Nincs engedélyezve a javascript.
Napra jutni
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 helyett
2 618 Ft
-25 %
Háy János új kötete egy vidéki kisfiú eszméléséről mesél a születésétől a középiskoláig. Egy család mindennapjairól olvashatunk, apa, anya, a nagyszülők, s persze a gyerek áll a középpontban. A sokszor szívszorító történetek tele vannak humorral, játékossággal. Háy János magával ragadóan szövi a sok-sok apró történetet össze egyetlen kerek kötetté.
Leírás a könyvről

Van benne apa, anya, nagymama, nagyapa, s persze főként egy kisgyerek. Vannak benne helyszínek, ovi, iskola, udvar, határ, földek, otthon, egy kerítés a posta előtt. Vannak benne tárgyak, ágy, asztal, tévé, járda. Vannak benne állatok, kacsák, libák, tyúkok, kakasok, disznók, két kutya, Matyi és Csöpi és más falusi házőrzők. Vannak benne emberek, szomszédok, tanárok és tanítónénik, osztálytársak, külföldi rokonok (csehszlovákok), apa barátai és más falusi lakosok. Vannak benne érzelmek (de még mennyi), álmok, vágyak és különböző valóságok.

Minden épp ott van, ahol lennie kell, s amikor elindul a főszereplő, hogy bejárjon egy darabot ebből a tájból, megszületik egy történet. Harminchatszor indul útnak, és harminchat történet születik. Aztán a végén a többi főszereplő is elindul, hogy átjárja a maga hosszabbra nyúló életét. Ez a négy élet úgy veszi körül harminchat társát, ahogy a kerítés zárja az udvart a házhoz, ahogyan a góré fenyőlécei tartják össze a bedobált kukoricacsöveket.

Hát ilyen ez a könyv, meg még másmilyen is, olyan, mint amikor a friss bukta szaga kicsúszik a félig nyitott konyhaablakon. Olyan, mint amikor az orrunkat követve megyünk vissza a múltba. Amikor az emlékek és az érzések úgy kapaszkodnak össze, ahogyan az anya szorítja magához a gyerekét.A Könyvjelző magazin 2014. áprilisi számában megjelent cikk: Kemény és érzelmes történetekOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2014. májusi számában megjelent cikk: Hosszú árnyékok

Adatok
Raktári kód:
735194
ISBN:
9630793957
EAN:
9789630793957
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
264
Méret [mm]:
134 x 188 x 26
Tömeg [g]:
360
Hozzászólások
Rádai Márk
Rádai Márk
2018. április 3. 11:01
Válaszolok
Tisztelt Kiadó, érdeklődöm, vajon a Könyvfesztiválra várható-e új megjelenés Háy Jánostól? Köszönettel, R. Márk
Európa Könyvkiadó
Európa Könyvkiadó
2018. április 4. 14:45
Válaszolok
Kedves Márk, egy nagyon izgalmas megjelenéssel készülünk, Háy János versfordításai érkeznek a Könyvfesztiválra. Itt találsz a könyvről további információkat: https://europakiado.hu/konyv/755866/kepzelt-emlekek/ Szép napot kívánunk, az Európa Könyvkiadó csapata