Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. szeptember 21.
Valahol Japánban áll egy telefonfülke, ahol újra hallhatjuk elvesztett szeretteink hangját – ha van erőnk hozzá…

Valahol Japánban áll egy telefonfülke, ahol újra hallhatjuk elvesztett szeretteink hangját – ha van erőnk hozzá…

Friss megjelenés

A japán Ócucsi városában, egy füves domb tetején áll egy fehér telefonfülke, amelyet évente több ezer ember látogat meg azzal a céllal, hogy „felhívja” elhunyt szeretteit. A „széltelefonnak” nevezett, üvegfülkében elhelyezett bakelittelefon nem csatlakozik semmilyen hálózathoz. Ami odabent elhangzik, azt elviszi a szél.

„Egy átlagos telefonvonal nem tudta közvetíteni a gondolataimat” – mesélte Itaru Sasaki, a telefonfülke megépítője a This American Life újságírójának. „A szélre akartam bízni őket.”

Itaru Sasaki azután állította fel a fülkét a Bálna-hegyen, a Kudzsirajama lábánál, közvetlenül Ócucsi városa mellett található kertjében, hogy hosszas betegeskedés után elvesztette az unokatestvérét. Mindössze néhány hónappal a fülke megépítése után, 2011. március 11-én azonban cunami sújtotta Japán északkeleti részét, amely közel 20 000 ember, köztük rengeteg ócucsii lakos életét követelte. A „széltelefon” ekkortól kezdve több ezer család számára jelentett megnyugvást – a helyiek szerint azóta több mint 10 000 gyászoló kereste már fel.

„Sokan vannak, akik nem tudtak elbúcsúzni” – mondta Itaru Sasaki. „Sok családtag mást mondott volna, amikor utoljára beszélt az elhunyttal, ha tudta volna, hogy nem lesz több alkalom.”

Ez a lélegzetelállítóan szép szokás ihlette meg a Japánban élő Laura Imai Messina írónőt, amikor azóta több mint 20 országban megjelent, Amit a szélre bízunk című harmadik regényét írta. Történetének főszereplője, Juisok más honfitársához hasonlóan mindent elveszített 2011. március 11-én. Ekkor ragadta el a cunami lányát és édesanyját, ekkor lépett a gyász az élete helyére.

Egy nap különös hírek kezdenek el terjedni Japánban: valahol egy kertben áll egy régi telefonfülke, ahol újra hallhatjuk elvesztett szeretteink hangját, és beszélhetünk velük – ha van erőnk hozzá. Jui csatlakozik a telefonfülkéhez zarándoklók seregéhez, ám képtelen megszólalni. A zarándokok között azonban találkozik a feleségét gyászoló Takesivel, akinek a lánya édesanyja elvesztése óta nem beszél. Képesek lesznek visszaadni egymás hangját?

Az Amit a szélre bízunk megvásárolható a Moobius oldalán.

Amit a szélre bízunk
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Amit a szélre bízunk

Laura Imai Messina
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.03.
Jui világa véget ért 2011. március 11-én. Ekkor ragadta el a cunami lányát és édesanyját, ekkor lépett a gyász az élete helyére. Jui nincs egyedül: a szökőár rengeteg ember életét követelte Japánban, és számtalan családot nyomorított meg örökre.