Nincs engedélyezve a javascript.
Galilei lánya

Galilei lánya

Hiteles memoár a tudományról, a bizalomról és a szeretetről

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
7
3 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Hiteles memoár a tudományról, a bizalomról és a szeretetről. Galilei legidősebb lánya örökölte leginkább apja zsenialitását, szorgalmát és érzékenységét, ő volt a tudós igazi bizalmasa. A mű bepillantást enged nemcsak az ő és apja életbe, de a Medici család Firenzéjébe, valamint a római Szentszék működésébe is.
Leírás a könyvről
Galilei három házasságon kívül született gyermeke közül a legidősebb örökölte leginkább apja zsenialitását, szorgalmát és érzékenységét, aminek köszönhetően ő lett a tudós igazi bizalmasa. Virginia tizenhárom éves volt, amikor Galilei kolostorba adta a közeli Firenzébe, ahol - édesapja csillagászati tevékenysége iránti tiszteletből - felvette a Maria Celeste nevet.

Galileihez írt leveleiből - amelyeket a szerző maga fordított olasz nyelvről, és mesterien szőtt bele lenyűgöző elbeszéléseibe - még ma is ugyanúgy sugárzik az édesapja iránti feltétlen tisztelet. A szerző, Galilei közéleti szereplése, valamint Maria Celeste világtól elvonult élete között váltakozva nyújt betekintést a Medici család Firenzéjébe, valamint a római Szentszék életébe.

Mindennek egy olyan korban lehetünk tanúi, amikor az emberiségnek a kozmoszban elfoglalt helyéről vallott nézetek radikálisan megváltoztak - Galilei minden igyekezetével azon fáradozott, hogy azt a mennyországot, amelyet ő jó katolikusként őszintén elfogadott, kibékítse azzal az égbolttal, amelyet tudósként távcsövei segítségével felfedezett.

Dava Sobel tökéletes érzékkel válogatta ki a szemelvényeket, és csodálatos harmóniában fűzte össze a történelmi tényeket: a Galilei lányát olvasva újra elcsodálkozhatunk azon, hogy az emberi elme és az emberi szív milyen magasságokba képes emelkedni.
Adatok
Raktári kód:
167662
ISBN:
9633683572
EAN:
9789633683576
Eredeti megnevezés:
Galileo's Daughter
Megjelenés:
2003.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
368
Méret [mm]:
140 x 215 x 35
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
560
Hozzászólások