Nincs engedélyezve a javascript.
Szigeti veszedelem - Az török áfium ellen való orvosság

Szigeti veszedelem - Az török áfium ellen való orvosság

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 100 helyett
825 Ft
-25 %
A török elleni háború korának jelentős eseménye volt Szigetvár ostroma 1566-ban. A várat II. Szulejmán hadai ellen Zrínyi Miklós védte. Az ostrom után mintegy nyolcvan évvel, 1645–46 telén unokája irodalmi alkotásban idézte föl a harci eseményeket, 15 énekben.
Leírás a könyvről

A "Szigeti veszedelem"-nek ez a mostani kiadása Zrínyi legnagyobb hatású prózaírói remekművével, az "Áfium"-mal együtt jelenik meg.

A szöveggondozás és a magyarázatok Kovács Sándor Iván és Kulcsár Péter munkája.Az Európa Könyvkiadó 1991. szeptemberében indította el megújított, külsejében is vonzóbb sorozatát. Alaposan, minden részletre kiterjedő figyelemmel tervezte meg az összeállítást, hiszen a világirodalom és a magyar irodalom remekműveinek kiadásával egyszerre kíván segítséget nyújtani tanárnak, diáknak s valamennyi felnőtt irodalomkedvelőnek. Nemcsak megjelenteti az általános iskolások és a középiskolások számára ajánlott műveket, hanem arról is gondoskodik, hogy ezek állandóan kaphatók legyenek a könyvesboltokban.Már eddig is oly sok fontos kötet látott napvilágot ebben a sorozatban, hogy felsorolásukra itt aligha lenne elegendő hely. A kötetekhez mellékelt könyvjelzőn azonban valamennyi szerző neve és művének címe megtalálható, ki-ki kedvére végigböngészheti, és örömmel állapíthatja meg, hogy könyvtárában a klasszikusok sorát alkalmasint egy újabb kötettel gazdagíthatja. Műköltészeti és népköltészeti alkotások, versek és novellák, kisregények, regények és drámák kínálnak maradandó olvasmányélményt fiataloknak, idősebbeknek egyaránt.

Adatok
Raktári kód:
714548
ISBN:
9630793124
EAN:
9789630793124
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
372
Méret [mm]:
123 x 200 x 15
Tömeg [g]:
240
Hozzászólások
 

Szerző

zrinyi-miklos.jpg
Zrínyi Miklós