Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. szeptember 1.
A Sárkányok háza a legsikeresebben nyitó sorozat az HBO történelmében

A Sárkányok háza a legsikeresebben nyitó sorozat az HBO történelmében

Megfilmesítés

Az augusztus végi premier után a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza nyitóepizódja lett az HBO valaha volt legsikeresebb sorozat- vagy filmpremierje.

Az HBO nyilatkozata szerint A Sárkány örökösei címet viselő nyitóepizód „minden várakozást felülmúlt”, a premier napján csak az Egyesült Államokban közel tízmillió nézőt húzott a streamingszolgáltató elé – ez a szám pedig azóta már a duplájára nőtt.

Hivatalos közleményükben azt is megosztották, hogy az Egyesült Államok mellett Latin-Amerikában, Európában (beleértve Magyarországot), a Közel-Keleten és Afrikában is ez volt a csatorna történetének legsikeresebb sorozatpremierje. Az elsöprő siker azonban itt nem állt meg: A tékozló herceg című második epizód, amely 2022. augusztus 28-án került megosztásra az HBO Max felületén, ugyanis még a rekorddöntő premierhez viszonyítva is képes volt kétszázalékos növekedést hozni a nézettségben. Ilyen számadatok láttán nem is meglepő, hogy már be is rendelték a második évadot – pontos információkat egyelőre nem osztottak meg, de várhatóan 2024-ben folytatódik majd az előzménysorozat.

A Sárkányok háza az anyasorozata, az HBO eddigi legsikeresebb alkotásának számító Trónok harca eseményei előtt 172 évvel veszi fel a sárkánylovas Targaryen-dinasztia történetének fonalát, és a családban (és annak közvetlen környezetében) dúló hatalmi harcokra helyezi a hangsúlyt. I. Viserys király (Paddy Considine) fiúörökös híján felesketi Westeros urait, hogy elfogadják lányát, Rhaenyrát – akit az első részekben Milly Alcock, később Emma D’Arcy alakít – jogos örökösének.

Ez azonban szembemegy a sokéves hagyománnyal, valamint öccse, Daemon Targaryen (Matt Smith) uralkodási szándékaival, és nemsokára mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy Westeros urai előbb kockáztatják meg a birodalom felégetését, mintsem hogy egy nőt engedjenek a Vastrónra ülni… Erről árulkodik a következő hetek eseményeit előrevetítő előzetes is, amit az HBO a premier után osztott meg a nézőkkel.

A nagy sikerű sorozat George R. R. Martin Tűz & Vér című históriáskönyvén alapszik. A könyvben teljes egészében feltárul a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. Míg a Sárkányok háza a polgárháborúra helyezi a hangsúlyt, a könyvben egészen a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól követhetjük Westeros sorsfordító eseményeit, és választ kaphatunk többek között arra a kérdésre is: honnan származik Daenerys három sárkánytojása?

Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.