szenteli életét, és még azt se nagyon bánja, hogy a férje rendszeresen megcsalja. Egy napon a nagylányával folytatott vita után rádöbben, hogy tulajdonképpen boldogtalan, és nagyon hiányzik a szerelem az életéből.
Az eltűnt fák szigete

Az eltűnt fák szigete

Elif Shafak
Európa Könyvkiadó, 2022.03.17.
Nicosia az egyetlen kettéosztott főváros a világon. Más nyelv, más írás, más emlékezet uralkodik a két oldalon – írja Elif Shafak új regényének elején. Mégis van, ami akadálytalanul jár át a görög és a török Ciprus határán: a szél, a madarak – és a szerelem.

„Elif Shafak tizedik regénye különösen aktuális témát feszeget: egyszerre vallatja és védelmezi a muszlim identitást.” - Financial Times

                                                                                                                           

Isztambulból Oxfordba, és vissza Isztambulba – lebilincselő történet hűségről és barátságról, hagyományról és modernségről, szerelemről és árulásról.

Peri gazdag háziasszony, éppen vacsoravendégségbe tart egy impozáns isztambuli házba a tengerparton, amikor egy koldus kis híján kitépi a kezéből a retiküljét. A dulakodás közben kihullik a táskából egy régi fénykép – három fiatal nőt és egy egyetemi oktatót ábrázol. Egy olyan szerelem régi emléke ez, amit Peri legszívesebben kitörölne az emlékeiből. Peri tizennyolc éves korában Oxfordba került egyetemre – ekkor járt életében először külföldön. Az ateista Shirin és a buzgó muszlim Mona lettek a legjobb barátnői, akikkel az iszlámról és a feminizmusról vitatkoztak, kedvenc tanára pedig a lázadó szellemű Azur, aki Istenről beszélt hallgatóságának.

És volt egy botrány is, amely véget vetett minden jónak…

Éva három lánya

Éva három lánya

Elif Shafak
Európa Könyvkiadó, 2023.09.10.
Isztambulból Oxfordba, és vissza Isztambulba - lebilincselő történet hűségről és barátságról, hagyományról és modernségről, szerelemről és árulásról. Peri gazdag háziasszony, éppen vacsoravendégségbe tart egy impozáns isztambuli házba a tengerparton, amikor egy koldus kis híján kitépi a kezéből a retiküljét.