Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. november 25.
Jacinda Ardern ismét bebizonyította: az anyaság és a karrier igenis megfér egymás mellett!

Jacinda Ardern ismét bebizonyította: az anyaság és a karrier igenis megfér egymás mellett!

Kultúra és életmód

November 8-án Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern élő bejelentkezést tartott a Facebook-oldalán, amelyben a kormánya aznapi, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit foglalta össze, amikor váratlanul megjelent az ajtóban a hároméves kislánya. Ardern egy pillanatra sem jött zavarba, mosolyogva jelezte gyermekének, hogy már ágyban kellene lennie. Ezután nevetve fordult vissza a nézőihez, elnézést kért, majd elmondta, hogy éppen a nagymama vigyáz a kicsire, végül megkérdezte a nézőket, hogy az ő gyermekük is megszökik-e 3-4 alkalommal lefekvés után.

A miniszterelnök a közbevágás után visszatért az eredeti témához – profizmusa és kedvessége azonban sokakban maradandó nyomot hagyott.

Jacinda Ardern 37 évesen lett Új-Zéland legfiatalabb miniszterelnöke. A politikus igencsak feladta a leckét a konzervatív felfogásúaknak: hivatali idejében gyermeket szült, majd hat hét után visszatért a parlamentbe, kislányával az élettársa maradt otthon. Esetében tényleg jól megfér tehát egymás mellett az anyaság és a karrier. Ugyanennyire fontos Ardern progresszivitása és a válsághelyzetekben való személyes kiállása: a 2019-es christchurchi merénylet utáni bátor és határozott kiállása tovább növelte népszerűségét, a következő évben tomboló koronavírus-járvány ellen az általa vezetett Új-Zéland sikeresen védekezett.

A róla szóló könyvében az új-zélandi újságíró, Madeleine Chapman a szalagcímek mögé néz, felfedi a miniszterelnökségig vezető utat, és összeveti Jacinda Ardern imázsát a valósággal.

A Jacinda Ardern – Az új korszak vezetője igyekszik választ találni arra a kérdésre, hogy vajon a politikusnő képes-e beteljesíteni a benne lévő ígéretet, és valóban az új kor meghatározó vezetője és példaképe lehet az egész világ számára.

Jacinda Ardern - Az új korszak vezetője
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Jacinda Ardern - Az új korszak vezetője

Madeleine Chapman
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.23.
A világ legfiatalabb női politikai vezetője, akinél valóban megfér egymás mellett a család és a karrier. Egy politikus, aki világszerte százmillióknak ad reményt a terrorizmus, a szélsőségek és a klímaváltozás elleni harcban.