Nincs engedélyezve a javascript.
Vöröslő ég a Don felett
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 499.-
Korábbi ár:
3 849.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
1942 nyara. A sztálini tisztogatásokban lefejezett és a félelmetes német hadigépezet által megtizedelt Vörös Hadsereg a szétesés szélén áll. A német csapatok könyörtelenül nyomulnak előre a Don felé - ha elérik a kaukázusi olajmezőket, az az egész Szovjetunió végét jelentheti.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Montifore történész, életrajz- és regényíró kritikai elismerést és piaci sikert aratott ezek közül minden tudományterületen.

Booklist

„Csodálatos regény. Lenyűgöző atmoszférával. Beszippantó olvasmány. A Vöröslő ég a Don fellett olyan, mintha Cormac McCarthyt olvasnál – csak nácikkal és kozákokkal.”

Philip Kerr, író

„Montefiore második regénye a Moszkva-trilógiában (a Szásenyka folytatása) lenyűgöző II. világháborús történet, mely a véres orosz fronton játszódik a Sztálingrádon kívül, 1942 júliusában.”

Publishers Weekly

„A kemény háborús jelenetek és a szerelmesek üldözése letehetetlen olvasmánnyá teszi.”

Kirkus Reviews

„A Vöröslő ég a Don felett epikus kalandtörténet, amely az emberiség történelmének legszörnyűbb háborújának hátterében játszódik.

Dan Snow

„Lebilincselő regény. Montefiore remekül ábrázolja a fészkelő fenyegetést. A büntető zászlóaljak egyre kockázatosabb küldetésekben részesülnek, ezért Benya lóháton halad az ellenséges vonalak mögött Dél-Oroszországon át. Hősies történet. Lenyűgöző nyelvezettel. Gyönyörűen megírt történet: egy western a keleti fronton.”

The Daily Telegraph

Leírás a könyvről
1942 nyara. A sztálini tisztogatásokban lefejezett és a félelmetes német hadigépezet által megtizedelt Vörös Hadsereg a szétesés szélén áll.

A német csapatok könyörtelenül nyomulnak előre a Don felé - ha elérik a kaukázusi olajmezőket, az az egész Szovjetunió végét jelentheti.

Benya Golden, egykor ünnepelt író, manapság Gulag-rab egy köztörvényes bűnözőkből és rendszerellenes kozákokból álló lovas büntetőosztag - a Holtak - tagjaként néz szembe a megállíthatatlannak tűnő német offenzívával. Egy öngyilkos küldetés az ellenséges vonalak mögé parancsolja őket, de egyébként is mit ér az élete annak, akit a Párt elítélt? Eközben Moszkvában Sztálin szövi terveit, amelyekkel megfordíthatja a vesztésre álló háborút, magányos lánya, Szvetlana pedig a pusztulás közepette megismeri az első szerelmet.

Simon Sebag Montefiore Moszkva-trilógiájának lélegzetelállító következő része a vér áztatta orosz sztyeppéktől a Gulag borzalmas barakkjain át egészen a Kreml rettegéssel átitatott termeiig vezeti az olvasót. A Vöröslő ég a Don felett az embertelen mészárlás, a túlélés és a halál árnyékában kivirágzó, törékeny szerelem története.

„Csodálatos, magával ragadó olvasmány. A Vöröslő ég a Don felett olyan, mintha egy nácikkal és kozákokkal fűszerezett Cormac McCarthy-regényt olvasnánk.” (Philip Kerr, a Berlin Noir-sorozat írója)
Adatok
Raktári kód:
801191
EAN:
9789635820634
Megjelenés:
2021.09.06.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
416
Méret [mm]:
155 x 230 x 38
Tömeg [g]:
810
Hozzászólások
Kozma Istvánné
Kozma Istvánné
2021. április 23. 20:27
Válaszolok
Tudtommal ez a sorozat harmadik kötete. Miért nem a második jön?
 

Szerző

15570.jpg
Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag Montefiore (1965) számos díjat elnyert történész, akinek könyvei már több mint negyven nyelven jelentek meg világszerte. Sztálin: A Vörös Cár udvara című munkáját 2004-ben az év történelmi könyvének választották a British Book Awardson, folytatását, Az ifjú Sztálint pedig Costa-díjjal jutalmazták életrajzi kategóriában, emellett elnyerte az L. A. Times díját és a Le Grand Prix de Biographie-t is. Az utolsó cárdinasztia történetét irodalmi igényességgel megelevenítő A Romanovok Magyarországon is nagy sikert aratott.