Nincs engedélyezve a javascript.
Jiddis Rendőrök Szövetsége
Olvastam
Kedvenc könyvem

Jiddis Rendőrök Szövetsége

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 helyett
2 618 Ft
25 %
Krimi, sci-fi, sakkregény, alternatív történelmi fantazmagória, politikai szatíra, szerelmes regény, zsidó sorsregény, nabokovi ihletésű játék a nyelvvel: Michael Chabon 2007-ben megjelent, számos díjat elnyert könyve az elmúlt évtizedek egyik legkülönösebb és legnagyszerűbb irodalmi alkotása.
Leírás a könyvről

Krimi, sci-fi, sakkregény, alternatív történelmi fantazmagória, politikai szatíra, szerelmes regény, zsidó sorsregény, nabokovi ihletésű játék a nyelvvel: Michael Chabon 2007-ben megjelent, számos díjat elnyert könyve olyan kategorizálhatatlan, vagy olyan sokféleképpen kategorizálható - és élvezhető! -, hogy nem nagy merészség kimondani: az elmúlt évtizedek egyik legkülönösebb és legnagyszerűbb irodalmi alkotása.

Chabon világában (ahol Hitler előbb legyőzte Sztálint, s aztán Berlinre hullott az első atombomba) Amerika a második világháború alatt elfogad egy törvényt, amelynek értelmében a menekülő zsidók letelepedhetnek Alaszkában, s így a holokausztban "csak" kétmillió zsidó pusztul el... A Palesztinában létrejövő zsidó államot az arab túlerő elpusztítja, s így a zsidóság nagy része Alaszkában köt ki, egy Sitka nevű városban és környékén, amely hatvan évre autonómiát kap.

Itt, Sitkában játszódik a történet, akkor, amikor megint "fura idők járnak" - az autonómia hat évtizede után a jövő újból bizonytalan: a zsidók elveszítik már-már megszeretett új hazájukat. Landsman nyomozó és félig zsidó, félig alaszkai őslakos társa ekkor kezd el nyomozni egy rejtélyes gyilkosság ügyében, amiből a legelején csak annyi világos: az áldozat egy narkós fiú, és a szobában, ahol megölték, van egy sakktábla, rajta bizarr állással, amely talán valamiféle kulcsa lehet a megoldásnak..."Chabon könyve letehetetlen és szívbe markoló; manapság ő az egyik legjobb angol nyelvű író."
- The Washington Post"1988-as debütálásától kezdve világos volt, hogy Michael Chabon különlegesen tehetséges, varázslatos stílusú író." - The New York Time"A Jiddis Rendőrök Szövetsége ragyogó, művészi, parodisztikus bűnügyi regény, amely az utolsó cseppig megérdemli őrületes sikerét." - New York BooksA Könyvjelző magazin 2012. decemberi számában megjelent cikk:Einstein és a jiddis zsarukOlvasson bele: Részlet

Adatok
Raktári kód:
726753
ISBN:
9632662893
EAN:
9789632662893
Eredeti megnevezés:
The Yiddish Policemen's Union
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
432
Méret [mm]:
139 x 209 x 20
Tömeg [g]:
460
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk