Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. november 10.
2022-ben érkezik a Booker-díjas Marlon James regénye

2022-ben érkezik a Booker-díjas Marlon James regénye

Előrendelhető újdonság

Jövőre már a magyar olvasók is a kezükben tarthatják Marlon James átütő sikerű regényét, a Fekete párduc, vörös farkast. A regény a Sötét Csillag-fantasytrilógia nyitó kötete, amelyet a gazdag afrikai mitológia inspirált.

A művet sokan A Gyűrűk Urához hasonlítják, és nevezték már az „afrikai Trónok harcának” is.

A történet szerint egy rabszolgakereskedő megbíz egy csapat zsoldost, hogy találjanak meg egy elrabolt fiút. Mire a nyomára bukkannak, kiderül, a fiú már halott – a kérdés az, mi vezetett idáig. A cselekmény valamikor a Római Birodalom bukása után játszódik, helyszínül pedig egy varázslatos, élő, különleges és veszélyes lényekkel teli ősi Afrika szolgál.

A trilógia érdekessége, hogy minden kötet egy-egy tanúvallomás: a második ellentmond az elsőnek, az igazság pedig a harmadik kötetből derül majd ki. Marlon James ebben a történetben egy, a fantasy hagyományait felrúgó, részletes és sokszínű világot épített fel, amelyben szerepet kap a brutális erőszak is.

A Fekete párduc, vörös farkas a kritikusok körében hatalmas népszerűségnek örvend: a megjelenésekor a The New York Times bestsellerlistájának élére ugrott, a The New Yorker pedig egyedülálló módon hatoldalas interjút készített az íróval. Emellett a National Book Awards döntősei között is szerepelt, valamint a 2020-as Locus-díjat is bezsebelte.

A szerzőnek azonban nem ezek az első irodalmi sikerei: 2015-ben már Booker-díjjal ismerték el A Brief History of Seven Killings című kötetéért, így ő lett az első jamaicai író, aki átvehette ezt a díjat.

A Sötét Csillag-trilógia második kötete, a Moon Witch, Spider King 2022. február 15-én jelenik majd meg a tervek szerint angol nyelven. Ebben Sogolon meséli el, miket élt át a fiú keresése közben.

Fekete leopárd, vörös farkas

Fekete leopárd, vörös farkas

Marlon James
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.27.
A sötét csillag
„A gyermek halott. Ezenfelül nincs mit tudni.” - indul Marlon James monumentális fantasyregénye, hogy aztán félezer oldalon át regélje el az említett gyermek utáni kutatás részleteit, egy a megszokott fantasyuniverzumoktól merőben elütő világba vetve az olvasót.