Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. november 4.
A friss kétszeres Forma–1-világbajnok első és egyetlen életrajza

A friss kétszeres Forma–1-világbajnok első és egyetlen életrajza

Könyvajánló

A huszonöt éves Max Verstappen a Formula–1 egyik legígéretesebb versenyzője, aki fiatal kora ellenére több rekordot is megdöntött, s egymást követő két évben is elnyerte a világbajnoki címet. A holland csodagyerekről James Gray írt életrajzi könyvet.

„Kiváló könyv Max Verstappen karrierjéről, és nagyon tanulságos a tekintetben, hogy mit jelentett a Forma–1 és a motorversenyzés Hollandiában Max F1-es pályafutása előtt és után. Mindenképpen kötelező olvasmány minden Max Verstappen-rajongónak, és nem csak nekik!” – Goodreads, olvasói vélemény

Max Verstappen a Formula–1 történetének legfiatalabb versenyzője. Már is azt beszélik, hogy jövőbeli eredményeivel képes lesz megdönteni a Michael Schumacher és Lewis Hamilton által felállított rekordokat – és jelenlegi teljesítménye alapján erre minden esélye megvan az alig 25 esztendős holland versenyzőnek.

James Gray életrajzi könyve végigvezet bennünket Verstappen sikeres karrierjének fontos állomásain. Tizenhét éves korában állt először rajthoz – ezzel a legifjabb versenyzővé vált. Verstappen tizennyolc évesen futamgyőztes lett a Spanyol Nagydíjon, mára pedig kétszeres világbajnok. A holland pilóta született tehetség, gyermekkorától kezdve az autósport világa vette körül. Egy motorsport-fanatikus családban nőtt fel, egy Forma–1-es pilóta apa és egy gokartversenyző anya gyermekeként – a versenyzés Verstappen vérében van.

Gray könyve betekintést enged a pilóta magánéletébe is. Megtudjuk, hogyan befolyásolta a pályáját szoros kapcsolata nehéz természetű apjával, s honnan származik a szinte már védjegyévé vált agresszív vezetői stílusa és szókimondása. Ambícióit és a versenyeken mutatott profizmusát tekintve jogosnak tűnik az a spekuláció, hogy a Forma–1-es legendákkal is felveheti a versenyt. Legutóbb Mexikóban a 14. győzelmét aratta Max Verstappen a 2022-es bajnokságban, és ezzel a Forma–1 történetének új rekordere lett. Eddig Michael Schumacher és Sebastian Vettel tartották az idényen belüli legtöbb győzelem csúcsát, a hétszeres világbajnok 2004-ben, honfitársa 2013-ban aratott 13 győzelmet.

A Max Verstappen – belső íven a világbajnok nyomában kihagyhatatlan kötet minden Formula–1-rajongónak, amely sport világát fenekestül felforgatta a holland csodagyerek.

Max Verstappen - belső íven a világbajnok nyomában

Max Verstappen - belső íven a világbajnok nyomában

James Gray
Alexandra Kiadó (A), 2022.09.02.
Minden idők legfiatalabb Forma-1-es pilótája tizenhét évesen, minden idők legfiatalabb futamgyőztese tizennyolc évesen, világbajnok huszonnégy évesen - a holland Max Verstappen pár év leforgása alatt a legnagyobb autóversenyzők közé emelkedett.