Nincs engedélyezve a javascript.
A Moobius megálmodója

A Moobius megálmodója

Matyi Alexandrát, a Moobius megálmodóját már legelső gyermekkori emlékeiben is könyvek veszik körül. Édesapja, Matyi Dezső róla nevezte el a Magyarország meghatározó kiadócsoportjává váló Alexandrát, ő pedig gyermekkorát könyvek és kéziratok társaságában töltötte a kiadó irodáiban. Közép- és felsőfokú tanulmányait külföldön végezte, 2014-ben kezdett el dolgozni az Alexandra Kiadónál, ma a kiadócsoport vezetője.


Közreműködésének köszönhetően az Alexandra Kiadó 2019-ben több mint 40 ezer könyvet adományozott a MikulásGyárnak, 2021-ben pedig a Moobius – és ezáltal az Alexandra Kiadócsoport – az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelt támogatójává vált. Alexandra mindig is nagy odafigyeléssel fordult a gyermekirodalom irányába, hiszen nagyon fontos, hogy az olvasás szeretetét mihamarabb átadjuk a fiatal generációknak. 2021-ben Szántó Dániel íróval közreműködve megalapította az Olvasás a Gyerekekért Alapítványt, amelynek célja, hogy minden gyermek részesüljön az olvasás örömében!


A könyvkiadáson és olvasásnépszerűsítésen túl byMala Dog Lifestyle elnevezésű kézműves kutyakiegészítő-márkájával foglalkozik, amelynek nevét és termékeit imádott törpeuszkárja, Mala ihlette.

Jelenlegi kedvenc könyvei:

A kis Gonosz Könyv

A kis Gonosz Könyv

Magnus Myst
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.22.
Félelem, rettegés… és rengeteg nevetés vár rád, hiszen a kis Gonosz Könyv nem tréfál! Vagy mégis?
A kis Gonosz Könyvnek van egy hatalmas álma: szeretne igazi Gonosz Könyv lenni, pontosan olyan, mint a nagyok. Ehhez pedig az Olvasók segítségére lenne szüksége - mint kísérleti nyúlra -, hogy a helyes… vagyis a gonosz útra lépjen!
Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet

Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet

Michael Collins
Alexandra Kiadó (A)
A könyvek története szorosan összefonódik az emberiség történetével. Az írott szó ereje vitathatatlan erővel formálta a történelem menetetét, gondoljunk csak a Gutenberg-bibliára vagy A tőkére Karl Marxtól. A Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet egyedülálló enciklopédia, amely az írásbeliség történetét követi végig i. e.
Titkos világ I-II

Titkos világ I-II

A hírszerzés története

Christopher Andrew
Európa Könyvkiadó, 2021.09.02.
„Minél messzebbre tekintesz vissza – írta Winston Churchill –, annál távolabbra látsz előre.” Maximája az egyik kulcsa a huszonegyedik századi terrorelhárítás megértésének.
A cukrászművészet nagykönyve

A cukrászművészet nagykönyve

Ferrandi
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.22.
Omlós croissant-ok, leheletnyi vékonyságú krémeslapok, mennyei macaronok és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegessége: A cukrászművészet nagykönyvéből a mesterség minden fogását elsajátíthatják a törekvő cukrászok, legyenek akár lelkes műkedvelők, vagy a legjobbaktól tanulni vágyó profik.
Beszüremlő fény

Beszüremlő fény

Sharon Cameron
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.13.
Kopp. Kopp. Kopp. 1943, Lengyelország, przemyśli gettó. A házban Stefania, a tizenhat éves katolikus lány és hétéves húga él. Családjukat, barátaikat elhurcolták vagy megölték.
Kopp. Kopp. Kopp. "Halál a zsidókra és mindenkire, aki segítséget, ételt, menedéket vagy rejtekhelyet nyújt egy zsidónak."

Kedvenc műfajai:

Mindenevő, de ezekben a nehéz időkben különösen kedveli a romantikus regényeket – no és sose tud nemet mondani egy jó thrillernek.