Nincs engedélyezve a javascript.
Kapolcsi útilapok

Kapolcsi útilapok

Helytörténeti kalauz az idő stopposainak

Jelenleg nem rendelhető
3 500 helyett
2 625 Ft
-25 %
Akció:
2 könyv vásárlása esetén 30% kedvezmény, 3 könyv vásárlása esetén 35% kedvezmény, 4 könyv vásárlása esetén 40% kedvezmény, 5 vagy több kötet vásárlása esetén 50% kedvezmény! Az akció a könyvek kosárba rakása után aktiválódik.
A Kapolcsi Útilapok című különleges útikönyvből megismerhetjük a falutörténet érdekes részleteit, hiszen ez a kötet archív családi fotók és ma készített felvételek párba állításával, személyes történetek megörökítésével illusztrálja az idő múlását, a változást, vagy éppen ellenkezőleg: az állandóságot.
Leírás a könyvről

"Még 2010 őszén merült fel az ötlet, hogy készüljön könyv a Kapolcs helytörténetét lelkesen kutató fiatal pedagógus Szabó Csaba fényképgyűjteményéből. A családi archívumokból előkerült gyűjteményt nyolc virtuális túrába rendeztük. Minden túrához -"illusztráció" gyanánt- "lokális legendákat" (helyi mondákat, családi történeteket, élményelbeszéléseket) fűztünk Ladányi András riportjai, interjúi alapján.

A nyolc túra sarokpontjait Lakossy Judit tanárnőnek az 1970-es években készült, Kapolcs földrajzi neveit összegyűjtő dolgozata alapján határoztuk meg. A nyolc túra kötetünket nyolc fejezetre tagolja. Minden túra egy térképpel indít, amin a túrapontokat rögzítettük. A túrák sorrendjét az órajáráshoz igazítottuk. Minden esetben a falu központjából, a bolt, az evangélikus templom és a faluhíd által körbehatárolt főtérről indulunk. Sugárirányban az első túránk északra vezet, majd a második, a harmadik, a negyedik túrával indulunk el hol északkeletnek, hol keletnek, majd délnek és így tovább.

A könyv a képek és a történetek révén valójában Kapolcs "mentális térképe", a helyiek által elmesélt falukalauz. Kívánunk jó kalandtúrát e könyv lapozása közben az idő stopposainak!" (Tóth G. Péter)

Adatok
Raktári kód:
714695
ISBN:
9632976556
EAN:
9789632976556
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
280
Méret [mm]:
133 x 200 x 18
Tömeg [g]:
510
Hozzászólások