Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. november 17.
Karácsonyi ajándékötletek férfiaknak

Karácsonyi ajándékötletek férfiaknak

Könyvajánló

„Aki a férfiaknak kedvezni akar, az engedje, hadd kövessék a maguk útját.” (Ouida)

Joggal mondhatjuk, hogy férfiak számára megtalálni az ideális, ugyanakkor nem elcsépelt, hasznos ajándékot igazi kihívás mindannyiunk számára. A férfiakat mindig is vonzották a precíz tervezésű és mesteri kivitelezésű dolgok: órák, autók, minőségi italok. Szívesen töltik szabadidejüket a ház körül, és biztosan nem mondanak nemet egy kis szórakozásra sem. Az alábbi összeállítással szeretnénk hozzásegíteni olvasóinkat, hogy idén karácsonyra ne csak egy ajándék legyen a fa alatt, hanem olyan könyv, aminek szívből örülnek, és számukra kedves elfoglaltságokban segít még jobban kiteljesedni.

Matt Hranek: Híres férfiak & híres órák – Díszdobozban

A minőségi óra sokszor családi ereklye, egy erősítő kapocs apa és fia között. Generációkat áthidaló történetek fűződnek hozzá, és amellett, hogy divatos kiegészítőként szolgál, szerepet játszik a fiú férfivá válásában. Matt Hranek könyvének köszönhetően nemcsak a káprázatos, több tucat képben gyönyörködhetünk, hanem megérthetjük az órák híres viselőinek életét, gondolatait, hozzájuk fűződő élményeit – eddig sokak számára ismeretlen perspektívából.

„Az órák (…) viselőjükről is közölnek valamit a világ felé, és ha szerencsénk van, azokhoz kötnek, akik a legfontosabbak az életünkben.” (Matt Hranek)

Híres férfiak & híres órák
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Híres férfiak & híres órák

Díszdobozban

Matt Hranek
Alexandra Kiadó (A), 2022.09.26.
Egy férfi és az órája között eltéphetetlen kötelék feszül
Paul Newman Rolex Daytonája, amelyet feleségétől, Joanne Woodwardtól kapott. Wally Schirra űrhajós Omega Speedmastere, az első óra a világon, amely megjárta a Holdat. Sylvester Stallone arany Submarinere, az első értékes dolog, amit megengedhetett magának.

Hans Offringa: Nagy whiskykalauz

Szinte már mindenki kóstolta, sokan szeretik, de mégis kevesen tudják – vajon mi lehet a különbség whisky és whiskey között? Hans Offringa és felesége, Becky Offringa több mint 25 könyvet írt és fordított a témában. Általuk sok év alatt összegyűjtött tudás segít, hogy miközben élvezzük, megértsük ennek a folyékony aranynak hosszú évszázadokra visszanyúló tradícióit.

„Hans Offringa a világ egyik vezető whiskyszakírója és fotósa. Ebben a felbecsülhetetlen értékű könyvben a témával kapcsolatos tudását 350 könnyen emészthető, de hiteles „válaszra” bontja a világ whiskyjeivel kapcsolatos »Gyakran Ismételt Kérdésekre«. Amellett, hogy alapvető referenciakönyv, szórakoztató belemerülni. Kötelező a whisky szerelmeseinek!” – Charles MacLean(MBE)

Nagy whiskykalauz
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Nagy whiskykalauz

Hans Offringa 
Alexandra Kiadó (A), 2022.09.15.
Kihagyhatatlan olvasmány whiskyrajongók számára
Hogyan kell helyesen írni: whisky vagy whiskey? Mi köze a francia forradalom által elsöpört uralkodóháznak a Kentucky bourbon whiskey-hez? Milyen hatással volt a szesztilalom a whiskygyártásra? Ki volt Johnnie Walker? Mik azok a pagoda alakú tornyok Skóciában?

Jens Andersen: LEGO egy életen át – Egy család és egy cég története

„Üdvözlő ajándék a LEGO szerelmeseinek a családban, és egy leleplező üzleti történet.” (Kirkus Reviews)

A játék éltet, gyógyít és tanít felnőttként is.

LEGO, a sokak számára kedves emlékeket magában hordozó építőjáték, Magyarországon is immáron több mint 50 éve szerez önfeledt pillanatokat a családok számára. Most az Európa Könyvkiadó gondozásában elhoztuk nektek ennek a szórakoztató, mégis készségfejlesztő játéknak a történetét, mely mára az egész világot meghódította. Mint az életben, itt is, a kreativitásnak csakis a képzelet szabhat határt!

LEGO egy életen át
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

LEGO egy életen át

Egy család és egy cég története

Jens Andersen
Európa Könyvkiadó, 2022.11.24.
A LEGO egy életen át a világ legnagyobb játékgyártó cégének és a Kirk Kristiansen családnak a lenyűgöző, mesebeli története. Ez a mese 1915-ben Dániában kezdődik, amikor egy fiatal nyugat-jyllandi mesterember, Ole Kirk Christiansen fülébe jut, hogy a parányi Billundban eladó egy asztalosműhely.

Monty Don: A kertészkedés öröme

„A kertjeink ma fontosabbak, mint valaha, menedéket jelentenek, és a fizikai, valamint mentális jóllétünket szolgálják.” (Monty Don)

A természetben töltött idő, kertészkedés amellett, hogy nagyszerű kikapcsolódás, amely révén az ember akár a saját ételeit is megtermesztheti, rendkívül sok kedvező élettani hatással rendelkezik. Akár hobbi- vagy profi szinten műveljük, ez a könyv és a természet szeretete biztosan pozitív irányba tereli saját és közvetlen környezetünk életét.

A kertészkedés öröme

A kertészkedés öröme

Monty Don
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.24.
Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit.

James Gray: Max Verstappen – belső íven a világbajnok nyomában

Sokak közkedvelt hétvégi időtöltése akár élőben, vagy egy vasárnapi ebéd után a fotelből szurkolni kedvenc Forma–1-es pilótánknak. Az évről évre megjelenő újabb versenyautók, a sebesség mámora, versengés sokak figyelmét kötötte le az elmúlt 70 évben. Te is kíváncsi vagy, milyen egy autóversenyző igazi élete? Most Max Verstappen, a fiatal holland csodagyerek első és mind ez idáig egyetlen önéletrajzi könyvének hála, mi is beülhetünk a kormány mögé, és végig kísérhetjük eddigi, kiemelkedően sikeres pályafutását.

Max Verstappen - belső íven a világbajnok nyomában
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Max Verstappen - belső íven a világbajnok nyomában

James Gray
Alexandra Kiadó (A), 2022.09.02.
Minden idők legfiatalabb Forma-1-es pilótája tizenhét évesen, minden idők legfiatalabb futamgyőztese tizennyolc évesen, világbajnok huszonnégy évesen - a holland Max Verstappen pár év leforgása alatt a legnagyobb autóversenyzők közé emelkedett.