Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. október 10.
A Háromtest-trilógia szerzőjének új könyve

A Háromtest-trilógia szerzőjének új könyve

Előrendelhető újdonság

Civilizációk összecsapása – ezúttal 66 millió évvel az ember megjelenése előtt, a földtörténeti krétakorban.

Isten vajon csáprágós hangya vagy Tyrannosaurus rex méretű és alakú? Milyen magasak a dinoszauruszok építette felhőkarcolók, és mekkora buszba férnek be a munkába igyekvő Stegosaurusok? Hány hangya szükséges egy Tarbosaurus baatar földbe döngöléséhez? És biztonsággal telepíthet-e egy hangya lehallgatókészüléket egy dinó dobhártyájára? Cixin Liu krétakori elképzelhetetlenül fantasztikus meséjében ezekre a meghökkentő kérdésekre is megleljük a választ.

Ki ne emlékezne a Háromtest-trilógia magányos hangyaexpedíciójára, mikor (A sötét erdő című rész elején) a parányi állat egy sírkövön bolyongva a kozmikus civilizáció axiómáinak megszületésének tanújává válik?… Cixin Liu kisregényében a földtörténeti krétakor intelligens hangyái maguk is civilizációt hoznak létre – szimbiózisban az ugyancsak értelmes dinoszauruszokkal. S ezzel kezdetét veszi az évezredeken átnyúló, elképesztően nagyszabású kaland!

Szatirikus mese. Politikai allegória. Ökológiai vészcsengő.

Cixin Liu a kínai sci-fi irodalom új generációjának leginnovatívabb és legeredményesebb képviselője, aki elsöprő sikereket aratott a Háromtest-trilógiájával, elbeszélésében a késő krétakor fantasztikus világába kalauzol el, ahol intelligens hangyák és értelmes dinoszauruszok civilizációi küzdenek egymással – a fennmaradásért és a bolygó megmentéséért. Talán más, önmagukat szintén értelmesnek tartó fajok számára is tanulságos módon…

Az értelem kétélű fegyver. A Föld kontinenseit, majd a világűrt is meghódító dinoszauruszok és hangyák csodás civilizációja vajon miért ítéltetett feledésre – a nukleáris tél porával takarva? Hogy nyomában aztán megjelenhessen az ember…

Hangyák és dinoszauruszok
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hangyák és dinoszauruszok

Csontcitadella és Sziklaváros elveszett történelme

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó
Cixin Liu a kínai sci-fi irodalom új generációjának leginnovatívabb és legeredményesebb képviselője, aki elsöprő sikereket aratott a Háromtest-trilógiájával, kisregényében a késő krétakor fantasztikus világába kalauzol el, ahol intelligens hangyák és értelmes dinoszauruszok civilizációi küzdenek egymással – a fennmaradásért és a bolygó megmentéséért.

Az Európa Kapszula Könyvtár kötete:

Hangyák és dinoszauruszok
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hangyák és dinoszauruszok

Csontcitadella és Sziklaváros elveszett történelme

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó, 2021.08.12.
Európa Kapszula Könyvtár
Cixin Liu (1963) a világszerte kétmilliónál is több példányban elkelt Háromtest-trilógia Hugo-díjas és kilencszeres Galaxy-díjas kínai szerzője, akinek regényfolyamából – minden idők legmagasabb jogdíját fizetve az adaptációs jogokért – a Trónok harca alkotói készítenek Netflix-filmsorozatot.

Cixin Liu (1963), a világszerte kétmilliónál is több példányban elkelt Háromtest-trilógia Hugo-díjas és kilencszeres Galaxy-díjas kínai szerzője tavaly elnyerte a Szellemi Tulajdon Világszervezete és a Kínai Nemzeti Szerzői Jogi Hivatal szerzői díját.

Cixin Liu Háromtest-trilógiájának elsöprő globális sikere a 2014-es angol megjelenésével kezdődött – az akkor hivatalban lévő amerikai elnök, Barack Obama is melegen ajánlotta mint kedvenc olvasmányát. Az amerikai elnökön kívül George R. R. Martin, a Trónok harca írója is rajongója a regénynek. Nem véletlen, hogy a könyveiből készült nagy sikerű filmsorozat alkotói közreműködnek a Háromtest-trilógia netflixes adaptációjában. A siker borítékolható: már az író Vándorló Föld (The Wandering Earth) című kisregényéből készült nagyszabású kínai film is hatalmas kasszasikernek bizonyult Kínában 2019-es bemutatásakor.

Az Európa Könyvkiadó gondozásában 2016–2019-ben megjelent magyar kiadás három kötete – A Háromtest-probléma, A sötét erdő, A halál vége – Pék Zoltán és Dranka Anita fordításában olvasható.

A Háromtest-probléma

A Háromtest-probléma

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó
Háromtest-trilógia
1967-ben, a maoista kulturális forradalom alatt egy fiatal egyetemista lánynak, Ye Wenjiének végig kell néznie, ahogy a vörösgárdisták halálra verik édesapját, a köztiszteletben álló tudóst. Ez a trauma nemcsak Ye Wenjie életét terelte gyökeresen eltérő irányba, hanem az egész emberiség sorsát is megváltoztatta.
A sötét erdő

A sötét erdő

A háromtest-trilógia 3/2

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó
Háromtest-trilógia
A Föld teljes lakossága tisztában van vele, hogy az idegenek hajói úton vannak a naprendszerünk felé. Négyszáz év múlva fognak megérkezni, és akkor elözönlik és leigázzák a bolygónkat. Az idegenek földi segítőit már sikerült legyőzni, de itt vannak közöttük a sophonok.
A halál vége
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A halál vége

A háromtest-trilógia 3/3

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó, 2020.12.04.
Háromtest-trilógia
Az emberiséget túlzottan magabiztossá és felfuvalkodottá teszi már a győzelem előérzete is. Pedig ha sikerülne végre együttműködnie a két civilizációnak, akkor talán újra lehetne írni a történelmet, mely nem a múltunk, nem a jelenünk, és nem is a jövőnk. „Ha az új univerzum valóban megszületik, számos, palackba zárt üzenet sodródik majd benne.