Nincs engedélyezve a javascript.
Hamuba rajzolt föld
plecsni-1.png
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 300.-
Korábbi ár:
3 449.-
Eredeti ár:
4 599.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Petra Rautiainen a vadregényes lappföldi tájon játszódó, a krimik és a naplók elemeit ötvöző első regénye őszintén néz szembe Finnország háború alatti nácibarát történelmének és a számik asszimilációjának terhes örökségével, letehetetlen és izgalmas társadalmi dráma.
Leírás a könyvről
Inari, 1944. Väinö Remes egy német vezetésű fogolytáborban dolgozik, ahol a foglyokhoz hasonlóan az őröknek is meg kell küzdeniük emberségük megőrzéséért. Miközben a frontvonal egyre közelebb húzódik, Väinö egyre többet tud meg a táborok rejtélyes titkáról, és egy idő után döntésre kényszerül.
Enontekiö, 1947. Inkeri Lindqvist újságíró északra költözik, hogy egy riportsorozatot írjon a háborúból kilábaló Lappföldről, és közben megpróbálja kideríteni, mi lett a sorsa a háború alatt eltűnt férjének. Itt ismerkedik meg a számi rénpásztorral, Pierával, a fiatal számi kislánnyal, Bigga-Marjával, és a különös bérlővel, Olvavival. A férje után nyomozó Inkeri számára egyre nyilvánvalóbb lesz, hogy a helybeliek valamit mélyen elhallgatnak, és hogy a megújuló modern Finnország éppen a háború árnyékában épül.
Petra Rautiainen a vadregényes lappföldi tájon játszódó, a krimik és a naplók elemeit ötvöző első regénye őszintén néz szembe Finnország háború alatti nácibarát történelmének és a számik asszimilációjának terhes örökségével, letehetetlen és izgalmas társadalmi dráma. A Hamuba rajzolt föld volt az első olyan, elsőkönyves szerző által írt finn regény, amelynek angol nyelvű fordítási jogai már a könyv megjelenése előtt elkeltek. A kötetet számos díjra jelölték, majd elnyerte az egyik legjelentősebb finnországi irodalmi kitüntetést, a Savonia-díjat, és beválogatták a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Books at Berlinale 2021-es címei közé.
Adatok
Raktári kód:
801139
EAN:
9789635046744
Eredeti megnevezés:
Tuhkaan piirretty maa
Megjelenés:
2022.09.12.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
352
Méret [mm]:
142 x 197 x 27
Tömeg [g]:
460
Hozzászólások
 

Szerző

petra_etusivu_683x1024-1.jpg
Petra Rautiainen
Petra Rautiainen (1988) Lapinlahti kisvárosában született. Az egyetemen történelmet és kultúratudományt hallgatott, majd újságíróként helyezkedett el, és kreatív írást tanult Helsinkiben. Gyerekkora óta sokat utazik, dolgozott már Kanadában, Új-Zélandon és Skóciában. Elsősorban a lappföldi és az északi tájakból és kultúrákból inspirálódik. A Hamuba rajzolt föld az első kötete. A Hamuba rajzolt föld 2021-ben a nemzetközi filmes szakmától elnyerte a Berlini Filmfesztivál Könyve elismerést.