Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. december 28.
2021 legsikeresebb könyvei

2021 legsikeresebb könyvei

Könyvajánló

Elérkezett az év vége, és vele együtt az egyik legizgalmasabb pillanat a Moobius online könyváruház és könyves közösségi tér csapata számára: ideje leleplezni 2021 legnépszerűbb könyveit! Nagy örömmel tölt el bennünket a gondolat, hogy ezek a kötetek rengeteg olvasónk könyvespolcát díszítik, és – remélhetőleg – emlékezetes olvasásélményeket, mosolyokat, izgalmakat vagy jólesően szívszorító pillanatokat okoztak.

Azonban mi, olvasók sem vagyunk ugyanolyanok, és ezt az éves sikerlista sokszínűsége is jól tükrözi. Lássuk hát 2021 legnépszerűbb könyveit!

1. Stephen King: Lisey története

Akárcsak a tavalyi évben, idén is a Mester egyik friss megjelenése végzett az élen. A Lisey történetét sokan Stephen King legszemélyesebb és legerőteljesebb könyveként emlegetik, hiszen amellett, hogy borzongató, feszült és izgalmas, ez a mű egyfajta intim elmélkedés is az alkotás gyötrelmeiről, az őrület kísértéséről és a szerelem titokzatos nyelvéről.

A Lisey története megjelenése után elnyerte a rangos Bram Stoker-díjat, és jelölték a World Fantasy-díjra is. A könyv alapján 2021-ben Julian Moore és Clive Owen főszereplésével az Apple készített nagy sikerű sorozatot.

„A Lisey története még a Stephen King-mérce szerint is kísérteties. Noha tartalmaz paranormális elemeket, valójában olyan szerelmi történet, amely a szenvedélyről, a házasság meghittségéről, az írás mesterségéről és az igazi őrületről szól.” (Bookmarks Magazine)

Lisey története

Lisey története

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.07.09.
Lisey Debusher Landon huszonöt év házasság után vesztette el férjét, Scottot, aki több díjjal kitüntetett, népszerű író volt. Két év telt el azóta, s most végre elég erőt érez magában, hogy rendezze az irodalmi hagyatékot. Ráadásul kutatók és egyetemi könyvtárak is sürgetik, szeretnének hozzájutni a kiadatlan kéziratokhoz.

2. Leiner Laura: Állj mellém

A végéhez közeledik az Iskolák Országos Versenye, a négy kitaszított szirteses diák pedig rendületlenül menetel a döntő felé. Sára, Vivi, Rajmund és Dominik határozott céllal érkeztek a versenyre: meg akarják nyerni a kupát, ezzel bizonyítva, hogy ők többek, mint néhány múltbéli hiba.

Napról napra egyre szorosabb barátság fűzi össze a piros csapat tagjait a Hortobágyon, ahol az elszántság, a taktikázás, néha pedig a megérzésük az, ami továbbsegíti őket a következő körbe. Kérdés, hogy ez elegendő-e a végső győzelemhez.

Az Iskolák Országos Versenye befejező kötetében kiderül, hogy Kocsis jól döntött-e, amikor Sárát, Vivit, Rajmundot és Dominikot választotta a címvédő csapatba, és lesz-e másodszor is „Nyertes Szirtes”, emellett arra is fény derül, hogyan alakul a még függőben lévő kapcsolat…

Állj mellém

Állj mellém

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2021.11.24.
Iskolák versenye 2.
A végéhez közeledik az Iskolák Országos Versenye, a négy kitaszított szirteses diák pedig rendületlenül menetel a döntő felé. Sára, Vivi, Rajmund és Dominik határozott céllal érkeztek a versenyre: meg akarják nyerni a kupát, ezzel bizonyítva, hogy ők többek, mint néhány múltbéli hiba.

3. Lynetta Rice: A műtő másik oldalán – A Grace klinika kulisszatitkai

Az ABC 2005-ben indult sorozata, a Grace klnika a világ egyik legkedveltebb televíziós drámája. Az elmúlt másfél évtizedben rengeteg rajongót szerzett, milliókat ültetett a tévéképernyő elé. Ikonikus jeleneteket, mémeket köszönhetünk neki, beszédtémát szolgáltat a mindennapokban, és számos, benne szereplő sztár karrierjében fontos pont.

A műtő másik oldalán cenzúrázatlan betekintést enged a Grace klinika kulisszatitkaiba, és az exkluzív interjúkötetben a sorozat szinte teljes alkotógárdája megszólal.

Ellen Pompeo, Shonda Rhimes, Peter Horton, Katherine Heigl, Sandra Oh és Kate Burton csak néhány név a számos szereplő, író, rendező és producer közül, akik mesélnek a kamera túloldalán történtekről, a kezdetekről, a kulturális jelenséggé válásról és a lehetséges lezárásokról. Új megvilágításba kerülnek a sorozatot övező sikerek és botrányok is, valamint számos egyéb érdekességet is megtudhatunk, miközben újraéljük a felemelő, vidám vagy szívszorító vagy vidám pillanatokat.

A műtő másik oldalán

A műtő másik oldalán

A Grace klinika kulisszatitkai

Lynetta Rice
Alexandra Kiadó (A), 2021.12.01.
A Grace klinika új részeit nézők tízmilliói várják türelmetlenül több mint másfél évtizede. A műtő másik oldalán cenzúrázatlan betekintést enged a sorozat kulisszatitkaiba, és az exkluzív interjúkötetben a sorozat szinte teljes alkotógárdája megszólal.

4. Diney Costeloe: Az űzött család

A hazánkban is igen népszerű Diney Costeloe mestere a szívszorító, mégis felemelő romantikus történelmi regényeknek. Legújabb könyve fogcsikorgató dráma egy anya küzdelméről, aki mindent megtesz azért, hogy biztonságba menekítse gyermekeit a „végső megoldás” elől.

1937, Németország – gyanakvás és félelem járja át az utcákat. Emberek tűnnek el nyomtalanul, a zsidók elleni támadások mindennaposak. Ruth Friedman férjét letartóztatja az SS, így Ruthnak kell megvédenie gyermekeit és saját magát a nácikkal szemben. De hová mehetne? Létezik számukra biztonságos hely? A legnehezebb feladat legyőzni a mindent elborító közönyt és embertelenséget, miközben Ruth versenyt fut az idővel családja életéért.

Az űzött család

Az űzött család

Diney Costeloe
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.12.
1937, Németország - gyanakvás és félelem járja át az utcákat. Emberek tűnnek el nyomtalanul, a zsidók elleni támadások mindennaposak. Ruth Friedman férjét letartóztatja az SS, így Ruthnak kell megvédenie gyermekeit és saját magát a nácikkal szemben. De hová mehetne? Létezik számukra biztonságos hely?

5. Kate Riordan: Sanditon

A vidám és szókimondó Charlotte Heywoodot egy szerencsétlen baleset sodorja a nyüzsgő tengerparti városkába, Sanditonba. Az ifjú hölgy lelkesen veti bele magát a bálokba a szemrevaló, bár meglehetősen mogorva Sidney Parker társaságában, ám hamar rá kell jönnie, hogy Sanditonban mindenki rejteget valamit. Élete hamarosan bonyolult szerelmi viszonyok, folyton változó szövetségek és árulások végtelen körforgásává válik. Megtalálhatja vajon önmagát ebben a városban, ahol a látszat mindennél fontosabb?

Jane Austen utolsó, torzóban maradt alkotása befejezetlen mestermű, és sokak szerint az írónő legizgalmasabb könyve.

Kate Riordan méltó módon szövi tovább a töredékes történetet, amelyből Andrew Davies készített nagy sikerű filmsorozatot. Kihagyhatatlan olvasmány Jane Austen rajongói és a Bridgerton nézői számára.

Sanditon

Sanditon

Kate Riordan
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.13.
Jane Austen magával ragadó története és utánozhatatlan humora egy ízig-vérig modern regényben.
A vidám és szókimondó Charlotte Heywoodot egy szerencsétlen baleset sodorja a nyüzsgő tengerparti városkába, Sanditonba.

6. Ferrandi: A cukrászművészet nagykönyve

A méltán híres francia csúcsgasztronómiai iskola, a Ferrandi legújabb gasztronómiai gyűjteményében a cukrászművészet technikáiba nyerhetünk bepillantást.

Omlós croissant-ok, leheletnyi vékonyságú krémeslapok, mennyei macaronok és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegessége: A cukrászművészet nagykönyvéből a mesterség minden fogását elsajátíthatják a törekvő cukrászok, legyenek akár lelkes műkedvelők, vagy a legjobbaktól tanulni vágyó profik.

A cukrászművészet nagykönyve

A cukrászművészet nagykönyve

Ferrandi
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.22.
Omlós croissant-ok, leheletnyi vékonyságú krémeslapok, mennyei macaronok és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegessége: A cukrászművészet nagykönyvéből a mesterség minden fogását elsajátíthatják a törekvő cukrászok, legyenek akár lelkes műkedvelők, vagy a legjobbaktól tanulni vágyó profik.

Kapcsolódó híreink

2020 legsikeresebb könyvei
2020 legsikeresebb könyvei
Összegyűjtöttük, melyik köteteket választottátok a legtöbben az idei évben.
2019 legnépszerűbb könyvei
2019 legnépszerűbb könyvei
Összegyűjtöttük, a Moobius olvasóközössége melyik könyveket kedvelte leginkább a tavalyi évben.