Nincs engedélyezve a javascript.
Nagytestvér, kistestvér, vöröstestvér

Nagytestvér, kistestvér, vöröstestvér

A milliárdos, a first lady, a kommunista

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Kína híres „három nővére”: asanghaji Szung nővérek a hatalom közvetlen közelében élték az életüket, és kitörölhetetlen nyomot hagytak Kína történelmében, miközben az ország háborúkon, forradalmakon és földrengető átalakulásokon verekedte át magát.
Vöröstestvér,vagy Csing-ling „Kína atyjának”, Szun Jat-szennek a felesége, a férje halála után Mao alelnöke lett.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Alapos kutatásra épülő. Chang könyve lebilincselő olvasmány.”

The New York Times

„A könyv összefonja a meghittet a nagy történelmi képpel; összekötve a szereplők személyes történeteit a mély és összeférhetetlen politikai nézeteikkel…ezt pedig Chang revizionista impulzusa bélyegzi.”

The Atlantic

„Jól olvasható és könnyen hozzáférhető bevezetés három fontos nőről, akik szélesebb körű ismertséget érdemelnek.”

Booklist

„Chang zökkenőmentesen mutatja be a Soong testvérek életét és házasságait ebben a magával ragadó hármas önéletrajzban…Ez a tartalmas történet tetszeni fog azoknak akik érdeklődnek a politika, világügyek és családdinamika iránt.”

Publishers Weekly

„A Nagytestvér kistestvér vöröstestvér monumentális alkotás…a történet három, tündérmesébe illő hősnője, kelet és nyugat között állva, három évszázadot, két kontinenst és egy forradalmat ölelnek fel; melynek következményei ma talán jobban visszhangoznak mint valaha.”

The Spectator

„A könyv legerősebb pontja az árnyalt együttérzése a nővérekkel…A Soong testvérek élete – Jung Chang szellemes új könyvének tárgyai – több, mint méltó egy ilyen díszes cselekményű könyvre.”

The Guardian

"[Chang] merész vonásokkal ábrázolja Kína intenzív és összetett történelmét…jókedvű történet.”

Literary Review

„Beszippantó…ebben az álomszerű, bölcs, megbocsájtó életrajzban Chang egy új csavart ad egy régi történetnek.

The Times – UK

Leírás a könyvről
Kína híres „három nővére”: asanghaji Szung nővérek a hatalom közvetlen közelében élték az életüket, és kitörölhetetlen nyomot hagytak Kína történelmében, miközben az ország háborúkon, forradalmakon és földrengető átalakulásokon verekedte át magát.

Vöröstestvér,vagy Csing-ling „Kína atyjának”, Szun Jat-szennek a felesége, a férje halála után Mao alelnöke lett.

Kistestvér,azaz Mej-ling Csang Kaj-sekhez ment feleségül – a kommunizmust megelőzően a Kuomintang irányítása alatt álló ország first ladyje, maga is komoly politikai szereplő.

Nagytestvér,vagy Aj-ling Csang nemhivatalos főtanácsadója - és Kína egyik leggazdagabb asszonya.

A három nővér komoly előjogokon és dicsőségen osztozott, cserébe állandóan halálos veszélyekkel néztek szembe. Részük lett bátorságban, szenvedélyes szerelemben, csalódásban, szívfájdalomban. Érzelmileg közel maradtak egymáshoz még akkor is, amikor más-más politikai táborhoz csapódtak, és Csing-ling a nővére és húga világát igyekezett elszántan lerombolni.

A Nagytestvér, Kistestvér, Vöröstestvér a szerelem, háború, intrikák, bátorság, bűvölet, árulás megragadó története: elsöprő lendületű utazás Kantontól Hawaiin át New Yorkig, a Japánban és Berlinben meghúzódó száműzöttek negyedétől a forradalmárok moszkvai titkos találkozóhelyéig, a pekingi kommunista elit luxuslakásaitól a demokratizálódó Tajvan hatalmi útvesztőjéig. A kibontakozó sorsok, epikus és drámaian bensőséges jelenetek segítségével mutatja be Jung Chang a huszadik századi Kína kialakulásában jelentős szerepet játszó három kivételes nő életét.
Adatok
Raktári kód:
800346
EAN:
9789635043491
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
448
Méret [mm]:
152 x 230 x 33
Tömeg [g]:
680
Hozzászólások
 

Szerző

Jung Chang
Jung Chang
Jung Chang a Vadhattyúk: Kína három lánya; a Mao: az ismeretlen történet (szerzőtárs: JonHalliday) és a Ce-hszi anyacsászárné, avagy a királyi ágyas, aki modernizálta Kínát című könyvek nemzetközileg elismert szerzője. Műveit több mint negyven nyelvre lefordították, és több mint tizenötmillió példányban adták el szerte az egész világon, kivéve a szárazföldi Kínát, ahol tiltott irodalomnak számítanak. Jung Chang 1952-ben, Kínában született, 1978-ban költözött Nagy-Britanniába. Ma Londonban él.