Nincs engedélyezve a javascript.
Churchill titkos futára
Jelenleg nem rendelhető
4 349.-
Korábbi ár:
3 479.-
Eredeti ár:
5 799.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
London, 1941. Miközben a náci repülők megpróbálják eltörölni a föld színéről a várost, a gépíró Rose Teasdale bizalmas munkakört lát el Winston Churchill titkos irodájában.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Magával ragadó történet, ami egy másik világháborús regényt, A láthatatlan fényt idézte fel bennem. Belegondolni is szörnyű, hogy napjainkban is ilyen borzalmak zajlanak.”

Amazon, olvasói vélemény

„Több könyvet is olvastam a korszakról és a francia ellenállásról, és azt kell mondjam, Alan Hlad kitűnő munkát végzett.

Goodreads, olvasói vélemény

„Ez a könyv még jobb, mint a szerző előzője, a Szárnyra kelt remény. Elegáns, feszes tempójú elbeszélés, a végig izgalmas történeten látszik, hogy rengeteg kutatás áll mögötte.

Goodreads, olvasói vélemény

„Mikor a szerző megjegyzése után becsuktam a könyvet, és közben hallgattam A felröppenő pacsirtát, kicsordultak a könnyeim.

moly.hu, olvasói vélemény a szerző Szárnyra kelt remény című könyvéről

Leírás a könyvről
London, 1941. Miközben a náci repülők megpróbálják eltörölni a föld színéről a várost, a gépíró Rose Teasdale bizalmas munkakört lát el Winston Churchill titkos irodájában. Kiváló francia nyelvtudása a miniszterelnöknek is feltűnik, és végül egy ígéretes, ám rendkívül veszélyes döntés elé állítja: amennyiben sikeresen teljesíti a kemény kiképzést, a Franciaországban működő titkos brit kémszervezet tagja lehet.
Rose hamarosan a megszállt Párizsban találja magát, ahol a francia ellenállás üzeneteit szállítja. Egyik harcostársa a végsőkig elszánt Lazare Aron lesz, és nemsokára nemcsak a közös ügy, hanem a szerelem is összeköti a két fiatalt. Amikor csoportjuk lelepleződik, és Lazare fogságba kerül, Rose kétségbeesett lépésre szánja el magát: meg akarja győzni Londont, hogy hajtsanak végre légi támadást az amiens-i börtön ellen. Rose döntése azonban beláthatatlan következményekkel jár mind szerettei, mind saját maga számára…

Alan Hlad történelmi tényekre építő, lebilincselő háborús románca nemcsak az Amiens-ben 1944. február 18-án lezajlott Jerikó hadműveletnek állít emléket, hanem mindazon egyszerű nőknek és férfiaknak is, akik a francia hátországban vették fel a küzdelmet a megszálló nácikkal szemben.
Adatok
Raktári kód:
801904
EAN:
9789635826469
Eredeti megnevezés:
Churchill's Secret Messenger
Megjelenés:
2023.11.02.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
496
Méret [mm]:
135 x 208 x 40
Tömeg [g]:
480
Hozzászólások
 

Szerző

Alan Hlad
Alan Hlad
Az üzletemberből íróvá vált Alan Hlad több mint fél évtizedes kutatómunkát követően írta meg első regényét, a Szárnyra kelt reményt, amely a világ számos pontján, többek között hazánkban is nagy sikert aratott. Részletes kutatómunkán alapuló és felejthetetlen karakterek sorát felvonultató háborús regényei mára az egyik legnépszerűbb kortárs történelmiregény-íróvá emelték. A szerző Ohio államban él feleségével és gyermekeikkel, egy golden retriever és a világ legkitartóbb macskája társaságában.