Nincs engedélyezve a javascript.
Paradicsom
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 124.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az Ezeregyéjszaka meséi keverednek a Korán-ból és a Bibliá-ból ismert József történetével az irodalmi Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah nagy sikert aratott varázslatos elbeszélésében - ahogy jelen van benne a 20. századi eleji Afrika gyarmatosítókkal és erőszakkal teli szörnyű és kíméletlen valósága is.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Az elveszett Afrika hangjainak emlékezete… bonyodalmas úti kalandok, társadalmi dokumentum, politikai vádirat és egy halálra ítélt szerelmi kapcsolat története.”

The Sunday Times

„Finoman rétegzett, durva-furcsa, mégis csodaszép… Költői elevenségével igéző regény Afrikáról és az ismeretlen hatalmáról.”

The Independent

„Hangulatos portré a változás küszöbén álló Afrikáról…
Megrendítő elmélkedés a szabadság természetéről és az ártatlanság elvesztéséről.”

The New York Times Book Review

„Gurnah tiszta és világos lírai prózában idézi meg a világát – ami már önmagában is egy kis paradicsom… Az öröm, a szomorúság és a veszteség ábrázolása átragyogja e könyv minden lapját, hatása maradandó.”

The Guardian

Leírás a könyvről
Az Ezeregyéjszaka meséi keverednek a Korán-ból és a Bibliá-ból ismert József történetével az irodalmi Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah nagy sikert aratott varázslatos elbeszélésében – ahogy jelen van benne a 20. századi eleji Afrika gyarmatosítókkal és erőszakkal teli szörnyű és kíméletlen valósága is.
A tizenkét éves Yusufot az apja, adóssága fejében zálogba adja a dúsgazdag Aziznak, aki a kontinens keleti partvidékéről indul újra és újra kalmárkodni az ország szívébe, a dzsungel borította hegyek közt lakó vadállatok és vademberek közé. A kalandos expedíciók alaposan megedzik az időközben fiatalemberré serdülő fiút, de a legnagyobb megpróbáltatások mégis a kereskedő fallal körülzárt, paradicsomi idillt idéző kertjében várnak rá. Innen nyílik ugyanis ajtó a házban titokzatos módon rejtőzködő nők szobájához, ahová egy nap Yusuf is bebocsátást nyer.
Adatok
Raktári kód:
802580
EAN:
9789635046942
Eredeti megnevezés:
Paradise
Megjelenés:
2023.04.20.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
304
Méret [mm]:
142 x 197 x 29
Tömeg [g]:
480
Hozzászólások
 

Szerző

Abdulrazak Gurnah
Abdulrazak Gurnah
Abdulrazak Gurnah 1966-ban tizennyolc évesen menekült el szülőföldjéről, Zanzibárról, az arab lakosságot ért üldöztetés elől. 1968-ban az Egyesült Királyságban telepedett le, itt végezte tanulmányait és lett az irodalomtörténet professzora a Kenti Egyetemen. Kutatási szakterülete a gyarmati irodalmak.