Nincs engedélyezve a javascript.
A közösség hatalma
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 374.-
Eredeti ár:
4 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az ember társas lény: ebben az egyszerű és nyilvánvaló tényben rejlik az egyre többünket sújtó magányosság problémája. Arra rendeltettünk, hogy közösségben éljünk, hogy hosszú távú kötelékek fűzzenek másokhoz, segítsük egymást, és megosszuk másokkal is élettapasztalatunkat. Egyszerűen jobbak vagyunk együtt.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Szeretem ennek a ragyogó könyvnek mind az üzenetét, mind a hírnökét. Hallgasd meg, amit Vivek Murthy mond az emberi kapcsolatokról – majd fogadd meg a tanácsát.

Angela Duckworth, The New York Times-bestsellerszerző

„Vivek Murthy emlékeztet minket arra, hogy nemzetünk mennyire csak a gyógyszerekkel, a kórházakkal és az orvosokkal foglalkozik – és nem eléggé a minket ugyanúgy gyógyító emberi kapcsolatokkal.”

Malcolm Gladwell, The New York Times-bestsellerszerző

„A közösség hatalma rendkívüli és alapvető könyv ezekben az időkben. Dr. Murthy remek munkát végez azzal, hogy erős történeteken és kijózanító igazságokon keresztül mutatja meg nekünk azt, hogy még ebben a digitális korban sincs helyettesítője az emberi kapcsolatoknak.”

Ben Silberman, a Pinterest társalapítója és vezérigazgatója

„Néha a legnyilvánvalóbb dolgokat a legnehezebb észrevenni. Hála istennek, hogy Dr. Vivek megvilágítja számunkra azt az utat, amin keresztül megérthetjük a magányt és annak sötét sarkait.

Susan Cain, The New York Times-bestsellerszerző

„A közösség hatalmában Vivek Murthy fontos és alábecsült egészségi kockázatról ír. Azzal, hogy a magányt kulcsfontosságú tényezőként azonosítja megannyi mentális és fizikai betegségben, kinyit egy ajtót az elfogadáshoz, és nagyon is szükséges megoldásokat kínál fel.”

David A. Kessler, The New York Times-bestsellerszerző

„Az egyik legkedveltebb tiszti főorvosunknak, Murthynek nagy szíve és annál is nagyobb üzenete van. Hatalmas, halálos járvány van elrejtve a szemünk elől: a magány.

Atul Gawande, író

Leírás a könyvről
Az ember társas lény: ebben az egyszerű és nyilvánvaló tényben rejlik az egyre többünket sújtó magányosság problémája. Vivek Murthy, az Egyesült Államok egyik vezető közegészségügyi szakértője és tiszti főorvosa azonban magasabb szinten vizsgálja a kérdéskört: szerinte a világon járványszerűen végigsöprő válságok, legyen szó alkoholizmusról, drogfüggőségről, erőszakról és szorongásról, mind erre vezethetők vissza. A magányosság nem csupán az egészségünket fenyegeti: meghatározza gyermekeink iskolai élményeit, hogy hogyan teljesítünk a munkahelyen, és ez az egyik fő oka a társadalmunkat egyre jobban szétfeszítő megosztottságnak és polarizációnak.

Ám a társas kapcsolatok iránti vágy velünk született, és kiváló gyógyír a magányra. Arra rendeltettünk, hogy közösségben éljünk, hogy hosszú távú kötelékek fűzzenek másokhoz, segítsük egymást, és megosszuk másokkal is élettapasztalatunkat. Egyszerűen jobbak vagyunk együtt.

Dr. Vivek Murthy pontosan megrajzolt, átfogó képet nyújt napjaink egyik legalattomosabb és egyben legpusztítóbb járványáról, ráébreszt minket arra, hogy a kézzelfogható megoldás ott hever az orrunk előtt.
Adatok
Raktári kód:
800562
EAN:
9789634479444
Eredeti megnevezés:
Together: The Healing Power of Human Connection in a Sometimes Lonely World
Megjelenés:
2021.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
336
Méret [mm]:
152 x 233 x 27
Tömeg [g]:
570
Hozzászólások
 

Szerző

Vivek H. Murthy MD
Vivek H. Murthy MD
Vivek Hallegere Murthy (1977. július 10.) amerikai orvos és az amerikai tisztiorvosi szolgálat magas rangú munkatársa. 2014 és 2017 között ő volt az Egyesült Államok 19. tisztifőorvosa, és fontos szerepet játszott az országot sújtó ópiátválság kezelésében. 2008-ban megalapította a Doctors for America non-profit szervezetet. Megválasztása után Joe Biden amerikai elnök őt tette meg a Covid-19 világjárvány kezelésére létrehozott tanácsadó testület társelnökévé, és újra jelölte a tisztifőorvosi tisztségre.