Nincs engedélyezve a javascript.
A Moobius megálmodója

A Moobius megálmodója

Matyi Alexandrát, a Moobius megálmodóját már legelső gyermekkori emlékeiben is könyvek veszik körül. Édesapja, Matyi Dezső róla nevezte el a Magyarország meghatározó kiadócsoportjává váló Alexandrát, ő pedig gyermekkorát könyvek és kéziratok társaságában töltötte a kiadó irodáiban. Közép- és felsőfokú tanulmányait külföldön végezte, 2014-ben kezdett el dolgozni az Alexandra Kiadónál, ma a kiadócsoport vezetője.


Közreműködésének köszönhetően az Alexandra Kiadó 2019-ben több mint 40 ezer könyvet adományozott a MikulásGyárnak, 2021-ben pedig a Moobius – és ezáltal az Alexandra Kiadócsoport – az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelt támogatójává vált. Alexandra mindig is nagy odafigyeléssel fordult a gyermekirodalom irányába, hiszen nagyon fontos, hogy az olvasás szeretetét mihamarabb átadjuk a fiatal generációknak. 2021-ben Szántó Dániel íróval közreműködve megalapította az Olvasás a Gyerekekért Alapítványt, amelynek célja, hogy minden gyermek részesüljön az olvasás örömében.


A könyvkiadáson és olvasásnépszerűsítésen túl byMala Dog Lifestyle elnevezésű kézműves kutyakiegészítő-márkájával foglalkozik, amelynek nevét és termékeit imádott törpeuszkárja, Mala ihlette.

Jelenlegi kedvenc könyvei:

Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet
2-1.png

Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet

Michael Collins
Alexandra Kiadó (A)
A könyvek története szorosan összefonódik az emberiség történetével. Az írott szó ereje vitathatatlan erővel formálta a történelem menetetét, gondoljunk csak a Gutenberg-bibliára vagy A tőkére Karl Marxtól.
Titkos világ I-II
2-1.png

Titkos világ I-II

A hírszerzés története

Christopher Andrew
Európa Könyvkiadó, 2021.09.02.
„Minél messzebbre tekintesz vissza – írta Winston Churchill –, annál távolabbra látsz előre.” Maximája az egyik kulcsa a huszonegyedik századi terrorelhárítás megértésének.
A cukrászművészet nagykönyve
2-1.png

A cukrászművészet nagykönyve

Ferrandi
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.22.
Omlós croissant-ok, leheletnyi vékonyságú krémeslapok, mennyei macaronok és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegessége: A cukrászművészet nagykönyvéből a mesterség minden fogását elsajátíthatják a törekvő cukrászok, legyenek akár lelkes műkedvelők, vagy a legjobbaktól tanulni vágyó profik.

Kedvenc műfajai:

Mindenevő, de ezekben a nehéz időkben különösen kedveli a romantikus regényeket – no és sose tud nemet mondani egy jó thrillernek.