Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. november 20.
Karácsonyi ajándékötletek az általános iskolás korosztály számára

Karácsonyi ajándékötletek az általános iskolás korosztály számára

Könyvajánló

Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek minél hamarabb megismerjék és megszeressék az értő olvasásban rejlő páratlan lehetőségeket. Szeretnénk, ha ti is segítenétek benne, hogy minél több gyermek válassza az olvasást az „okos” eszközök helyett. Most összegyűjtöttünk nektek pár könyvet, a különböző életszakaszban és korban lévő gyermekek számára kedves, lebilincselő, élménydús olvasmányokat. Ha van olyan fiatal rokonotok, ismerősötök, akiből szívesen csinálnátok könyvmolyt, akkor ebben a cikkben biztosan megtaláljátok számára a legmegfelelőbb, szórakoztatóbb olvasmányt.

„Sok apró módszerrel bővítheti gyermeke világát. A könyvek szeretete a legjobb az egészben.” – Jacqueline Kennedy Onassis

Veronica Cossanteli: A csibukok varázslatos földjén

„A gyermekeimmel együtt tagadhatatlanul beleszerettünk E. A. Wyke-Smith A csibukok varázslatos földjén című könyvébe… és persze Gorbóba, az egész díszes társaság legragyogóbb gyöngyszemébe.” – J. R. R. Tolkien

A csibukok varázslatos földjén c. meseregényt eredetileg az angol író, kalandor, E. A. Wyke-Smith írta és jelentette meg 1927-ben. J. R. R. Tolkien is olvasta gyerekeinek, és a már mindenki számára ismert hobbitok világát is a csibukok inspirálták. Veronica Cossanteli a Chicken House Books kiadó felkérésére dolgozta át a történetet, ami igazán modern üzenettel, olvasmányosan és kedves illusztrációkkal jelent meg magyarul 2020-ban a Cartaphilus kiadó gondozásában.

Ez a könyv csupa szeretet, kaland, humor és nyalánkság! Igazi meseregény, kedves, tanulságos történettel, mely nemcsak gyermekek, de fiatal lelkű felnőttek számára is tökéletes választás.

„A csibukoknál régi szokás, hogy történetekkel fizetnek az áruért. Emiatt néha hosszú sorok állnak a piacon, de ez senkit sem zavar, ha cserébe hallhatnak egy izgalmas mesét – a történetek pedig, ellentétben a pénzzel, sosem fogynak el.” (Veronica Cossanteli: A csibukok varázslatos földjén)

A csibukok varázslatos földjén
Gyereknapi akció

A csibukok varázslatos földjén

Veronica Cossanteli
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.11.12.
Két kis árva meghökkentő és varázslatos világba csöppent, ahol fahéjmedvék, lápi koboldok, bukdácsok és talán még takonyférgek is élnek, és persze mindenekelőtt a csibukok, ezek az esetlen, kelekótya, de végtelenül elbűvölő lények, akik J. R. R. Tolkien gyermekeinek szívét is rabul ejtették.

Rose-Line Brasset: Juliette Párizsban

Épphogy kitört a nyári szünet, de Juliette és sosem nyugvó édesanyja máris úton van Párizs felé. Bár Juliette szívesebben heverészett volna Gina barátnőjével a medence partján, így is ámulva csodálja a panorámát az Eiffel-torony tetején, sétahajózik a Szajnán, vásárolgat a Galeries Lafayette-ben, és köt barátságot négy francia fiúval. A fények városának rejtélyes föld alatti világa azonban lélegzetelállító kalandot tartogat a kamaszlány számára…

A regény végén a Juliette nyomában című útinapló segít eligazodni az ifjú világjáróknak, és információval szolgál Párizs látványosságairól, éttermeiről, történetéről és nyelvéről. Ha végeztünk a történettel, feltétlenül töltsük ki a Párizs-kvízt, és ha van kedvünk, a megadott sablon alapján elkészíthetjük saját útinaplónkat is, ha valami izgalmas helyre utazunk!

Ezt a könyvet garantáltan bármelyik általános iskolás korú leányzó szívesen választja legkedvesebb olvasmányai közé.

Juliette Párizsban
Gyereknapi akció

Juliette Párizsban

Rose-Line Brasset
Carta TEEN Kiadó, 2021.11.30.
Épphogy kitört a nyári szünet, de Juliette és sosem nyugvó édesanyja máris úton van Párizs felé. Bár Juliette szívesebben heverészett volna Gina barátnőjével a medence partján, így is ámulva csodálja a panorámát az Eiffel-torony tetején, sétahajózik a Szajnán, vásárolgat a Galeries Lafayette-ben, és köt barátságot négy francia fiúval.

James Patterson – Chris Grabenstein: Max Einstein – A zsenikísérlet

„Annyi esélye sem volt, mint hógolyónak a mikrohullámú sütőben.” (James Patterson – Chris Grabenstein: Max Einstein – A zsenikísérlet)

Max Einstein átlagos tizenkét éves lány; meghekkeli a New York-i Egyetem rendszerét, hogy bejárhasson az órákra, villámsakkpartikat játszik a parkban, mindenfélét feltalál, hogy segítsen a hajléktalanokon. Ja, és rendszeresen beszélget Albert Einsteinnel. Csupa átlagos dolog, ugye?!

Jelenleg két része jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában ennek a magával ragadó sorozatnak, ami egyszerre tanít, nevel és szórakoztat. Mindezt kedves és játékos formában teszi. Habár Max és barátai kalandjait azért egy csipetnyi varázslattal megfűszerezte az írópáros, mégis a könyv tanulsága, hogy bárki jobbá teheti a világot: a saját környezetében kell elkezdenie.

„Nincsenek megcsontosodott elképzeléseik. Nincsenek berögződött szabályaik arról, hogy mit hogyan kell csinálni. Az elméjük nyitott. Friss szemmel nézik a világot, és új ötletekkel közelítenek a problémákhoz. És ha engem kérdeznek, ennek a fáradt, öreg világnak éppen erre van szüksége.” (James Patterson – Chris Grabenstein: Max Einstein – A zsenikísérlet)

Max Einstein: A zsenikísérlet
Gyereknapi akció

Max Einstein: A zsenikísérlet

Chris Grabenstein, James Patterson
Alexandra Kiadó (A)
Max Einstein
Max Einstein átlagos tizenkét éves lány; meghekkeli a New York-i Egyetem rendszerét, hogy bejárhasson az órákra, villámsakkpartikat játszik a parkban, mindenfélét feltalál, hogy segítsen a hajléktalanokon. Ja, és rendszeresen beszélget Albert Einsteinnel. Csupa átlagos dolog, ugye?!

Anna Ruhe: Valami van a levegőben (Az illatok bűvös patikája 1.)

„Ha a szem a lélek tükre, akkor az orr a kapuja”

A szerző nyakon csípte az aromaterápia több ezer éves hagyományát, hozzáadott négy kíváncsi tinédzsert, egy nagy kanál boldogságot, kalandokkal és egy csipetnyi mágiával fűszerezte, megalkotva ezzel egy különösen figyelemreméltó ifjúsági regényt.

Az illatok bűvös patikája
egy szórakoztató könyv főként a 10–14 éves korosztály számára. A könyvet kezünkbe véve tüstént elvarázsol minket az apró részletességgel megrajzolt borító. A színek kavalkádjából azonnal érezhető, hogy a könyvet kinyitva egy csodálatos kihívásokkal, barátsággal, mókával telített fantáziavilágba csöppenünk. Az 5 kötetes sorozat első részében, főhőseinket kísérve útjukon mi is egyik napról a másikra vérbeli illatpatikusokká válhatunk.

Az illatok bűvös patikája
Gyereknapi akció

Az illatok bűvös patikája

Valami van a levegőben

Anna Ruhe
Alexandra Kiadó (A)
Az illatok bűvös patikája
Elsőként a levegőt betöltő különös illatok tűnnek fel Luzie-nak, amikor belép a családja új otthonául szolgáló ősrégi villába. A kíváncsi lány azonban hiába járja keresztül-kasul a házat, nem leli az illatok forrását, a lépcső alatt talált kulcs pedig egyetlen zárba sem illik.

A. F. Steadman: Skandar és az unikornistolvaj

A. F. Steadman első könyve elsöprő sikert aratott, a megjelenése után több mint 40 nyelvre lefordították, és hamarosan a The New York Times bestsellerlistáján is helyet kapott. Magába szippantó ifjúsági fantasy, mely leginkább a 10–14 éves korosztályt igyekszik meghódítani. A cselekmény egy lebilincselő fantáziavilágban játszódik, ahol a 13 éves Skandar álma, hogy sikeres keltetővizsgát tegyen, eljusson a Szigetre, kikeltsen egy unikornist, és lovassá váljon. A megszokottól eltérően itt az unikornisok veszélyes lények; csak a kiválasztottak képesek irányítani őket a négy alapelem segítségével, és a hátukon szárnyalva ellenszegülni a gonosznak, újra megteremtve a békét a Szigeten.

Ajánljuk mindazok számára, akinek a Harry Potter-sorozat varázslóvilága is felejthetetlen élményeket nyújtott, és hasonló kalandokból szeretnék kivenni a részüket.

„Fantasztikus olvasmány a Harry Potter- és Percy Jackson-rajongóknak! Izgalmas akciók egy jól felépített világban, elég alapanyaggal egy egész franchise-hoz. Erre érdemes felfigyelni.” Oli, goodreads.com

Skandar és az unikornistolvaj
Gyereknapi akció

Skandar és az unikornistolvaj

A.F. Steadman
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.28.
Skandar
Szokatlan hősök, pusztító mágia, ádáz égi csaták és vérszomjas unikornisok; ettől a bámulatos fantasysorozattól szárnyalni fog a szíved!

Alex Suli kiadványsorozat

Alighanem minden szülő számára ismerős a probléma: „Hogyan vegyem rá gyermekemet az olvasásra, az iskolán kívüli gyakorlásra?” Ugye mennyivel egyszerűbb lenne, ha a tanulás szórakoztató lenne számára?

Az Alexandra Kiadó legújabb iskolai és tanulást segítő gyermekkönyvsorozata épp ezért jött létre. Az Alex Suli kiadványaiban ugyanis egy imádni való, szőrös kis idegenvezető: Alex, a szurikáta üdvözli és segíti a gyermekeket. Legyen szó matematikáról, betűtanulásról vagy az állatok világáról – a kíváncsi üregásó minden általános iskolai tantárgyba és témakörbe belevetette magát, és színes rajzokkal, vicces fejtörőkkel, valamint érdekes tényekkel teli képes lexikonok, munkafüzetek, könyvek lapjaira csábítja a kis olvasókat.

Az Alex Suli célja, hogy valódi segítséget nyújtson a szülőknek és a pedagógusoknak, miközben élvezetessé teszi a gyermek számára az iskolán kívüli gyakorlást.

A tanulás még sosem volt ilyen szórakoztató!

Alex Suli - Alex iskolába készül

Alex Suli - Alex iskolába készül

Iskolai előkészítő feladatok

Fehér Sarolta, Józsa Tímea, Oszoli-Pap Márta
Alex Suli -  Alex kalandjai a betűk földjén

Alex Suli - Alex kalandjai a betűk földjén

1. osztály betűtanulás munkafüzet

Oszoli-Pap Márta
Alex Suli - Alex kalandjai a nagybetűk országában

Alex Suli - Alex kalandjai a nagybetűk országában

2. osztály anyanyelv

Oszoli-Pap Márta
Alex Suli - 100 állatmese szövegértés feladatgyűjtemény

Alex Suli - 100 állatmese szövegértés feladatgyűjtemény

8-10 éves korig

Fehér Sarolta
Alex Suli - 100 magyar népmese szövegértés feladatgyűjtemény

Alex Suli - 100 magyar népmese szövegértés feladatgyűjtemény

8-10 éves korig

Fehér Sarolta
Alex Suli - 100 mese Mátyás Királyról szövegértés feladatgyűjtemény

Alex Suli - 100 mese Mátyás Királyról szövegértés feladatgyűjtemény

8-10 éves korig

Fehér Sarolta
Alex Suli -  Alex számos kalandjai

Alex Suli - Alex számos kalandjai

1. osztály matematika munkafüzet

Józsa Tímea
Alex Suli - Alex barangolása a százas számkörben

Alex Suli - Alex barangolása a százas számkörben

2. osztály matematika munkafüzet

Józsa Tímea
Alex Suli -  Alex körutazása az ezres számkörben

Alex Suli - Alex körutazása az ezres számkörben

3. osztály matematika munkafüzet

Józsa Tímea
Alex Suli - Alex bejárja a matematika birodalmát

Alex Suli - Alex bejárja a matematika birodalmát

4. osztály matematika munkafüzet és foglalkoztató

Józsa Tímea
Alex Suli - Alex és a számkörbővítés rejtelmei

Alex Suli - Alex és a számkörbővítés rejtelmei

2. osztály matematika

Fehér Sarolta, Józsa Tímea
Alex Suli -  Alex felfedezi a törtek országát

Alex Suli - Alex felfedezi a törtek országát

3-4. osztály matematika

Fehér Sarolta, Józsa Tímea
Alex Suli - Alex a mértékegységek kavalkádjában

Alex Suli - Alex a mértékegységek kavalkádjában

3-4. osztály mértékegységváltás munkafüzet

Fehér Sarolta, Józsa Tímea
Alex Suli - Alex belép a kódolás világába

Alex Suli - Alex belép a kódolás világába

Józsa Tímea
Alex Suli - Alex bemutatja a jeles napokat

Alex Suli - Alex bemutatja a jeles napokat

Ünnepnapok 2-4. osztály

Oszoli-Pap Márta
Alex Suli - Alex ökokalandjai

Alex Suli - Alex ökokalandjai

Józsa Tímea
Alex Suli - Alex vidám vakációja

Alex Suli - Alex vidám vakációja

4-6 éveseknek

Alex Suli - Alex vidám vakációja

Alex Suli - Alex vidám vakációja

6-8 éveseknek

Alex Suli rejtvénykönyv

Alex Suli rejtvénykönyv

Gyerekeknek (6-10 éves korig)

Alex Suli rejtvénykönyv

Alex Suli rejtvénykönyv

Gyerekeknek (10-16 éves korig)

Alex Suli rejtvénykönyv

Alex Suli rejtvénykönyv

Gyerekeknek (14-18 éves korig)

Alex Suli: Képes gyermeklexikon
Gyereknapi akció

Alex Suli: Képes gyermeklexikon

Alex Suli: Képes gyermeklexikon - Állatok
Gyereknapi akció

Alex Suli: Képes gyermeklexikon - Állatok

Dr. Tarnai Istvánné