Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. október 6.
Újra elérhetők a legkeresettebb szakácskönyvek

Újra elérhetők a legkeresettebb szakácskönyvek

Léteznek olyan könyvek, amelyek alapjaiban formálják a konyhaművészetet, és amelyekhez sokszor már csak használtan, megfizethetetlen áron lehet hozzájutni. Most azonban jó hírünk van a gasztronómiai rajongói számára! Az Alexandra Kiadónál újra elérhetővé válnak az Ízek Itáliája és az Alain Ducasse konyhaművészete – Desszertek és cukrászat című kiváló szakácskönyvek.

A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Alain Ducasse, a francia konyha egyik legnagyobb jelenkori alakja ezt a filozófiát követve írta meg desszerteskönyvét. A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és a mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát, s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A cukrászat nemcsak pontosságot, hanem ösztönösséget és spontaneitást is igényel. Ez a könyv a hagyományos és modern cukrászat szintézisét adja.

Alain Ducasse konyhaművészete

Alain Ducasse konyhaművészete

Desszertek és cukrászat

Frédéric Robert
Alexandra Kiadó, 2010.
Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel.

„Egy olasz feladata az életben az, hogy másokat etessen. Bőségesen. Ezen nem tudunk, és nem is akarunk változtatni.” (Giorgio Locatelli)

Giorgio Locatelli Olaszországban tanult meg főzni, Párizsban tökéletesítette tudását, és londoni éttermében varázsolta ünneppé az étkezést. A világhírű olasz séf számára az evés nem pusztán ételek fogyasztása, hanem rítus, az élet tisztelete. Ízek Itáliája című remekműve több mint receptgyűjtemény: egyszerre tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, enciklopédia séfeknek és gasztronómiai útikönyv Olaszország rajongóinak.

Az Ízek Itáliája című kötetet a hivatalos megjelenésig 20% kedvezménnyel előrendelheted a Moobius oldalán. Ráadásul előrendelőink mindig az országban elsőként kapják kézhez példányaikat!

Ízek Itáliája

Ízek Itáliája

Tankönyv haladóknak, kézikönyv séfeknek

Giorgio Locatelli
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény. Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fogva, az alapoktól kezdve magyarázza el az igazi olasz ételek trükkjeit. Kézikönyv a séfeknek, mert enciklopédikus alapossággal tárgyalja az ételkészítés évszázados fortélyait, az alapanyagok kombinálásának titkát, az ízek, aromák vegyítésének tudományát...