Nincs engedélyezve a javascript.
Amikor a világ kifordul a sarkából

Amikor a világ kifordul a sarkából

A kis jégkorszak (1570-1700) és a modern Nyugat hajnala

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 124.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A nemzetközileg elismert történész, Philipp Blom a hosszú 17. század éghajlati változásainak hatásait vizsgálva csodálatos történelmi panorámát tár fel előttünk, miközben az újabb éghajlati katasztrófával fenyegető jelen kihívásaival is szembesít.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Blom olyasmit valósított meg, amit jó lenne gyakrabban viszontlátni: a 17. századi tapasztalatok alapján vizsgálja a korai felvilágosodást, amit általában a 18. század szemszögéből tesznek.”

Der Freitag

„Érdekfeszítő, informatív, jól megírt, friss szemléletű krónika egy lényegi és tanulságos társadalmi-kulturális átalakulásokkal járó éghajlatváltozásról.

Booklist

„Lenyűgöző, mekkora költői vonzerővel bír a 17. századi Európának ez a széles körű és szeretetteljes portréja.”

Publishers Weekly

„Gazdag forrásokra, köztük naplókra, levelekre, számlakönyvekre, festményekre és vallási prédikációkra, valamint klímatörténészek és tudósok által összegyűjtött adatokra támaszkodva, Blom igazán eleven képet alkot a kis jégkorszak Európájáról, a társadalmi, politikai és kulturális változásokról, amelyeket az éghajlatváltozás felgyorsíthatott.

Kirkus Reviews

Leírás a könyvről
Mindössze 2 Celsius-fok - ennyivel csökkent átlagosan 1570 és 1685 között a hőmérséklet, de ez elég volt ahhoz, hogy felforgassa az óceánok áramlásait, megzavarja az éghajlati körforgásokat, világszerte extrém időjárási eseményeket okozva. A telek hosszúak és hidegek lettek, a nyarak rövidek és hűvösek, a folyók és csatornák jeges színpaddá alakultak kirakodóvásárokkal és bordélyházakkal, a madarak repülés közben megfagyva potyogtak le az égből, IV. Henrik francia király pedig egy szép reggel megfagyott szakállal ébredt… Európa jeges birodalommá vált.
A kis jégkorszak következtében a gabona megfogyatkozott, a gazdaság és a társadalom mély válságba került. Az emberek az oktatás, a tudomány és a technológia segítségével próbáltak megszabadulni a természettől való függésükből - radikálisan átszabva Európa addigi társadalmi, kulturális és politikai szövetét. Egészen máig hatóan.
A nemzetközileg elismert történész, Philipp Blom a hosszú 17. század éghajlati változásainak hatásait vizsgálva csodálatos történelmi panorámát tár fel előttünk, miközben az újabb éghajlati katasztrófával fenyegető jelen kihívásaival is szembesít.Fordította: Mesés Péter
Adatok
Raktári kód:
803373
EAN:
9789635048199
Eredeti megnevezés:
Die Welt aus den Angeln
Megjelenés:
2023.09.20.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
142 x 197 x 21
Tömeg [g]:
330
Hozzászólások
 

Szerző

Philipp  Blom
Philipp Blom
Philipp Blom (1970) német történész, filozófus, író, újságíró, dokumentumfilm-készítő és műfordító. Az Oxfordi Egyetemen szerzett doktorátust filozófiából. Irodalmi, esszéisztikus megközelítésű történelmi és filozófiai műveit több mint tizenhat nyelvre lefordították és számos nemzetközi díjjal jutalmazták.