Nincs engedélyezve a javascript.
A Moobius megálmodója

A Moobius megálmodója

Matyi Alexandrát, a Moobius megálmodóját már legelső gyermekkori emlékeiben is könyvek veszik körül. Édesapja, Matyi Dezső róla nevezte el a Magyarország meghatározó kiadócsoportjává váló Alexandrát, ő pedig gyermekkorát könyvek és kéziratok társaságában töltötte a kiadó irodáiban. Közép- és felsőfokú tanulmányait külföldön végezte, 2014-ben kezdett el dolgozni az Alexandra Kiadónál, ma a kiadó vezetője.


Közreműködésének köszönhetően az Alexandra Kiadó 2019-ben több mint 40 ezer könyvet adományozott a MikulásGyárnak, 2021-ben pedig a Moobius – és ezáltal az Alexandra Kiadócsoport – az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelt támogatójává vált.

Jelenlegi kedvenc könyvei:

Az Órakulcs

Az Órakulcs

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2020.11.15.
Óramágusok
Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Barátság, bizalom, a könnyű és a helyes út közti választás nehézsége, az elhivatottság megtalálása, az akaraterő megedzése, az első szerelem bonyodalmai – ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják az Óramágusok sorozat kamasz szereplőit, ahogyan a való élet, a valódi világ kamasz lakóit is, éljenek bárhol.
Az Óraszív

Az Óraszív

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2021.03.31.
Óramágusok
LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA! A két bolygó, az Ostala és az Eflara feltartóztathatatlanul sodródik egymás felé. Csak a rejtélyes Skarlát Virág segítségével lehet újra kitágítani az Időszakadást, és megmenteni az óramágusok világát.
A nyelv eredetéről

A nyelv eredetéről

A beszéd ingyen van, és hazudunk, mint a vízfolyás

Johansson Sverker
Európa Könyvkiadó, 2021.02.17.
Talán nincs még egy olyan tudományág, ahol annyi tévhit, meggyőződés és rögeszme keringene, mint a nyelvészet. Kicsit olyan ez, mint a labdarúgás: mindenki ért hozzá, mindenki jobban tudja. Mindenkinek van egy tuti biztos elmélete, hogy miként is kezdtek beszélni az őseink, honnan ered a nyelvünk, milyen kacskaringós úton jutottunk el az első mondatig.

Kedvenc műfajai:

Mindenevő, de ezekben a nehéz időkben különösen kedveli a romantikus regényeket – no és sose tud nemet mondani egy jó thrillernek.