Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2020. szeptember 15.
Újabb Jojo Moyes-regényből készül filmfeldolgozás

Újabb Jojo Moyes-regényből készül filmfeldolgozás

Megfilmesítés

Ha szereted a romantikus regényeket, Jojo Moyes felejthetetlen szerelmes történeteit valószínűleg nem kell bemutatnunk neked. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb angol romantikus írónőként számontartott szerző rengeteg különleges könyvvel örvendeztette már meg a műfaj kedvelőit, melyek magyarul a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában jelentek meg. 2016 óta azonban az is felkapja a fejét Jojo Moyes neve hallatán, aki kevésbé az olvasás szerelmese: ekkor jelent meg ugyanis Mielőtt megismertelek című könyvének filmfeldolgozása. A Trónok harca HBO-sorozatból is ismert Emilia Clark és Sam Claflin főszereplésével készült azonos című film elképesztő sikerrel debütált, és azóta is a romantikus filmek legjobbjai között tartják számon.

Mielőtt megismertelek

Mielőtt megismertelek

(E-könyv)
Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2016.
Carta Light
A korunk Love story-jának kikiáltott varázslatos regény főhőseinél különbözőbb két embert keresve sem találhatnánk. A szívszorítóan romantikus történet páratlanul nehéz kérdéssel szembesíti az olvasót: mitévők legyünk, ha a döntéstől, amivel a szerelmesünket boldoggá tehetjük, megszakad a szívünk?

Reményeink szerint a közeljövőben ismét hasonló filmélmény vár ránk, hiszen nemrég kihirdették: újabb Jojo Moyes-regényből készül filmfeldolgozás! A magyarul 2016-ban megjelent Az utolsó szerelmes levél története a színészként és rendezőként is tevékenykedő Augustine Frizzell rendezésében elevenedik meg a Netflixen, akinek a nevéhez olyan meghatározó alkotások is köthetők, mint például a 2019 sikersorozatának bizonyuló Eufória. És ha ez még nem lenne elég ok, hogy bizakodóak legyünk a készülő adaptációval kapcsolatban, elég csak egy pillantást vetnünk a szereposztásra! A két szálon futó történet főszerepeiben a Zsivány egyes című Star Wars-filmből ismert Felicity Jonest és a Hatalmas kis hazugságok sorozatfeldolgozásában is játszó Shailene Woodey-t láthatjuk majd. A tervezett megjelenés dátuma egyelőre ismeretlen, és sajnos az előzetes is várat még magára, mindenesetre mi izgatottan várjuk a fejleményeket!

Az utolsó szerelmes levél két szerelem története, melyeket közel fél évszázad választ el, ám egy sorsfordító véletlen köt össze. Az eseménydús, váratlan fordulatokban bővelkedő regényben a múlt és a jelen romantikus, megható, szenvedélyes – olykor erotikus – képei váltakoznak. Jennifer az 1960-as években próbálja megtalálni elveszett szerelmét, miközben századunk tipikus szinglije, Ellie a jelenben igyekszik felkutatni az egykori szerelmeseket, akiknek leveleit egy véletlen során megtalálta a munkahelyi archívumban, és megtudni, vajon végül egymásra találtak-e. Jojo Moyes a könyvért 2011-ben el is nyerte „Az év romantikus regénye” elnevezésű rangos brit díjat.

Az utolsó szerelmes levél

Az utolsó szerelmes levél

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2016.
Carta Light
Ellie századunk tipikus szinglije. Jó kedélyét csupán egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes. Egy nap a szerkesztőség archívumában kutatva régi levélre bukkan, amelyben egy szerelmes férfi arra kéri kedvesét, hagyja ott a férjét, és utazzon el vele.