Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. május 3.
Valóban megfér egymás mellett a család és a karrier? Jacinda Ardern, a világ legfiatalabb női politikai vezetője szerint igen!

Valóban megfér egymás mellett a család és a karrier? Jacinda Ardern, a világ legfiatalabb női politikai vezetője szerint igen!

Friss megjelenés

Megjelent Madeleine Chapman Jacinda Ardern – Az új korszak vezetője című életrajzi könyve, amely a legérdekesebb részleteket megragadva mutatja be a címlapok mögött rejlő fiatal új-zélandi politikusnőt, Jacinda Ardernt (1980). A világ egyik legfiatalabb női politikai vezetője innovatív személyiségével képes megmozgatni az új generációt, sőt egy egész nemzetet inspirál; a leírtak alapján sokak számára igazi példaképpé válhat, nemcsak Új-Zélandon, hanem szerte a világban. Többek között arra is választ kaphatunk a könyvet forgatva, hogy a feltételezéseknek megfelelően valóban képes-e Új-Zéland első női miniszterelnöke mind családjában, mind pedig vezetői pozíciójában helytállni.

Jacinda Ardern – saját bevallása szerint „haladó nézeteket képviselő szociáldemokrata politikus” – 2017 óta a baloldali Új-zélandi Munkáspárt elnöke. Ugyanebben az évben választották meg miniszterelnöknek is, így ő lett az ország legfiatalabb miniszterelnöke. Ardern kifejezetten határozott és céltudatos vezető, olyasvalaki, aki mindig kiáll a társadalmi egyenlőség elvei mellett, és hatalmas igazságérzettel rendelkezik. Hivatali munkássága során kulcsszerepet játszik az olyan aktuális témákban való aktív fellépése, mint a klímaváltozás, a szélsőségek térnyerése vagy a terrorizmus. Vezetőként proaktív szerepet vállal az általa képviselt elvek terjesztésében és gyakorlati megvalósításában – kiváló példa erre a 2019-es christchurchi merényletet követő gyors reakciója, mellyel elítélte a terrortámadást, és amely osztatlan elismerést vívott ki új-zélandi választói körében. Ugyancsak meghatározó a nemek közötti egyenlőségért folytatott küzdelme: sokakkal ellentétben, számára teljesen természetes volt, hogy kislányát aktív hivatali ideje alatt hozza világra, hiszen tudta, hogy élettársa napközben otthon tud maradni gyermekükkel, így ő hat héttel a szülést követően már vissza is térhet a parlamentbe.

Az olvasmány – Ardern életútjához hasonlóan – rendkívül motiváló és reményekkel teli összefoglaló a haladó szellemiségű politikusnő miniszterelnökségét megelőző, illetve jelenlegi életéről egyaránt. Hogyan volt képes elnyerni országának bizalmát? Tevékenységeivel vajon milyen maradandó politikai nyomokat hagy majd maga után? Teljesíti-e az Új-Zélandnak tett politikai ígéreteit? Madeleine Chapman munkájában mindenre fény derül!

„Nagyszerűen megírt könyv Új-Zéland első női miniszterelnökének életéről. Jacinda Ardern kiváló vezető, aki az egész világ számára példakép lehet.” (Goodreads olvasói vélemény)

Jacinda Ardern - Az új korszak vezetője
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Jacinda Ardern - Az új korszak vezetője

Madeleine Chapman
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.23.
A világ legfiatalabb női politikai vezetője, akinél valóban megfér egymás mellett a család és a karrier. Egy politikus, aki világszerte százmillióknak ad reményt a terrorizmus, a szélsőségek és a klímaváltozás elleni harcban.