Nincs engedélyezve a javascript.
A város tükrei
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 200 helyett
2 720 Ft
-15 %
A 16. század végén Spanyolországban az inkvizíció és a rettegés az úr, ezrek kerülnek máglyára ártatlanul. Madrid városában Alonso Perez de Herrera szónoklatai uszítják a keresztényeket a más vallásúak ellen. Alonsót a Hang irányítja, amely beszél a templomban és halálos ítéleteket mond ki. Alonso pedig engedelmeskedik neki, mert van egy szörnyű titka, amelyről csak a Hang tud.
Leírás a könyvről

"Azért jöttem a tükrök városába, mert egy olyan történet szereplője vagyok, mely jóval a születésem előtt íródott. Azért vagyok a tükrök városában, mert meg akarom tudni, ki vagyok valójában."A 16. század végén Spanyolországban az inkvizíció és a rettegés az úr, ezrek kerülnek máglyára ártatlanul és még többeket hurcolnak meg. Madrid városában Alonso Perez de Herrera dörgedelmes szónoklatai uszítják a keresztényeket a más vallásúak ellen. Alonsót a Hang irányítja, amelynek segítségével az egyszerű pék legkisebb fiából tanult ember lett: A Hang beszél a templomban és mondja ki a halálos ítéleteket, Alonso pedig engedelmeskedik neki, mert van egy szörnyű titka, amelyről csak a Hang tud.

Madridban él egy testvérpár, Antonio és Miguel Pereira. Antonio a családi hagyományt folytatva orvos lett és az egyetem filozófia tanszékének vezetője, szép felesége, Isabel és kisfia, Andres iránt azonban nem sok érdeklődést mutat. Velük egy fedél alatt él korhely, csélcsap öccse, Miguel, aki kibukott az egyetemről, és bár számtalan nőt ismert, csak egyet szeret - azt, akit nem szerethet.A regény főszereplői az inkvizíció elől menekülő ibériai zsidók, akiket az Oszmán Birodalom zsidó közösségei fogadtak be. Voltak köztük, akik korábban kikeresztelkedtek, de olyanok is, akik többé nem valamely vallási közösség tagjaként kívánták meghatározni magukat, mert szabadon akartak élni, és arra a kérdésre kerestek választ: Ki vagyok én? A török származású Elif Shafak nagyszerű mesélő, kiváló jellemábrázoló, és akárcsak Az isztambuli fattyú, valamint a Szerelem című regényeit, ezt a történetét is áthatja a misztikum: varázslás, dzsinnek, démonok, őrangyalok kísérik hősei útját.A Könyvjelző magazin 2013. július-augusztusi számában megjelent cikk: "Kilenc nő a házban, akik folyamatosan főznek"A Könyvjelző magazin 2014. áprilisi számában megjelent cikk: A török hajnal

Adatok
Raktári kód:
722605
ISBN:
9630793858
EAN:
9789630793858
Eredeti megnevezés:
Şehrin aynalari
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
372
Méret [mm]:
123 x 200 x 25
Tömeg [g]:
330
Hozzászólások