Nincs engedélyezve a javascript.
Joseph Balsamo I-II.
Olvastam
Kedvenc könyvem

Joseph Balsamo I-II.

Egy orvos feljegyzései

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
5 900 Ft
3+2
Joseph Balsamo "báró" megformálásához az a Cagliostro gróf néven ismert nemzetközi kalandor szolgált mintául, aki Európa számos udvarában megfordult, és a legbefolyásosabb körökből szedte áldozatait. E nem mindennapi személy kalandos, olykor borzongató históriája jó alkalmat ad az írónak, hogy felrajzolja a nagy francia forradalmat megelőző korszak zaklatott hétköznapjait is.
Leírás a könyvről

"- Herceg… - mondta a grófné, réveteg pillantással.

- Tessék.

- Ki az a férfi ott, ott lejjebb, Guéménée mellett?

- Abban a porosz tiszti egyenruhában?

- Igen.

- Az a barna bőrű, fekete szemű, mozgékony arcú férfi? Az, grófné, alighanem valami főtiszt, akit őfelsége a porosz király küldött ide..."

Ez a párbeszéd Dubarry grófné, XV. Lajos francia király szeretője és Richelieu herceg, Franciaország marsallja között zajlott le.De valóban, ki is ez a rejtélyes férfiú, ez a Joseph Balsamo "báró" - mert hiszen róla van szó -, aki szerepeit állandóan cserélgetve jelenik meg az olvasó előtt? Ki ez a szabadkőműves "Nagy Kofta", ez a kétezer esztendős, örök életű Acharat, ez az alkimista, aranycsináló, magnetizőr, múltba látó és jövendőmondó lélekidomár, aki párizsi, Szent Kolozs utcai rejtekhelyéről igazgatja a francia forradalom előkészületeit, sakkban tartja Párizs félelmetes rendőrfőnökét, s látnoki képességű médiumai, a sápatag vidéki bárólányka, Andrée, és a forróvérű, szenvedélyes olasz Lorenza révén a háttérből irányítja a francia politikát?

Dumas-nak a különös figura megformálásához valóságos történeti személy szolgált mintául: az a Cagliostro gróf néven ismert, palermói származású nemzetközi kalandor, aki Európa számos udvarában megfordult, és a legbefolyásosabb körökből szedte áldozatait.

E nem mindennapi személy kalandos, olykor borzongató históriája jó alkalmat ad az írónak, hogy felrajzolja a nagy francia forradalmat megelőző korszak súlyos eseményekkel terhes, zaklatott hétköznapjait is.

Adatok
Raktári kód:
724329
ISBN:
9630794695
EAN:
9789630794695
Eredeti megnevezés:
Joseph Balsamo - Mémoires d'un médecin
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
1522
Méret [mm]:
152 x 202 x 108
Tömeg [g]:
1700
Hozzászólások
 

Szerző

Alexandre Dumas
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk