Nincs engedélyezve a javascript.
Visszatérés a szép új világhoz

Visszatérés a szép új világhoz

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 618.-
Eredeti ár:
3 490.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Vissza, de nem a jövőbe, hanem a se nem szép, se nem új huszadik-huszonegyedik századba. Aldous Huxley 1958-ban, negyedszázaddal a Szép új világ megjelenése után írta meg a Visszatérés a szép új világhoz című könyvét, amely nem klasszikus folytatás, hanem kíméletlen számvetés: hogyan váltak már ilyen rövid idő leforgása alatt a valósághoz közelivé az eredeti mű tudományos-fantasztikusnak tűnő elképzelései, hogyan haladunk rohamléptekkel a túlnépesedés és az ennek következtében fokozódó erőforráshiány miatt a szép új világot elhozó összeomlás felé. Az életpályája vége felé a fikciót értekező prózára cserélő kultikus brit szerző azonban a diagnózis mellett gyógyírt is kínál: a szabadság megtanulásának módját. A siker persze egyáltalán nem garantált; napjainkban még távolibbnak tűnik, mint valaha. „Lehet, hogy a szabadságot most fenyegető erők olyan hatalmasak, hogy nem tudunk sokáig ellenállni nekik. Ám akkor is kötelességünk, hogy minden erőnket latba vetve szembeszálljunk velük.” - írta Huxley a 20. század harmadik negyedének végén. Nem is érthetnénk egyet vele jobban a 21. század harmadik évtizedének elején.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Huxley, felhasználva tudását és műveltségét az emberi kapcsolatokról, összehasonlítja jelenlegi világunkat egy 1931-es profetikus fantáziavilággal.

Book Review

„Egy üzenet, amelyet Mr. Huxley komolysága és társadalmi problémákat kezelő munkája utána nem hagyhatunk figyelmen kívül… Az utolsó oldalak tragikus bonyodalma elgondolkodtat, hogy az ember saját maga akar-e egyáltalán üdvözülni.”

Time and Tide (London)

„Gondolatébresztő, rémisztő könyv.”

Chicago Tribune

„Zseniálisan megírt… bármely műfaj rajongói számára vonzó lesz.”

Kirkus Reviews

„Az egyik kedvenc könyvem, soha nem fog kimenni a divatból. Olyan klasszikus, amelyre folyamatosan hivatkoznak mindenhol – ha elolvasod, tudni fogod, mire gondolok.

Olvasói vélemény (Amazon)

„A múlt, a közös múltunk még ma is működik. A problémák még évekkel később is kísértenek, mi pedig csak a sötétben tapogatózunk.

Olvasói vélemény (Amazon)

„Ijesztő belegondolni, hogy Huxley átdolgozott számvetése a Szép új világban már 50 éves…”

Olvasói vélemény (Amazon)

Leírás a könyvről
Vissza, de nem a jövőbe, hanem a se nem szép, se nem új huszadik-huszonegyedik századba. Aldous Huxley 1958-ban, negyedszázaddal a Szép új világ megjelenése után írta meg a Visszatérés a szép új világhoz című könyvét, amely nem klasszikus folytatás, hanem kíméletlen számvetés: hogyan váltak már ilyen rövid idő leforgása alatt a valósághoz közelivé az eredeti mű tudományos-fantasztikusnak tűnő elképzelései, hogyan haladunk rohamléptekkel a túlnépesedés és az ennek következtében fokozódó erőforráshiány miatt a szép új világot elhozó összeomlás felé. Az életpályája vége felé a fikciót értekező prózára cserélő kultikus brit szerző azonban a diagnózis mellett gyógyírt is kínál: a szabadság megtanulásának módját. A siker persze egyáltalán nem garantált; napjainkban még távolibbnak tűnik, mint valaha.
„Lehet, hogy a szabadságot most fenyegető erők olyan hatalmasak, hogy nem tudunk sokáig ellenállni nekik. Ám akkor is kötelességünk, hogy minden erőnket latba vetve szembeszálljunk velük.” - írta Huxley a 20. század harmadik negyedének végén. Nem is érthetnénk egyet vele jobban a 21. század harmadik évtizedének elején.
Adatok
Raktári kód:
801236
EAN:
9789632667904
Eredeti megnevezés:
Brave New World Revisited
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
160
Méret [mm]:
110 x 190 x 13
Tömeg [g]:
230
Hozzászólások
 

Szerző

Aldous Huxley
Aldous Huxley
Aldous Huxley (1894-1963) a 20. század egyik legjelentősebb írója és gondolkodója volt. Az értelmiségi családból származó szerző Oxfordban végezte egyetemi tanulmányait, majd egy ideig tanárként dolgozott – tanítványai között volt a később George Orwell néven híressé vált Eric Blair. Óriási hatású műve, a Szép új világ eredetileg 1932-ben jelent meg – a könyvet azóta is minden idők egyik legjobb és legfontosabb angol nyelvű regényeként tartják számon. 1937-ben költözött az Egyesült Államokba, ahol többek között forgatókönyv írásból élt, és megismerkedett a hinduizmussal.