Nincs engedélyezve a javascript.
A nyelv eredetéről

A nyelv eredetéről

A beszéd ingyen van, és hazudunk, mint a vízfolyás

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 499.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Talán nincs még egy olyan tudományág, ahol annyi tévhit, meggyőződés és rögeszme keringene, mint a nyelvészet. Kicsit olyan ez, mint a labdarúgás: mindenki ért hozzá, mindenki jobban tudja. Mindenkinek van egy tuti biztos elmélete, hogy miként is kezdtek beszélni az őseink, honnan ered a nyelvünk, milyen kacskaringós úton jutottunk el az első mondatig.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Be kéne tiltani, hogy valaki a nyelv fejlődéséről beszéljen, aki nem olvasta ezt a könyvet.”

Olvasói vélemény (Amazon)

„Úgy vélem, így kell kinéznie egy informatív, ámde felettébb olvasmányos értekezésnek. Johansson nagyon ért hozzá, hogyan kell megfogni az olvasót, és tekintettel arra, hogy ő inkább tudós, mintsem regényíró, azt mondhatom: le a kalappal!”

Olvasói vélemény (Goodreads)

„Nagyon érdekes, egyszerre tudományos és ismeretterjesztő mű, ami egyben rávilágít a nyelv eredetével kapcsolatos szakmai vitákra is.

Olvasói vélemény (Goodreads)

„Johansson már 2006 óta foglalkozik a nyelv eredetével, így kellően bőséges, lenyűgöző és érdekes áttekintést ad az emberi nyelvről, miközben végigvezeti az olvasót a nyomok és elméletek dzsungelén.”

Gabó olvas

Leírás a könyvről
Talán nincs még egy olyan tudományág, ahol annyi tévhit, meggyőződés és rögeszme keringene, mint a nyelvészet. Kicsit olyan ez, mint a labdarúgás: mindenki ért hozzá, mindenki jobban tudja. Mindenkinek van egy tuti biztos elmélete, hogy miként is kezdtek beszélni az őseink, honnan ered a nyelvünk, milyen kacskaringós úton jutottunk el az első mondatig. A svéd nyelvész, Sverker Johansson, aki már 2006 óta foglalkozik a nyelv eredetének kérdésével, igazi nyomozó módjára keresi a kulcskérdésekre a megfelelő válaszokat. Nyomozása számos tudományterületet felölel, mivel a nyomok az evolúciós biológia, paleoantropológia, régészet, primatológia, genetika, anatómia, etológia, neurológia, pszichológia és szociálantropológia területein át vezetnek. Éppen olyan fontos nyom az énekesmadarak trillázása, mint a jobbkezesség kérdése. A nyelv eredetéről azért is verseng a letehetetlen krimikkel, mert Sverker érvelése mindvégig kristálytiszta, nem nélkülözi a finom humort, és lebilincselően magyarázza el a legbonyolultabbnak tűnő problémákat is, így egy pillanatig sem veszíti el az olvasó figyelmét. Műve, amelyet sokan Yuval Noah Harari Sapiens – Az emberiség rövid történeté-hez hasonlították, elképesztő tárgyi tudást mozgat meg. Sverker állatvilágból hozott példái, tanulságos kitérői és lényegre törő kérdései mindenkit el fognak gondolkodtatni – nemcsak a nyelv eredetével kapcsolatban, hanem arról is, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk.
Adatok
Raktári kód:
800402
EAN:
9789635043347
Eredeti megnevezés:
Pá spaning efter sprákets ursprung
Megjelenés:
2021.02.17.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
416
Méret [mm]:
160 x 233 x 31
Tömeg [g]:
640
Hozzászólások
 

Szerző

Johansson Sverker
Johansson Sverker
Sverker Johansson fizikus és nyelvész. A svájci Európai Nukleáris Kutatási Szervezet kutatója, és emellett 2006-tól rendszeresen részt vesz a világ minden részéről érkező nyelvészeknek tartott konferencián (EVOLANG – ma ez a legrangosabb szakmai rendezvény), ahol a nyelv eredetének és evolúciójának legújabb eredményeit vitatják meg. Széles tájékozottsága rekordokat dönt. Ő jegyzi a nemzetközi Wikipédia legtöbb szócikkét: a bejegyzések mintegy 8 százaléka Johansson nevéhez fűződik a gombáktól kezdve a Fülöp-szigeteki városokig.