Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
július 11.
Velünk színesebb a világ!

Velünk színesebb a világ!

Könyvajánló

A kreatív alkotás pozitív hatásait rengeteg kutatás bizonyítja. A színezés pedig nemcsak gyermekek, hanem felnőttek számára is nagyszerű fejlesztő és pihentető időtöltés. A színek és formák kavalkádja nagyban hozzájárul a gyermekek kreativitásának (ki)alakulásához, és a térlátásukat is fejleszti. Emellett segít a finommotoros készségek fejlesztésében, és serkenti az önbizalmukat is. A rajzolással együtt a színezés is a fókuszálásra tanítja meg a gyermekeket, és később a kézírásra is jó hatással lehet.

De nem csak kisgyermekkorban hasznos időtöltés a színezőkkel való foglalkozás. Felnőttként is érdekes és előnyös lehet a színezés. Egy hosszú és stresszes nap után segíthet a relaxációban, valamint ugyanúgy, ahogy a gyermekeknél, serkentheti az önbizalmat, és javíthat a kézügyességen. A színezés flow élmény lehet a felnőtteknek, ezért segíthet megelőzni a depressziót és leküzdeni a stressz okozta kiégést. Elsőre talán furcsa érzés a bennünk élő gyermekkel újra felvenni a kapcsolatot, és színes ceruzákat a kézbe venni, de egész biztosan megéri! Tökéletes meditációs tevékenység, mely segít túllépni mindennapi szorongásainkon, hogy arra tudjunk fókuszálni az életben, amire igazán érdemes. Egy szó, mint száz: Színezésre fel!

A következő néhány színező remek választás lehet gyermekek számára, illetve a színezést éppen csak elkezdő, vagy ahhoz hosszú idő után visszatérő felnőtteknek egyaránt.

Hiszen a kreativitásnak nincsen korhatára!

Mókás színező 2–5 éveseknek

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked hasznosan töltse szabadidejét, és közben nagyszerűen szórakozzon, ez a pár (összesen négy, életkor szerint) színező remek választás. Rengeteg aranyos állatka és mesefigura várja, hogy ceruzákkal, zsírkrétákkal, festékekkel életre keltsék őket! Az egyszerű formáktól a bonyolultabb rajzokig mindent megtalálsz, ami csak gyermeked ízlésének megfelel, unikornisok és robotok, autók és állatok. Nem csodálkoznánk, ha neked is megjönne a kedved a színezéshez ezeket a cukiságokat látván!

Mókás színező 2 éveseknek

Mókás színező 2 éveseknek

Mókás színező 3 éveseknek

Mókás színező 3 éveseknek

Mókás színező 4 éveseknek

Mókás színező 4 éveseknek

Mókás színező 5 éveseknek

Mókás színező 5 éveseknek

Hungarikumok színező 6–10 éveseknek

Ezzel a színezővel remek alkalom adatik, hogy gyermeked megismerkedjen hazánk különlegességeivel. A népi motívumoktól kezdve a puli kutyán át országunk legikonikusabb épületeiig, mindent saját kedve szerint színezhet ki, aki kezébe veszi ezt a könyvecskét. Őshonos növényekkel, a híres Zsolnay kerámiával és kedvenc magyar ételeinkkel is találkozhatunk a néphagyományok elengedhetetlen szereplői mellett. Ismertesd meg játékosan gyermekeddel a hazai értékek tárházát, és hagyd, hogy saját kedvére formálja hungarikumainkat a színek erejével!

Hungarikumok színező 6-10 éveseknek

Hungarikumok színező 6-10 éveseknek

Alexandra Kiadó (A), 2024.05.15.
Ismerkedj meg a hungarikumokkal ennek a csodálatos színezőnek a segítségével! Töltsd meg színekkel az ősi népi motívumokat, hangszereket, a különleges épületeket, vagy éppen a közismert magyar ételeket, keltsd életre a hazánkhoz kapcsolódó állatokat és növényeket! Légy te is részese a magyarság csúcsteljesítményének!

Sárkányok háza – hivatalos színezőkönyv

Ha pedig magadat is megajándékoznád egy igazi különlegességgel, a Sárkányok háza hivatalos színezőkönyvét ajánljuk figyelmedbe! Tűkön ülve várod, mikor jön már ki a hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat új évada, vagy a könyvet falod éppen teljes izgalomban? Töltsd szabadidődet a kedvenc szereplőiddel, színezd őket olyanra, ahogy elképzelted őket. Várak, sárkányok és részletgazdag kosztümök várnak több mint 75 oldalon keresztül. Merülj el Westeros varázslatos világában, és kelts életre minden karaktert színes ceruzáid segítségével!

Sárkányok háza - hivatalos színezőkönyv

Sárkányok háza - hivatalos színezőkönyv

Alexandra Kiadó (A), 2024.06.13.
Látogass el újra Westerosra eme vadonatúj színezőkönyv segítségével, amelyben több mint 75 oldalnyi illusztráción át elevenednek meg a Sárkányok háza ikonikus szereplői, helyszínei és jelenetei!